söndag 7 april 2013

Recension: Berättelser från Engelsfors


Titel: Berättelser från Engelsfors
Författare: Kim W Andersson, Lina Neidestam, Karl Johnsson tillsammans med Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg
Förlag: rabén&sjögren
Rec-ex/vinst/present: Nej
Sidor: 112
Serie: #2.5
Utläst: 20/3-13

Bokens första mening: Välkommen kära kund!


Handling:
Engelsfors är en stad med många hemligheter. Här avslöjas några av dem - i serieform. I åtta berättelser får vi följa De utvalda och personerna runt omkring dem, från tiden innan händelserna i Cirkeln till tiden efter Eld. Vi får till och med en glimt av vad som händer i sista delen - Nyckeln.
  Författarna till Engelsforstrilogin, Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, har jobbat tätt ihop med serietecknarna Kim W Andersson (Love, Hurts, Alena), Karl Johnsson (Mara från Ulthar, Vei) och Lina Neidestam (Zelda, Maran). Resultatet är Berättelser från Engelsfors.

Vad jag tycker:
Jag älskar upplägget i seriealbumet, tanken på att man själv är i Kristalgrottan och får, genom olika spåkort, se olika berättelser om karaktärerna. Det är ju som sagt åtta berättelser i albumet och alla är riktigt bra gjorda! Jag älskar att hela albumet är i färg för det är ett riktigt färgstarkt album och med väldigt bra tecknare! Jag tycker att hela gänget har gjort ett väldigt bra jobb! Min favorit av de åtta berättelserna är Tornet, då man får veta mer om Adrianas bakgrund, vilken är ganska sorglig. Det var dock synd att det tog slut så snabbt, ville jätte gärna fortsätta läsa och få reda på ännu mer!

Betyg: 5/5

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar