tisdag 17 mars 2015

Rebecca recenserar: Throne of Glass


Titel: Throne of Glass
Författare: Sarah J Maas
Förlag: Bloomsbury
Rec-ex/vinst/gåva: Nej
Sidor: 404
Serie: #1 i Throne of Glass
Utläst: 27/2-15


Bokens första mening: After a year of slavery in the Salt Mines of Endovier, Celaena Sardothien was accustomed to being escorted everywhere in shackles and at sword-point.

Handling:
"Nothing is a coincidence. Everything has a purpose. You were meant to come to this castle, just as you were meant to be an assassin."
  When magic has gone from the world, and a vicious king rules from his throne of glass, an assassin comes to the castle. She does not come to kill, but to win her freedom. If she can defeat twenty-three killers, thieves, and warriors in a competition to find the greatest assassin in the land, she will become the King's Champion and be released from prison.
   Her name is Celaena Sardothien.
   The Crown Prince will provoke her. The Captain of the Guard will protect her.
   And a princess from a foreign land will become the one thing Celaena never thought she'd have again: a friend.
   But something evil dwells in the castle - and it's there to kill. When her competitors start dying, horribly, one by one, Celaena's fight for freedom becomes a fight for survival - and a desperate quest to root out the source of the evil before it destroys her world.

Min åsikt:
 Jag gillar karaktärerna och handlingen. Men mest av allt så älskar jag när det dyker upp böcker där karaktären på något vis ska tävla mot andra karaktärer för att vinna något eller gå igenom olika grenar i handlingen. Jag hade höga förväntningar på den här boken men jag kände dock inte riktigt att den levde upp till dem, därför blev det bara en okej läsning.
  Men trots det så var boken ändå bra. Jag råkade dessutom, efter att jag läst ut denna, läsa handlingen på nästa bok (som jag nu också har hemma och vill påbörja) och jag läängtar tills jag kan läsa den då det låter så spännande!
  Det som jag alltid tycker har varit intressant i vissa böcker är när det kommer till situationer då det verkar vara helt hopplöst för huvudkaraktären att klara av en situation, och så tänker jag att "nej hon kan ju inte dö, hon kommer inte klara det, hon kommer att dö!!" Just då funderar jag på hur författaren tänkt att karaktären ska ta sig ur situationen, det behöver inte alltid handla om liv eller död. Men flera gånger tänker jag att nej det här går inte att ta sig ur, hur klarar hon det och så händer det ändå något oväntat som gör att det vänds på något vis och det som verkade omöjligt blir ändå möjligt på något vis. Och det är det som fascinerar mig mest i den här boken. Boken är med andra ord inte alls förutsägbar, och jag har säkert nämnt det innan, att jag älskar böcker där det inte går att gissa sig till handlingen och värst av allt slutet.
   Sedan ett plus till den här serien är de snygga och framförallt matchande omslagen som jag verkligen tycker är super snygga! Och bokryggarna likaså!!

OBS: Fjärde boken, Queen of Shadows, kommer ut i september i år!

Betyg: 4/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:

Mellanböcker:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar