tisdag 24 februari 2015

Dagens bokutgivning #21

Idag kommer en bok ut som i varje fall jag är väldigt intresserad av att läsa!


The Sin Eater's Daughter (the sin eater's daughter #1) av Melinda Salisbury

Läs om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Sjuttonåriga Twylla bor i ett slott. Men även om hon är förlovad med prinsen, är Twylla inte precis en medlem i hovet. 
Hon är en bödel.
Som gudinnan förkroppsligade kan Twylla omedelbart döda någon när hon rör dem. Varje månad förs hon till ett fängelse och tvingas lägga sina händer på dem som anklagas för förräderi. Ingen kommer någonsin att älska en flicka med mord i hennes ådror. Även prinsen, vars kungliga blod förmodligen gör honom immun mot Twyllas dödliga beröring, undviker hennes sällskap. 
Men så kommer en ny vakt, en pojke vars lätta leende motsäger hans dödliga stridskonster. Och till skillnad från de andra, kan han se bortom Twyllas bödel-kläder och ser flickan, inte gudinnan. Men Twylla har utlovats till prinsen och hon vet vad som händer med människor som inte lyder drottningen.
Trots det är en förrädisk hemlighet det minsta av Twyllas problem. Drottningen har en plan att förstöra hennes fiender, en plan som kräver ett otänkbart offer. Kommer Twylla göra vad som krävs för att skydda hennes rike? Eller kommer hon överge sina plikter till en förmån för en dömd kärlek? 


OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.

1 kommentar:

  1. Påminner lite om Juliette från rör mig inte-serien! Hon kan ju döda en person med sin beröring. Den här verkar dock intressant ändå, liksom det är inte varje dag som man läser om prinsar och prinsessor. :)

    SvaraRadera