tisdag 13 januari 2015

Dagens bokutgivning #13

Idag kommer en ny bok ut av Holly Black som jag själv är väldigt intresserad av att läsa!


The Darkest Part of the Forest av Holly Black

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Barn kan ha en grym känsla för rättvisa. Barn kan döda ett monster och vara stolta över sig själva. En flicka kan titta på sin bror och tro att de är menade att vara en riddare och en poet som slåss mot ondskan. Hon kan tro att hon har hittat sin mening i livet.
Hazel bror med sin bror Ben i Fairfold, en konstig stad där människor och feer bor sida vid sida. Feerna, med sin till synes harmlösa magi, lockar turister, men Hazel vet hur farliga de kan vara och hon vet hur man stoppar dem. Eller hon gjorde det, en gång.
I centrum finns en glaskista i skogen. I den sover en pojke med horn på huvudet och öron lika raka som knivar. Både Hazel och Ben var kära i honom som barn. Pojken har sovit där i flera generationer, och aldrig vaknat. 
Tills han en dag gör det...
När världen vänds upp och ner försöker Hazel minnas åren då hon låtsades vara en riddare. Men när hon sugs upp i den nya kärleken sker skiftande lojaliteter och färska sting av svek, kommer det att räcka? 

Från författaren av...


OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.

1 kommentar:

  1. Vad snyggt omslaget är! Handlingen känns lite rörig, men tror att jag skulle läsa boken om den kommer ut på svenska

    SvaraRadera