onsdag 28 maj 2014

Tips om tävling

Hejsan, vill bara meddela att BookObsession har en rolig tävling på gång som snart börjar. Om ni vill får ni gärna anmäla er!
Tryck på bilden så länkas ni till tävlingen och lycka till! :)







måndag 26 maj 2014

Uppdatering! :D

Väldigt länge sedan jag (Rebecca) skrev något här. Tappade totalt läslusten för några månader (!!) sedan då det var alldeles för mycket annat att tänka på både i skolan och hemma. I skolan kändes det nästan som att vi gick på högskolan snarare än gymnasiet med pluggande non-stop. När ena läxan var inne, ja då var det bara att fortsätta med nästa eftersom det var så pass lite tid med alla inlämningar och ingen tid fanns att lägga på dem förrän man hunnit bli klar med exempelvis en redovisning som prioriterades före, helgerna blev ett sätt att komma ikapp istället för att ägna åt läsning. Men nu är det över (ÄNTLIGEN) så mitt lässug börjar sakta men säkert komma tillbaks igen, har läst två (snart tre) böcker denna månaden, jämfört med noll i april, då det var full fokus på skolan. Med det sagt vill jag också börja prioritera bloggandet igen eftersom det är något som jag saknat så ni kan förhoppningsvis börja förvänta er mer inlägg här nu igen! =)

Jag ska även komma ikapp på Countdown, som inte uppdaterats på alltför länge. Jag märkte att jag absolut inte har någon koll på vilka böcker som kommit ut den här månaden då jag såg Tahereh Mafis bok Sätt mig i brand! i bokhandeln och blev ÖVERLYCKLIG!! Längtar tills jag får läsa sista delen i trilogin =) =) =)

Ha det bra så länge! 

torsdag 1 maj 2014

Book Haul: April

Här kommer Daniellas book haul för denna månaden och Rebecca kan gärna fylla på! Det blev inte så många nya böcker denna månaden, men det blev några i alla fall :)




'











  • Utvald (#3 i Matchad trilogin) av Ally Condie 
  • Fyren mellan haven av M.L. Stedman

Sammanfattning: April

Vi har inte gjort så många månads sammanfattningar på ett långt tag, men eftersom jag (Daniella) åtminstone har läst böcker den här månaden så tänkte jag lägga upp en liten sammanfattning åt er.
Som sagt så går det segt i läsningen men vi fortsätter att kämpa ;)
Här kommer månadens läsa böcker!

Daniellas lästa böcker: 
















  • Fångad av Lucy Christopher
  • Under Kupolen av Stephen King

Antal böcker lästa: 2 st
Svenska: 2 st
Engelska: 0

Tegelstenar (omkring/över 500 sidor): 1 st
Korta böcker (Under 200 sidor): 0

Antal lästa sidor: 1499 sidor

Bästa boken: Under Kupolen
Besvikelsen: Ingen precis

Finaste omslaget:














Uppnådda mål April:
  • Läsa 45 böcker [7/45]
  • Hälften av böckerna på engelska [3/23]
  • Läsa klart Caster Chronicles [2/4]
  • Läsa klart Books of Pellinor [1/4]
  • Läsa klart HP-serien [3/7]
  • Påbörja alla serier som ligger i bokhyllan [1/10]

Kommentarer om April månad/nästa månad:
Behöver jag säga något ^^, Jag hoppas att jag får minst tre böcker lästa nästa månad men vi får se. Det händer mycket i Maj. Men jag ska göra mitt bästa med att läsa så många böcker som möjligt. Jag tjatar även på min syster och försöker få upp hennes läslust, men hon bara backar och går åt andra hållet. Får se om det går att tvinga henne till att läsa.