torsdag 24 juli 2014

Book Haul Juli: Stockholm + Vinst + Födelsedag

Här kommer äntligen book haulen för julimånad! Rebecca har ju bland annat vunnit en stor bunt med böcker och sedan har vi dessutom haft en vända i Stockholm där vi hittade ett antal böcker också, till födelsedagen blev det inte så många böcker men efter att ha gått till akademibokhandeln med ett presentkort blev det även två böcker där (för Rebeccas del). 

Rebeccas böcker:
Från vänster högst upp:

1. The Graveyard Book av Neil Gaiman (SF-bokhandeln i Stockholm)

Detta var ett oväntat inköp eftersom jag inte hört något om den innan, men jag hittade denna i en av hyllorna som kryllade av Neil Gaimans böcker och ville så gärna läsa en bok av honom och när jag fann denna fina boken och läste på baksidan så lät den så gullig! Den handlar om en pojke som bor på en kyrkogård och är så olik alla andra barn i hans ålder, efter det var jag fast och ville så gärna ha den.

2. The Coldest Girl In Coldtown av Holly Black (SF-bokhandeln, Stockholm)

Den här boken har jag hört så mycket gott om och det var länge sedan som jag bestämde mig för att jag ville ha den. Jag ville så gärna ha den, fast i inbunden, dock köpte jag den aldrig för att det fanns så mycket annat som jag också ville ha lika mycket. När jag såg den i Stockholm så bestämde jag mig dock för att ta den (i paperback) eftersom jag tänkte att annars kommer jag säkert aldrig köpa den.

3. Never Ending av Martyn Bedford (Akademibokhandeln i Stockholm)

När vi var inne på Akademibokhandeln, den största i Sverige, så tänkte jag att jag inte skulle köpa något, detta var efter att vi varit på SF-bokhandeln där jag redan köpt tre böcker. Men jag hittade ändå två böcker till därinne och denna boken var en av dem. Jag måste medge att jag aldrig hört något om denna boken innan. Men när jag såg den i bokhandeln och att den var ny med namnet Never Ending så kunde jag bara inte låta bli att ta upp den. Även om det inte stod så mycket på baksidan om själva handlingen så tyckte jag att den var värt ett försök, i slutändan låter det ändå som en bok jag kommer att gilla.

4. Fangirl av Rainbow Rowell (Akademibokhandeln i Stockholm)

Detta var andra boken som jag hittade i Akademibokhandeln, ärligt talat hade jag inte tänkt läsa den från början eftersom jag inte brukar vara så intresserad av den här genren. Men å andra sidan gillar jag Sarah Dessens böcker så jag bestämde mig för att, när jag väl såg den (omslaget är ju så fint!!) att läsa vad den handlade om. Och när jag läste att det var om ett tvillingpar så var jag såld och köpte med den hem också. =)

5. Allt och lite till av Sarah Dessen (Födelsedagspresent)

Jag har länge, enda sedan den kom ut, velat ha den här boken i mina händer. Äntligen har jag den!! Nu känns min sommar fullständig, jag har fått någon ny obsession av att alltid läsa åtminstone en bok av Sarah Dessen varje sommar! Och som tur är så brukar en ny bok av henne komma ut på svenska precis i början av sommaren, fortsätt så!

6. The Reckoning av Kelley Armstrong (SF-bokhandeln i Stockholm)

Detta är tredje boken i Darkest Power-trilogin och jag har inte andra boken än, den fanns tyvärr inte i Stockholm. Dessutom är det ingen bok jag tänker köpa på nätet då jag vill ha rätt format på den så att den ska passa in i hyllan bredvid de andra. Med "rätt format" menar jag med stenen på bokryggen. Jag får väl se om den kanske finns i bokhandeln i Göteborg under bokmässan istället.

7. Sätt mig i brand av Tahereh Mafi (Födelsedagspresent)

Ännu en bok som jag velat ha i handen sedan den kom ut!! (strax efter att jag publicerat det här ska jag sätta mig ner och påbörja läsa den här).

Vinsten
Och nu till bokpaketet jag vann på Lenas, Pernillas & Madeleines blogg Boklandskapet i samarbete med förlaget Harlequin, som jag sedan fick böckerna från. Jag trodde att ett "stort bokpaket" skulle innehålla typ 4 böcker, så chockad och glad blev jag när jag insåg att det i princip var dubbelt så mycket!! Böckerna jag fick är dessutom från den genren, som jag skrev innan, som jag inte läser så mycket från mer än Sarah Dessens böcker, som sagt. Men jag tror att jag kanske kan finna en ny genre att förälska mig i och förhoppningsvis också finna en ny favoritförfattare bland alla dess 8 (!!!) böckerna. Handlingarna till de olika böckerna verkar dessutom bra, vissa verkar vara bättre än andra men det finns ingen som jag inte ser fram emot att läsa! Efter att ha öppnat bokpaketet (föresten så var det fint inslaget, bild kommer nedan!) så ville jag helst ta hela högen och sätta mig i en stol på gräsmattan och läsa alla på en gång!! =D Tack så mycket för vinsten till er på Boklandskapet (om ni nu av någon anledning skulle läsa detta, vilket skulle vara jättekul) och till förlaget!


Böckerna i paketet (från vänster sida, uppifrån och ner)

 • Seaview Inn av Sherryl Woods
 • Kärlekens pris av Susan Mallery
 • Förför mig, förgör mig! av Victoria Dahl
 • Kom och ta mig! av Victoria Dahl
 • Löftet du gav av Brenda Joyce
 • Oväntad förälskelse av Brenda Joyce
 • En plats mellan himmel och jord av Emilie Richards
 • Där livet väntar av Robyn Carr

Daniellas böcker:


 • Den skarpa eggen av Philip Pullman (Akademibokhandeln i Stockholm)
 • Ingen sommar utan dig av Jenny Han (Akademibokhandeln)
 • Sommar för evigt av Jenny Han (Akademibokhandeln)
 • Halo av Alexandra Adornetto (SF-bokhandeln Stockholm)
 • Briar Rose av Jana Oliver (Akademibokhandeln Stockholm)
 • House of Secrets av Chris Columbus & Ned Vizzini (SF-bokhandeln Stockholm)
 • Spökstaden av Ransom Riggs (Akademibokhandeln)


2 kommentarer:

 1. Vad roligt med så mycket böcker! :)

  SvaraRadera
 2. Wow. Härligt med så många nya böcker!!

  SvaraRadera