lördag 30 november 2013

Recension: Nikkis Dagbok: berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv


Titel: Nikkis Dagbok: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv (org. Dork Diaries: Tales From a Not-So-Fabulous Life)
Författare: Rachel Renée Russell
Förlag: Modernista
Rec-ex/Vinst/Present: Rec-ex
Sidor: 282
Serie: Nikkis Dagbok #1
Utläst: 29/11-13





Bokens första mening: Ibland undrar jag om min mamma är HJÄRNDÖD.

Handling:
I berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv får vi följa fjortonåriga Nikki Maxwell som i text och teckningar skildrar sitt dagliga liv med alla dess utmaningar. Vi får veta allt om hur det är när hon flyttat till en snobbig ny skola, för en storslagen kamp med sin mamma om en Iphone, om hennes entusiasm för teckning och konst, och om hennes hatkärlek till den nya skolans drottning, en tjej vid namn Mackenzie som blir Nikkis rival i skolans konsttävling.
Nikki skriver och ritar i sin dagbok om sina vänner, förälskelser, om sin familj och om att vara populär eller inte i skolan.

Vad jag tycker:
Jag gillar den här boken eftersom den går snabbt att läsa och eftersom där är många och fina bilder i. Det gör så att boken blir rolig att läsa. Den här boken påminner också lite om hur det var i "En presidentdotter berättelser", just det att där är en populär tjej med i boken och hur surt den populära tjejen gör andra liv genom att mobbas och hacka på en. Jag gillar också Nikkis tankar man får följa genom boken. Det roliga när man börjar läsa "hennes dagbok" är att hon skriver att hon inte ska skriva mer i boken eftersom det är töntigt att ha en dagbok, ändå fortsätter hon. I hennes dagbok får man följa de tankar som tonåringar har i dagens läge. Att man inte vill göra bort sig, eller bli sedd med sin "töntiga" pappas jobb bil p.g.a man är rädd vad de andra ska tycka och att de kan mobbas. Men som tur är så får Nikki två vänner i boken efter ett tag och även en snygg killkompis. Som stöttar och hjälper henne från allt som Mackenzie (den populära tjejen) gör. Det ända jag saknar i boken är att få se de tatueringar hon gjorde på alla på skolan. Hade varit kul att få se några av de bilderna. Eftersom jag själv gillar att rita så gillar jag karaktären Nikki, man ska göra det man är bra på och i det kan ingen annan populär tjej klå en. ;)
Ser så mycket framemot den andra boken :D

Betyg: 3/5

Vad Rebecca tycker om boken:
Vilken rolig idé att göra en "tjej-variant" av Diary of a wimpy kid! Jag har ju inte läst de böckerna men har sett filmerna, som förresten är väldigt roliga och underhållande att titta på. Och den är precis som Daniella skrev, väldigt lätt att läsa vilket innebär att om man har en lässvacka så är det ett perfekt läsval eftersom där inte är så mycket text att ta sig igenom utan den blandas av bilder. Denna månaden har inte precis varit min bästa månad med läsningen så att få ta upp en sådan här bok, efter att ha läst ut en Stephen King bok, kändes väldigt bra. Det som utmärker sig i både Diary of a wimpy kid och den här Nikkis dagbok, är att karaktären ofta råkar ut för pinsamheter och är en aning klumpig samt att familjen också spelar in på ett vänster när allt det här händer och även om det ibland känns lite förutsägbart så kan jag inte sluta gilla den här gulliga boken. Även omslaget på boken är väldigt gulligt. Jag älskar dessutom böcker med blandade illustrationer och text, där författaren verkligen lagt ner tid både på illustrationer och på författarskapet. Jag har läst flera böcker av författare som blandar illustrationer och text så om någon vill ha lite tips och är sugen på att läsa sådana böcker så fråga gärna! Det finns som sagt en del som jag läst och som är riktigt bra.

Betyg: 4/5

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:




































Daniella Recenserar: En Presidentdotters Bekännelser

Titel: En Presidentdotters Bekännelser (org. Confessions of a First Daughter)
Författare: Cassidy Calloway
Förlag: Gril:it
Rec-ex/Vinst/Present: Present från Girl:it
Sidor: 190
Serie: First daughter #1
Utläst: 28/11-13







Bokens första mening: Jag undrar om min mamma någonsin känner det som att hon vill spy innan hon ska hålla ett viktigt tal.

Handling:
Morgan Abbott har inget privatliv och hennes största talang är att göra bort sig. Tyvärr orsakar allt hon ställer till med stora rubriker i tidningarna, eftersom hennes mamma är USA:s president.
  Att vara dotter till en president är inte så häftigt som man skulle kunna tro. Till råga på allt får hon en ny supersmart livvakt som inte är mycket äldre än hon själv och som inte lämnar henne ur sikte (för att inte tala om att han faktiskt är ganska söt.)
  Morgan är innerligt trött på att vara presidentens dotter. Men när hennes mamma i hemlighet måste ge sig iväg på ett viktigt uppdrag och behöver en stand- in är Morgan den enda som kan hjälpa henne. Med lite smink, lite påhittighet och väldigt tydliga släktdrag får Morgan snart alla att kalla henne för "fru president". Har hennes egna presidentdrömmar äntligen blivit verklighet - eller kommer hon att totalt göra bort sig... igen?

Vad jag tycker:
Om inte jag och min syster nu mot slutet av månaden kommit överens om en tävling om vem som läser mest böcker innan vi börjar på December månad, så hade jag nog aldrig läst denna boken. Jag siktade in mig på böcker som går att läsa fort, även hon, därför pausar jag med Beautiful Darkness. Just nu ligger jag före henne men hon är hack i hälarna på mig ^^
Jag har fått boken från Girl:it klubben jag var med i för länge sen och då fick man böcker varje gång i ett packet. I alla fall så var boken faktiskt bra och rolig. Det ska ju alltid finnas en avundsjuk tjej som är populärast, med i boken. Och det slutar med att hon göra bort sig totalt och det är ett stort misstag hon gör med. Men jag gillar karaktären Morgan (trodde först det var en kille p.ga. namnet. Författaren har en tendens att ge killnamn till tjejer i boken) eftersom hon kan gå från att hålla ett jättebra tal, till att göra bort sig totalt på en sekund. Det är det boken börjar med och jag älskar det, för vi alla är människor. Men fast än hon gör bort sig så försöker hon att vrida om det till en rolig sak, ibland. Sen är det kul att följa hur faktiskt en president barn kan ha det. Fast jag tror inte allt stämmer dock. Jag gillar också att presidenten är en kvinna och ingen man, eftersom man förväntar sig att det ska vara en man.
  Och jag visste inte att det var en serie och jag tvivlar på att jag kommer kunna få tag i bok två på svenska, så jag läser resterande på engelska.

Betyg: 3/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:


Daniella recenserar: Djävulens Märke

Titel: Djävulens Märke
Författare: Magnus Nordin
Förlag: Månpocket
Rec-ex/Vinst/Present: Nej
Sidor: 491
Serie: Nej
Utläst: 27/11-13







Bokens första mening: Rar, trevlig, käck, var orden som dök upp i rektor Åsa Borglinds huvud när den unga kvinnan steg in i rummet.

Handling: 
Det är något märkligt med den nya vikariens ögon, ena stunden är de blå, för att i nästa vara gröna...
Inte nog med att den nya vikarien överlever värstingklassen 9C. hon lyckas med något som ingen annan lärare förmått - att få eleverna att våga och satsa hela sin själ i sin framtid.
  Men vad är det för röst Ella hör i sitt huvud? Är det hennes nya lärare som gör något med henne? Och vad vill hon i så fall?
På Katarina Östra börjar en kamp mellan ont och gott. En kamp som Ella måste vinna. Inte bara för sin skull, utan famför allt för sina vänners och klasskompisars skull.

Vad jag tycker:
Bokens är lite seg att komma in i, i början, det var därför jag gav upp den första gången jag skulle läsa den. Men eftersom jag fick höra av många att den är jätte läskig så var jag tvungen att ge mig på den igen, eftersom jag älskar läskiga böcker. Men den var inte så läskig som jag trott. Det händer inte så mycket, det kanske händer en läskig eller äcklig (med blod då vill säga) sak och sedan går det ett tag innan nästa sak händer. Men man får ända följa mysteriet med vikarien genom hela och man får så klart reda på mer och mer. Det roliga med boken är hur författaren får en att följa med på en lång berättelse om en av karaktärerna i kapitlen, när man egentligen bara vill veta vad som händer här näst. Författaren går från att avslöja något till att första leda in en på karaktärernas bakgrund.
SPOILER I boken upprepar sig även mönster om och om igen. Vikarien i boken är ju mystisk, så först börjar läraren (som vikarien har ersatt) att kolla upp vikariens bakgrund, eftersom hon anser att det finns något mystiskt med henne. Men när läraren får reda på lite så dör hon. Efter det börjar en annan lärare ta upp samma spår eftersom han kände läraren som dog mycket väl och litar inte på polisens avgörande om hur hon dog (självmord). Vikarien tar ner dem en för en och gör deras liv till ett helvete, sedan dör även denna läraren. Efter det verkar allting kört, nu finns det bara en elev kvar som inte köper vikariens vänlighet. Så även eleven börjar kämpa emot vikarien. Mer tänker jag inte avslöja förutom att jag blir frustrerad när även elev liv blir till ett helvete. Blir så trött på vikarien när hon lyckas igen. SLUT PÅ SPOILER
Men i huvudsak så är boken bra, författaren vet verkligen hur man ska fånga läsarna. Även fast boken går fram i en långsam takt så är den värt att läsa.

Betyg: 4/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker av författaren:












fredag 29 november 2013

Bloggstafett: Schema


Snart drar det igång, bloggstafetten 2013! Något att se fram emot i december månad då flera bloggare är med och skriver lucka för lucka. Och för att du ska ha koll på när var och en skriver finns här ett schema nedan att följa! Det börjar med lucka 1 den första december och därifrån går startskottet enda till den 24:e december.
Och den första luckan hålls på...

Lucka 1: Sofies 

Lucka 2: Tova 

Lucka 3: Anna 

Lucka 4: Cecilia 

Lucka 5: Anna 

Lucka 6: Vi här på BookTwin! =)

Lucka 7: Viktoria 

Lucka 8: BokBeate

Lucka 9: Mia 

Lucka 10: Lisa 

Lucka 11: Andrea 

Lucka 12: Anna

Lucka 13: Gabriella 

Lucka 14: Ann-Sofie 

Lucka 15: Vi här på BookTwin! =)

Lucka 16: Therése 

Lucka 17: Anna 

Lucka 18: Ingerun 

Lucka 19: Paula 

Lucka 20: Johanna 

Lucka 21: Therese 

Lucka 22: Veroniqa 

Lucka 23: Ej klar än

Lucka 24: Sofie 

torsdag 21 november 2013

En sådan där, vad heter det?! Bloggpaus? Nej! Eller...Jo kanske, en liten i alla fall.

Det går inget vidare denna månaden.. Det är alldeles för mycket arbete i skolan just nu och varje vecka dyker det upp något nytt som jag måste lägga all fokus på. Därför har jag inte läst mycket alls denna månaden, faktum är att jag fortfarande läser samma bok som i slutet på oktober. Jag får väl bara hoppas på att det lugnar ner sig till början av december så jag kan lägga ner mycket mer tid både på att blogga och läsa! Här är  en som VERKLIGEN längtar till jullovet! Mer av mig kommer ni inte se mer här förrän nästa helg, kanske om jag hinner med att skriva en liten recension innan dess, annars får ni alla ha det så bra så länge!//Rebecca

PS: Ska se Catching Fire ikväll på bio!!!! iiiiiiiiiiiiiiiiihh!!! Längtar som in i bomben!
PPS: Föresten nästa helg igen så är det ju första advent! =D Bara jag som längtar ännu mer nu? Bara för det slänger jag in en liten julig bild!


tisdag 19 november 2013

Ej bokrelaterat men värt att kolla in...!

Jag (Daniella) och några kompisar på min skola har ett UF företag som heter LifeMay UF, titta gärna in på det på Facebook och gilla. Där kan man kolla in våra armband som vi själva gör/gjort (rosa eller vinröda för julen). Den goda saken med vår produkt är att vi skänker pengarna till cancerfonden. Ni kan beställa armbanden på vår hotmail; lifemaybracelets@hotmail.com. Armbanden kostar 60:- styck. Det är en bra julklapp till t.ex. en kompis eller familjen.

Om du är intresserad så hör gärna av dig till mig! 





tisdag 5 november 2013

Recension: Beautiful Redemption


Titel: Beautiful Redemption
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Förlag: Little Brown & Co
Rec-ex/vinst/present: Nej, lånad från bibblan
Sidor: 451
Serie: #4 i Caster Chronicles
Utläst: 27/10-13






Bokens första mening: Other people had flying dreams.

Handling [SPOILER]:
I'd had nightmares about him before. Before i knew him, or at least knew he was going to be Ethan. But this wasn't like anything I'd ever seen in any nightmare. It was real.
  Ethan Wate has spent most of his life longing to escape the stiflingly small Southern town of Gatlin. He never thought he would meet the girl of his dreams, Lena Duchannes, who unveiled a secretive, powerful, and cursed side of Gatlin, hidden in plain sight. And he never could have expected that he would be forced to leave behind everyone and everything he cares about. So when Ethan awakes after the chilling events of the Eighteenth Moon, he has only one goal: to find a way to return to Lena and the ones he loves.
  Back in Gatlin, Lena is making her own bargains for Ethan's return, vowing to do whatever it takes - even if that means trusting old enemies or risking the lives of the family and friends Ethan left to protect.
  Worlds apart, Ethan and Lena must once again work together to rewrite their fate, in this stunning finale to the Beautiful Creatures series.

Vad jag tycker:
Det är både med sorg och med glädje som jag läser ut denna boken. Sorg för att serien om Lena och Ethan nu är slut men glädje för att jag fått avsluta ännu en serie (vilket inte händer så ofta). Jag vet att det kommer en spin off serie som heter Dangerous Creatures och jag längtar tills den serien kommer ut så jag åtminstoner får kasta mig in i Gatlin världen igen.
Jag trodde väl kanske att den här boken skulle sluta lite som den gör på filmen Beautiful Creatures, men nej då, den slutar faktiskt ändå lyckligt. Den här handlingen är uppdelad så att du i första delen får läsa från Ethans perspektiv och i den andra får läsa Lenas. Vilket jag tyckte hjälpte boken, tidigare har läsaren bara fått följa Ethans perspektiv, med tanke på stället han nu befinner sig (försöker hålla det spoiler fritt). Jag tycker att alla böckerna i serien har varit bra men jag har mina favoriter, som bok två och tre. Eftersom det händer mycket mer och intressanta händelser i dem, plus att de är lite roliga också. Jag menar förstås Links och Ridleys förhållande. Det ser man inte så mycket av i denna boken utan den fokuserar mer på att lösa konflikten Ethan befinner sig i. Som sagt den här boken var kanske inte den bästa i serien men jag tycker ändå att det var ett bra slut på hela serien. Och det går väldigt snabbt att ta sig igenom boken, det är nog det jag älskar mest med den här serien och att du aldrig blir uttråkad eller tappar intresset, det händer saker hela tiden! Om du inte har läst klart serien än eller bara läst första boken så tycker jag absolut att du ska ta och läsa ut de andra också för du har en väldigt spännande historia framför dig som bara ligger och väntar på att få komma till liv (igen och igen och igen)!

Betyg: 4/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:













Andra böcker av författarna:














Andra böcker av Kami Garcia:


Andra böcker av Margaret Stohl:

Ny bokhylla!

Jag (Daniella) har fått en ny bokhylla och den är jättefin. Jag har haft lite problem med för mycket böcker och ingenstans att ställa dem. Men nu har dem äntligen en fin plats i bokhyllan. Det är en rolig känsla när man för först gången får ställa sina böcker (alla sina böcker) i en ny bokhylla som bara tillhör en själv. Men som sagt så fick Rebecca också ställa sina böcker i bokhyllan. Mina böcker fyller inte hela bokhyllan och hon har ännu större problem med att hitta platser åt sina böcker. Så jag var snäll mot henne och löste lite av hennes problem ;)
Här är i alla fall några bilder på bokhyllan, som är köpt på Chili på Väla.


Lite suddiga bilder, men skit samma! ^^






Tips om tävling & bloggstafett!

Boksmurfen håller i en tävling där du kan vinna ett exemplar av Stad av Aska av Cassandra Clare, totalt lottas det ut två böcker. Tävlingen avslutas den 15e november så se till att du hinner anmäla dig innan dess! =)



Sofie på Sofies bokblogg har kommit på en bra idé till årets julkalender som inte bara hon utan också många andra får lov att hålla i. Det är en boggstafett! Där alla som vill får skriva ett inlägg under en dag i December och inlägget kan handla om vad som helst inom Ungdomslitteratur. Du behöver inte ha en blogg för att vara med eftersom det finns något så finurligt som gästinlägg! Så kika in på hennes blogg om du känner att det vore kul att var med i!! =)



måndag 4 november 2013

Recension: Great Expectations


Titel: Great Expectations
Författare: Charles Dickens
Förlag: Penguin English Library
Rec-ex/Vinst/Present: Födelsedagspresent av min kära syster
Sidor: 571
Serie: Nej
Utläst: 25/10-13







Bokens första mening: My father's family name being Pirrip, and my christian name Philip, my infant tongue could make of both names nothing longer or more explicit than Pip.

Handling:
Great Expectations, Dickens's funny, frightening and tender portrayal of the orphan Pip's journey of self-discovery, is one of his best-loved works. Showing how a young man's life is transformed by a mysterious series of events - an encounter with an escaped prisoner; a visit to a black-hearted old women and a beautiful girl; a fortune from a secret donor - Dickens's late novel is a masterpiece of psychological and moral truth, and Pip among his greatest creations.

Vad jag tycker:
Jag har lite blandade meningar om den här boken. Språket är ganska svårt att hänga med i ibland, lite i beskrivningarna men också när karaktärerna pratar. Och detta är ingen tunn bok att ta sig igenom. Jag trodde bara den skulle ligga på 300 sidor men nej den var mycket längre än det! Emellanåt är den ganska tråkig att läsa då det är väldigt mycket och väldigt många beskrivningar men sedan kommer också stunder då jag faktiskt tyckte det var spännande och intressant. Den stunden var nog mest i början (volym ett) och i slutet (volym tre) av boken. I stort sett så tyckte jag bara att volym två var en pina att ta sig igenom på grund av alla de långa beskrivningarna. Den delen som jag tyckte var mest intressant och som jag fann mest spännande att läsa var den sista delen, volym tre. (Varje volym är minst 150 sidor långa). Boken handlar ju om Pip (tycker om hans smeknamn) och hans äventyr, från det att han är väldigt ung till det att han blir vuxen, Pip är som sagt föräldralös och bor med sin syster och hennes man Joe. I stort sett får man följa Pips liv, hans förälskelse i Estella och både en del tragiska  men också spännande saker han upplever.

Betyg: 3/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker av författaren: