måndag 15 september 2014

Rebecca recenserar: Seaview Inn


Titel: Seaview Inn
Författare: Sherryl Woods
Förlag: Harlequin
Rec-ex/vinst/present: Vinst
Sidor: 376
Serie: #1 i Seaview Key
Utläst: 28/8-14


Bokens första mening: Hannah Matthews satte en ära i att vara klok och förnuftig

Handling:
Hannah Matthews är onekligen en stark kvinna - ensamstående mamma, avdelningschef på en reklambyrå och med en nyligen avslutad behandling av bröstcancer bakom sig. Hon är stolt över att vara den person som alla vänder sig till, en person som löser alla problem. Men med en mormor som vägrar att sälja familjens älskade pensionat Seaview Inn och flytta till ett äldreboende, en dotter som blivit gravid och en gammal kärlek som plötsligt dyker upp, står Hannah inför ett antal kriser som berör henne själv. Och att vara tillbaks i Seaview Key bidrar definitivt till hennes redan stressiga liv.
   Luke Stevens är en man som kan hantera kriser. När han tjänstgjorde i Irak, lämnade hans fru honom för hans bästa vän - mannen som Luke  delar läkarmottagning med. Seaview Key verkar vara det perfekta stället att gömma sig på under en tid. Det sista han förväntar sig är att bli förälskad... i sin gamla hemstad - och i Hannah.
  Men ibland kan det vara just det oväntade som behövs för att läka ett hjärta.

Min åsikt:
Många delar som var lik Sarah Dessens bok, Allt och lite till. Huvudpersonen bor i en liten fiskby, antingen vill personen därifrån eller har redan flyttat därifrån (och kommit tillbaks). Dessutom fanns kärleksdrama med och en pappa som inte funnits med (i barnets) i Hannahs uppväxt. Det som dock skiljer sig från Sarah Dessens bok är att dessa karaktärerna är äldre, och andra problem finns med här också, som ställer till det för karaktärerna.
   Karaktärerna i boken, eftersom de är så många så är det inte lika lätt att urskilja huvudpersonen/huvudpersonerna, men jag skulle säga att Hannah och Luke är de viktigaste huvudpersonerna i boken. Jag gillar verkligen Luke som karaktär och hans förhållande till Hannah som växer genom handlingen. Mormodern tycker jag nog bäst om av alla karaktärerna i boken, som till en början verkar vara dement som en följd av åldern men som visar sig vara en väldigt klok, vis gammal dam och som är väldigt bra på att ge råd. I det hela så är det egentligen inget fel på karaktärerna, det är bara vissa som jag fattat ett större tycke för!
  En fundering som dök upp redan i början av boken var att det verkligen var en stor släkt som Hannah har. Till en början var det lite förvirrande men sedan kom jag fram till att de måste ha varit fyra generationer som levde (med undantag för Hannahs mammas död) och skulle ha blivit fem. Men med ett nytt barnbarn i familjen så blir de återigen fyra generationer som lever. Mormodern (eller gammel mormor) är den äldsta, sedan kommer Hannahs mamma (som dog innan bokens början), Hannah, Hannahs dotter och Hannahs barnbarn (som ännu ej är född).
  Det är inte ofta jag läser den här typen av genrer, även om det finns flera bra böcker, så är detta fortfarande en genre som jag tycker att jag själv borde utforska mer av. Som tur är så har jag en bunte till av Harlequins böcker!

Letar du efter en bok som är lätt att ta sig igenom och med mycket kärleksdrama (och familjedrama) så är detta boken för dig!

Betyg: 4/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:
#2


Chesapeake Shore


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar