torsdag 28 februari 2013

Recension: Mer än ögat ser


Titel: Mer än ögat ser (org. Wicked Lovely)
Författare: Melissa Marr
Förlag: B|Wahlströms
Rec-ex/vinst: Nej
Sidor: 342 
Serie: 1# i Wicked Lovely
Utläst: 25/2-13






Bokens första mening: Sommarkungen knäböjde framför henne

Handling:
Endast hon ser det ingen annan ser...
Aislinn lever i två världar, den verkliga - och den osynliga. Hon uppvaktas av två unga män. Den ene är av kött och blod, den andre är en underskön sommarkung som vill se henne som sin brud. Hon måste bara välja...
I Mer än ögat ser får vi följa sjuttonåriga Aislinns kamp för att finna kärleken - i en verklighet som rymmer mer grymhet och mer skönhet än något öga skådat.

Vad jag tycker om boken:
Enda anledningen till att jag köpte denna boken var för att jag redan hade tvåan här hemma utan att ens veta att det var en serie ^^ jag tror jag köpte tvåan när jag var liten, tolv år kanske, försökte läsa den men fastnade inte alls och nu fattar jag i alla fall varför!
Boken var väl en helt okej bok, handlingen gillar jag men det känns ändå som att den saknar något. Jag vet inte vad men det känns ändå som att det behövs något mer för att jag ska kunna ge boken ett högre betyg.
Och, handlingen utifrån bokens baksida ger inte riktigt boken rättvisa, visst det handlar kanske om kärlek i boken men det är inte allt den handlar om. Den handlar också om att Aislinn är den enda, förutom hennes mormor och mamma, som kan se "den osynliga världen" men hon måste förstås bete sig som om de inte finns då de kan vara hemska. Men så en dag så börjar flera av dem förfölja henne, vilket gör Aislinn orolig. Plus att "sommarkungen", eller Keenan, sedan länge sökt efter sin drottning som finns "gömd" bland människorna. Men för att få reda på vem det är så måste han få en flicka som han väljer ut och som han tror är henne, att röra vid någon sorts stav. Det som sedan händer när personen rört vid staven avgör om hon är drottningen eller inte. Ja, typ något sånt, men det handlar alltså inte bara om kärlek.

Betyg: 3/5

onsdag 27 februari 2013

Recension: Tänk på ett tal



Titel: Tänk på ett tal (org. Think of a Number)
Författare: John Verdon
Förlag: Forum
Rec-ex/vinst: Nej
Sidor: 418
Serie: #1 i Dave Gurney
Utläst: 20/2-13





Bokens första mening: "Var har du varit?" frågade den gamla kvinnan i sängen

Handling: 
En dag får Mark Mellery ett mystiskt brev. Det är skrivet på vers, saknar avsändare och avslutas med en olycksbådande uppmaning:
"Tänk på ett tal - vilket som helst upp till tusen och öppna  sedan det lilla kuvertet."
Fylld av obehags känslor väljer han 658, helt slumpartat, och när han tittar i det bifogade kuvertet finner han exakt samma tal där.
Vem kan läsa hans tankar? Vem känner till hans hemligheter? Vem är den anonyma avsändaren som skickar brev efter brev som är alltmer hotfulla?

Vad jag tycker om boken:
Jag har länge velat läsa denna boken! Såg den i höstas förra året och fick den i julklapp men har ändå väntat lite med den. Och det var det värt! Den kanske inte riktigt var som jag förväntade mig, jag trodde att de mer skulle fokusera på själva mysteriet med breven och så vidare men det visar sig istället att boken handlar mer om mord. Inte för att det var något dåligt med det, John Verdon lyckades fånga mig genom hela boken men jag tycker att boken var som bäst de första 100 sidorna. Men handlingen blir mer och mer spännande ju närmre man kommer mördaren!
Jag har ju länge gått förbi min mammas bokhylla och sett att hon har flera "poliskommisarier" som hon följer där böckerna handlar om en och samma person som löser olika mord. Och jag tror äntligen jag hittat min! Såg nämligen att John Verdon har kommit ut med en till bok som jag längtar efter att få läsa. Den heter Blunda hårt och där följer man återigen samma huvudperson där han ska lösa ett annat mord.

Betyg: 4/5

Mina böcker: GRÖNA

Då var det dags för veckans färg igen för att vissa lite av det jag har i min bokhylla! Veckans färg är grön och jag tror det blir 3 sådana här inlägg till där jag visar upp mina böcker.
Här är mina gröna böcker!


  • Glöm mig inte av Anne Cassidy (läst)
  • Tretton skäl varför av Jay Asher (läst)
  • Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren (läst)
  • Systrar i Jeans av Ann Brashares (oläst)
  • Bläckmagi av Cornelia Funke (läst)
  • City of Bones av Cassandra Clare (läst)
  • Delirium av Lauren Oliver (läst)
Det var mina gröna böcker i min bokhylla, kom tillbaks nästa onsdag för att se vilken färg det blir då! ;)



Book Haul Januari/Februari

Har samlat på mig lite böcker nu, både från januari månad och februari. Så tänkte att det kanske var dags att göra en book haul nu och sluta lata mig ^^
Böckerna kommer från lite blandade ställen, några har jag beställt hem, några hittade jag billigt som jag inte hade någon aning om och vissa kommer från bokrean!


Böckerna är då (från vänster uppifrån):
  • My soul to take av Rachel Vincent (Beställd från Adlibris)
  • The summoning av Kelley Armstrong (SF-bokhandeln i Stockholm)
  • City of Ashes av Cassandra Clare (SF-bokhandeln i Stockholm)
  • Jurtjyrkogården av Stephen King (Bokias bokrea)
  • Lida av Stephen King (Bokias bokrea)
  • Carrie av Stephen King (Bokias bokrea)
  • Demonglass av Rachel Hawkins (SF-bokhandeln i Stockholm)
  • Hex Hall av Rachel Hawking (Beställd från Adlibris)
  • Tystnad, Tagning av Michelle Magorian (Hittat billigt på Bokia)
  • Mer än ögat ser av Melissa Marr (Hittat billigt på Bokia)
  • Ringens Brödraskap av J.R.R. Tolkien (Hittat billigt på City Gross)
  • Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon (Fått av kära mormor)
  • Det ögat inte ser av Lee Child (Bokias bokrea)
  • Harry Potter and the sorcerer´s stone av J.K. Rowling (Beställd från Adlibris)
Där är några böcker jag velat köpa länge på grund av att jag hört så mycket bra om dem (bl.a. Hex Hall serien), det är en del böcker att ta sig igenom och jag har börjat samla på mig en hög nu så jag måste nog dra ner på köpandet lite. Men jag ser mycket fram emot att läsa alla böckerna!!

onsdag 20 februari 2013

Min nya bokhylla!



Så, nu tror jag att jag fått till ett par hyfsade bilder även om de blev lite suddiga på grund av att jag fotade med mobilen. Men jaja, man ser i alla fall vad det föreställer! Själv blev jag ganska nöjd med resultatet, tycker det blev ganska mysigt och nu har jag ju några av mina favorit böcker bredvid min säng också! Nedan, följer några bilder, och nej, jag har inte City of Ashes än det är därför den inte är med på bilden. Jag märkte också ett annat fel, har glömt att vända om dagarna på Hunger Games almanackan ^^ Men skit samma, har fixat det nu!




Som sagt, nöjd med resultatet! Och nu tror jag inte att det hinner bli fler inlägg denna veckan eftersom jag ska åka iväg i några dagar. Jag ska till Stockholm (yeay!) som jag ser väldigt mycket fram emot då jag aldrig varit där förut! Men jag åker alltså imorgon och är tillbaks på söndag igen, så är tillbaks som vanligt igen på bloggen på måndag och den veckan kan ni också se fram emot en Bookhaul!






Mina böcker: ROSA

Då var det återigen dags för veckans färg och denna gången blir det inte alls så många böcker (bara två). Men här kommer de i alla fall!


  • Mitt perfekta liv av Sarah Dessen (oläst)
  • Rubinröd av Kerstin Gier (läst)
Båda dessa böcker är faktiskt julklappar från 2012 som jag fick av min kära mamma och mormor! :)
Just nu har inte mycket mer att tillägga, håller på att fixa bra bilder på min nya bokhylla som förhoppningsvis snart kommer upp på bloggen! För övrigt, njuter jag av mitt lov med läsning!

tisdag 19 februari 2013

3x minirecensioner



Titel: Ronja Rövardotter
Författare: Astrid Lindgren
Förlag: rabén&sjögren
Rec-ex/vinst: Nej
Sidor: 194 sidor
Utläst: 16/2-13






Bokens första mening: Den natten då Ronja föddes gick åskan över bergen, ja, det var en åsknatt så att allt oknytt som höll till i Mattisskogen förskrämt kröp undan i sina hålor och gömslen, bara de grymma vildvittrorna gillade åskväder men än alla andra väder och flög med tjut och skrik runt rövarborgen på Mattisberget.

Handling från CDON:
Ronja Rövardotter är ett av Astrid Lindgrens största sagoäventyr, en Romeo och Julia-historia om Ronja och Brik som är barn till två rivaliserande rövarätter. Barnens vänskap hotas av släktfejden och den vilda naturen blir deras tillflyktsort. Det blir en kamp för fred och rättvisa, ondska och dumhet innan Ronja och Birk till sist lyckas locka fram det goda hos de råa rövarna.

Vad jag tycker om boken:
Jag älskar verkligen de här nya omslagen! Hoppas det kommer ut fler i denna utgåvan för det är verkligen snygga. Den här boken är nog också min favorit bland Astrid Lindgrens böcker, jag tycker mycket om budskapet i boken och Astrids sätt att skriva på älskar jag också. Boken blir "mysig" att läsa på något vis.

Betyg: 5/5


                               
Titel: Mio, min Mio
 Författare: Astrid Lindgren
Förlag: rabén&sjögren
Rex-ex/vinst: Nej
Sidor: 138 sidor
Utläst: 17/2-13

Bokens första mening: Var det någon som hörde på radion den femtonde oktober förra året?




Handling från Adlibris:
Historien om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i Landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onda riddar Kato är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. En storslagen, vacker och poetisk saga som väcker tankar om livet och döden, gott och ont och kärlekens makt.

Vad jag tycker om boken:
Jag tycker då inte detta var en av hennes bästa berättelser. Denna är nog den jag gillar minst av dessa tre i alla fall. Tycker inte riktigt om handlingen, den känns inte lika utförligt skriven på som de andra två böckerna är. Jag fastnade inte helt för denna men fortfarande tycker jag om hennes sätt att skriva på.

Betyg: 3,5/5



Titel: Bröderna Lejonhjärta
Författare: Astrid Lindgren
Förlag: rabén&sjögren
Rec-ex/vinst: Nej
Sidor: 207 sidor
Utläst: 18/2-13

Bokens första mening: Nu ska jag berätta om min bror.





Handling från CDON:
Skorpans bror Jonathan har berättat om landet Nangijala, dit man kommer när man dör. För skorpan är sjuk och ska dö. "I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll", säger Jonathan. "För      det är i Nangijala som alla sagor händer." Några dagar senare brinner det i huset där de bor och Jonathan dör själv.
Men tänka sig, precis som Jonathan lovat sås ses de i Nangijala. Fast allt är inte underbart i sagornas och lägereldarnas land. På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen där den onda Tengil tagit makten och gjort folket till slavar. Uppe i en håla i bergen håller han urtids draken Katla...

Vad jag tycker om boken:
Denna boken hamnar också högt uppe, som en av mina favoriter av hennes verk. Jag älskar handlingen och tanken på att det kanske finns ett "Nangijala" som väntar på en ^^
Återigen, en mysig bok och jag hoppas det kommer ut flera av hennes böcker i denna pocketgåvan!

Betyg: 5/5

måndag 18 februari 2013

Recension: Sagan Om Ringen



Titel: Sagan om Ringen (org. The Fellowship of the Ring)
Författare: J.R.R Tolkien
Förlag: Nordstedts
Rec-ex/Vinst: Nej
Sidor: 481
Serie: Sagan om ringen #1 
Utläst: 14/2-13





Bokens första mening: När hans nåd Bilbo Bagger till Baggershus tillkännagav, att han inom kort ämnade fira sin elftiförsta födelsedag med en fest av alldeles särskild storslagenhet, väckte detta mycket prat och stor uppståndelse i Hobsala by.


Handling:
Det är fest hos hoberna, ett småväxt folk som vill leva i lugn och ro med skummande öl och goda historier. Men i deras ägo finns en märkvärdig ring, Härskarringen, som kan förvandla gott till ont. Långt bort i skugglandet Mordor gör den onde trollkarlen Sauron upp planer på att erövra ringen. Hoberna har bara en utväg - att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet urvalt sällskap med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget, en vandring fylld av äventyr och fasor.


Jag hade höga förväntningar på denna boken, dels för att många säger att filmen är så himla bra och jag är lite efter där ja och har inte sett filmen, än. Jag vill först läsa böckerna innan jag ser filmerna. Men ja, åter till boken, för det första så tycker jag att handlingen var lite seg. Om det då beror på att jag tyckte språket i boken var lite gammalmodigt eller om det faktiskt beror på att den var seg det vet jag inte, men jag funderar på att läsa de andra två böckerna i de nyare utgåvorna. Redan när jag läste boken hittade jag ju faktiskt första boken i den nyare utgåvan väldigt billigt och tänkte att jag kanske skulle fortsätta med den men så såg jag att efternamnet Bagger hade bytts ut till något annat efternamn, men hur som helst så tänker jag ändå se hur det är att läsa de nyare utgåvorna.
Men som sagt, boken kändes seg, jag trodde det skulle hända mycket mer i boken och inte bara att man hela tiden bara följa deras resa genom alla olika miljöer. På något vis hade jag också fått för mig att boken skulle förstöras redan nu i slutet av denna boken (o.O) men, nej, det fick jag ju klart för mig att så var det inte. Jag hade lite svårt att komma in i boken och nja, jag hoppas i alla fall att tvåan är bättre!

Betyg: 3/5

lördag 16 februari 2013

Beautiful Creatures THE Movie

Jag var ju och såg filmen Beautiful Creatures i Onsdags och var verkligen jätte glad, hade höga förväntningar och hade väntat jätte länge för jag läste ju ut boken i början av januari så längtade så mycket tills den skulle komma till bio.

Men... nja, jag blev faktiskt rätt så besviken. Den var inte alls som boken, de tog bort och ändrade allt för mycket så tillslut blev jag bara "okej, vad kommer hända här näst??" Jag såg ju verkligen fram emot att få höra sången "sixteenth moon", (SPOILER FÖR ER SOM EJ LÄST) som sedan skulle ändras till "seventeenth moon".

 Som en film var den ok, om man inte tänker på boken men nu när jag läst boken så kan jag ju inte hjälpa att jämföra med den. Det var tyvärr alltför mycket som jag hackade upp mig på som de antingen inte tagit med eller ändrat på och jag undrar om de ens kommer ge ut de andra böckerna på film, vilket jag tvivlar på nu då slutet är HELT annorlunda än i boken. Jag börjar faktiskt undra om hela serien slutar så som den gör i filmen och i så fall så är det ju en BIG spoiler för mig som bara läst 1/4 men jaja... Och jag fattar inte varför de ändrat hennes födelsedag i filmen till december när det i boken är den 11 februari...

Har du sett filmen/läst böckerna, kommentera gärna vad du tyckte om filmen efter att ha läst boken!




Tävling på Bokpotaten!


Jag är med och tävlar på Elens blogg Bokpotaten där hon satt ihop en finurlig tävling där du, för att vinna, måste tipsa om en bra bok som följer temat hon vill ha på boken! Kika in på hennes blogg och var med du också så kan du vinna en av dessa böcker:


torsdag 14 februari 2013

Glad alla hjärtans dag! + Veckans färg

Ja, det var ju ett tag sedan jag bloggade men det har varit en intensiv helg/vecka, jag har ju inte lov denna veckan som alla andra (avundsjuk) men mitt lov börjar ju också snart :D sista dagen imorgon och sedan kan jag pusta ut och L.Ä.S.A!! Boken som jag läser nu är jag snart klar med, trodde jag skulle hinna klart med den igår men en massa plugg kom i vägen istället och så var jag och såg Beautiful Creatures! (som jag kommer skriva ett inlägg om senare, om vad jag tyckte om filmen jämfört med boken)

Glad alla hjärtans dag förresten! Jag har typ förträngt att det är alla hjärtans dag hela veckan och så kommer man till skolan som är proppfull med hjärtan på väggar och någon mysko musik som i alla fall gjorde mig lite piggare. Dock känns ju denna dagen lite deppig om man inte har en dejt/pojkvän men jag dejtar min katt istället!

Och nu, till det jag egentligen ville lägga upp ^^
Min böcker som jag glömde lägga upp igår, men jag fixar det nu istället då! Så, veckans färg är...VITA böcker! Och de är:


  • Millys hämnd av Eileen Dunlop (oläst)
  • Kort kjol av Cristina Wahldén (läst)
  • Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (läst)
  • "Dina brev lägger jag under madrassen" av Astrid Lindgren & Sara Schwardt (läst)
  • Eld av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (läst)
  • Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (läst)
  • Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon (läst)
Ja jag har som sagt två upplagor av Cirkeln, jag köpte pocket boken först men sedan när Eld kom ut så orkade jag inte vänta på pocket upplagan så jag köpte båda två i kartonnage istället.

En annan sak som jag också vill ta upp (gud vilket rörigt inlägg) är att jag äntligen fått min nya bokhylla! Har funderat ett tag nu på att lägga upp bilder på bloggen men jag måste först fixa några bra bilder också. Men det kan ni se fram emot nästa vecka då mitt lov börjar!


onsdag 6 februari 2013

Mina böcker: SVARTA

Det var ju lite seg uppdatering här nu! Men jag måste skylla på att jag har skola och många läxor att tänka på. Boken som jag läser nu (Sagan om Ringen) går framåt, borde vara klar nästa vecka och då dyker en recension upp på den! Men NU är det dags för ett "Mina böcker"-inlägg! Och veckans färg är svart (om det nu räknas som en färg ^^)
Här är mina svarta böcker:


  • Personer du kanske känner av Jay Asher & Carolyn Mackler (läst)
  • Skuggan av Petrus Dahlin & Lars Johansson (läst)
  • Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver (läst)
  • Cinder av Marissa Meyer (läst)
  • Hungerspelen Trilogin av Suzanne Collins (alla tre lästa)
  • Sofies värld av Jostein Gaarder (oläst)
  • Oksa Pollock: Det sista hoppet av Anne Plichota & Cendrine Wolf (läst)
  • Oksa Pollock: De vilsnas skog av Anne Plichota & Cendrine Wolf (läst)
  • Sankta Psyko av Johan Theorin (läst)



  • Pojkarna av Jessica Schiefauer (läst)
  • Utan ett ord av Linwood Barclay (oläst)
  • Bikini av James Patterson (oläst)
  • Fallen av Lauren Kate (oläst)
  • Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones (läst)
  • Vad min flickvän inte vet av Sonya Sones (läst)
  • Särskild av Nene Ormes (läst)
  • Udda Verklighet av Nene Ormes (läst)
  • Falla Sönder av Tahereh Mafi (läst)
  • Rör mig inte! av Tahereh Mafi (läst)
Och boken (excess boken) överst är:

Stål av Silvia Avallone (oläst) som min syster var så snäll och vann åt mig på julkalender tävlingen som Nilma från Nilmas Bokhylla höll i! 

Och så till mina sista böcker (usch så många..)

Min Stephenie Meyer/Twilight-samling ^^ Vilka är, alla böckerna i Twilight-serien, alla borde veta vilka de är vid det här laget, Genom dina ögon har jag också, som jag måste läsa innan den kommer på bio! Sedan har jag också två böcker om bakom kulisserna och en guide bok också, har bara läst delar i dem har inte orkat läsa hela böckerna.

Med det avslutar jag detta inlägget, det blev ganska mycket men sedan är detta också den enda färgen som jag har så många i, nästa gång blir det inte lika många!




lördag 2 februari 2013

Sammanfattning: Januari månad





  

Då var det dags att sammanfatta vilka böcker jag läst denna månaden och vilka jag tyckte bäst om! ;)
De böcker jag läst är:



























Antal lästa böcker: 6 böcker
Engelska böcker: 2
Svenska böcker: 4

Framsteg på mina mål 2013: Läsa fler engelska böcker/ avsluta serier; The Mortal Instruments (1/5), Beautiful Creatures (1/4)

Bästa bok: City of Bones
Sämsta bok: Ingen direkt

Antal rec-ex: 1
Antal vinster: 0
Antal köpta: 5

Kommentar om månaden: Inte så värst många lästa böcker denna månaden, de flesta böckerna här läste jag under lovet. Sedan när skolan kom igång fick jag dra ner lite på läsandet. Nu läser jag ju Sagan om Ringen som är lite seg att läsa men den ska jag också snart bli klar med. Nu i februari-månad vill jag fortsätta läsa lite engelska böcker, bl.a. Fallen av Lauren Kate kommer jag ta upp, samt så kommer en ny efterlängtad bok ut denna månadet, nämligen Scarlet av Marissa Meyer som jag också ser fram emot att läsa!