onsdag 3 december 2014

Daniella recenserar: Hades

Titel: Hades
Författare: Alexandra Adornetto
Förlag: Atom books
Rec-ex/Vinst/Present: Nej
Sidor: 424
Serie: #2 i Halo trilogin
Utläst: 21/11-14
Spoiler Varning!

Bokens första mening: When the final bell sounded at Bryce Hamilton, Xavier and I gathered our things and headed out onto the south lawn.

Handling
Is love a great enough power against evil? Bethany believes so - after all, the love of her angel siblings and her boyfriend Xavier saved her from the clutches of Hell itself.
But when Jake returns to town, he may be able to destroy everything she cares about.
Will Jake's actions shatter Beth's faith in love? Or can she overcome heartache and betrayal to find her way back to Xavier

Min åsikt:
Det tog ett tag för mig att läsa klart boken men jag gjorde det till slut. Att det tog så lång tid har inte med boken att göra, utan med vad jag valde att göra.
Hades är så mycket bättre än bok ett Halo. Halo var lite seg att läsa och allt hände i slutet av boken. Men i Hades så började boken väldigt spännande och det höll i sig genom hela boken. Att boken är gjord av en väldigt ung författare märker man inte i hur boken är skriven och ihopsatt. Författaren beskriver omgivningen mycket väl i boken, vilket gör att det är lätt att hänga med och att få en bild av hur det är, vad huvudkaraktären känner och vad hon tänker.
Jag gillar handlingen och hur kärleksparet separeras för att sedan genomgå vars en äventyrlig och fartfylld kamp på två olika platser samtidigt. Och att författaren lyckas pussla ihop vad som händer både ovanför jord och under, utan att lämna fokus på huvudkaraktären.
Både Xavier och Bethany måste kämpa för att de ska förenas igen efter att Jake dragit ner Beth till Helvetet (Hades). I förra boken fick man följa Xavier och Bethany som var i fokus och Xavier fick slutligen reda på att Bethany är en ängel, precis som hennes syskon. I andra boken dras fler karaktärer in i deras äventyr och man får följa Bethany's syskon mycket mer denna gången. Bethany's bästa vän Molly, som har en stor förälskelse på Bethanys bror Gabriel, får chockerande reda på att de är änglar och dras in i allt som har med änglarnas liv att göra.
Det är roligt att man får reda på hur författaren tror/anser att Helvetet kan vara/ser ut. Man får en synvinkel av hur Helvetet kanske är och hur alla andar, både skyldiga och oskyldiga, hamnade där. Det dras även in fler karaktärer i boken som är fast i Hades och man får även läsa om "Bid Daddy" (djävulen) som de kallar honom i Hades. Då Bethany träffar honom börjar det verkligen heta till och bli riktigt spännande. En bra fortsättning på Halo!

Betyg: 4/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:


Andra böcker av författaren:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar