lördag 14 februari 2015

Rebecca recenserar: Outtalat


Titel: Outtalat
Författare: Sarah Rees Brennan
Förlag: Modernista
Rec-ex/gåva/vinst: Julklapp av pojkvän
Sidor: 333
Serie: #1 i Lynburn Legacy
Utläst: 3/1-15


Bokens första mening: Varje stad i England har sin egen historia.

Handling:
För Kami Glass har han alltid funnits där: Jared, pojken hon kan tala med i sitt huvud, men som ingen någonsin sett i verkliga livet - inte ens hon själv. Hon har inte helt lyckats dölja sina inre samtal med Jared för sin omgivning och Kami betraktas därför som ett lite udda inslag i Sorry-In-The-Vale, den sömniga engelska småstad hon bor i.
   Trots detta har Kami funnit sin plats i det lilla samhället. Hon har precis startat en skoltidning tillsammans med sin bästa vän och är nöjd med det mesta i tillvaron.
   Men på sista tiden har konstiga saker börjat hända. Från skogen hörs ett illavarslande skrik om natten och bakom fönstren på Aurimere slott är lamporna plötsligt tända igen: familjen Lynburn, som styrt staden i många generationer, har återvänt efter flera års gåtfull frånvaro.
   När Kami i hopp om ett scoop börjar forska i familjens historia inser hon att den lilla stad som hon trott sig känna så väl är full av hemligheter. Och att pojken hon talar med i sitt huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop.

Min åsikt:
Jag älskar verkligen huvudkaraktären i den här boken samt hela konceptet med att höra en annan persons tankar. Det påminde mig lite om The Host av Stephenie Meyer, i början, men det visade sig ändå vara helt annorlunda.
  Det är inte ofta som jag bara måste dela med mig av en bok till min syster för att försöka få henne intresserad av den (jag vet inte, lyckades jag Daniella??) men den här boken är verkligen något som jag vill att hon ska läsa så vi kan prata om den och förhoppningsvis gilla den tillsammans.
  Jag älskar som sagt huvudkaraktären, hon är verkligen unik på sitt lilla vis och väldigt rolig, jag älskar när det finns någon form av humoristiskt inslag och det fanns det verkligen i denna. Speciellt början av boken var väldigt rolig. Egentligen så tycker jag om alla karaktärerna i boken men Kami gillade jag extra mycket.
  Något som jag också tycker om extra mycket med den här boken är att den skiljer sig lite från de andra böckerna med utseendet och hur innehållet ser ut, som gör att det påminner om en sagobok och det tycker jag är jätte gulligt.
   Jag har en favoritscen i boken som är [när Jared och Kami träffas för första gången, jag kunde inte låta bli att skratta då].
  Allt som allt, detta är en väldigt mysig och rolig bok, älskar handlingen och kan knappt vänta på när nästa bok ska komma ut, säkert en evighet tills dess men ändå!

Betyg: 4.5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar