tisdag 28 april 2015

Dagens bokutgivning #30


The Girl at Midnight (#1) av Melissa Grey

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Under gatorna i New York City bor the Avicen, en uråldrig ras av människor med fjädrar för hår och magi som löper genom deras ådror. Urgamla förtrollningar håller dem gömda från människorna. Alla förutom en. Echo är en ficktjuv som överlever genom att sälja stulna skatter på svarta marknaden, och the Avicen är den enda familj hon någonsin känt till.
Echo är smart och vågande, och ibland kan hon vara fräck, men framför allt är hon oerhört lojal. Så när ett århundradens gammalt krig kammar på gränsen till hennes hem, bestämmer hon sig för att det är dags att agera.
Enligt legenderna finns det ett sätt att få slut på konflikten en gång för alla: hitta Firebird, en mytisk enhet som tros ha makt vars like aldrig har skådat. Det blir ingen lätt uppgift, men om livet som tjuv har lärt Echo något, så är det att jaga det hon vill ha... och hur hon ska ta det.
Men vissa jobb är inte så enkla som de ser ut. Och den här kanske sätter världen i lågor.

OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar