onsdag 6 maj 2015

Rebecca recenserar: The Hero of Ages


Titel: The Hero of Ages
Författare: Brandon Sanderson
Förlag: Gollancz
Rec-ex/vinst/gåva: Nej
Sidor: 748
Serie: #3 i Mistborn
Utläst: 24/4-15Bokens första mening: Marsh struggled to kill himself.


Handling:
Who is the Hero of Ages?
   To end the Final Empire and restore freedom, Vin killed the Lord Ruler. But as a result, the Deepness - the lethal form of the ubiquitous mists - is back, along with increasingly heavy ashfalls and ever more powerful earthquakes. Humanity appears to be doomed.
   Having escaped the death at the climax of The Well of Ascension only by becoming a Mistborn himself, Emperor Elend Venture hopes to find clues left behind by the Lord Ruler that will allow him to save the world. Vin is consumed with guilt at having been tricked into releasing the mystic force known as Ruin from the Well. Ruin wants to end the world, and stopping it seems impossible.
   The conclusion of the Mistborn trilogy fulfills all the promise of the first two books. Revelations abound, connections rooted in early chapters of the series click into place, and surprises, as satisfying as they are stunning, blossom like fireworks. It all leads up to a finale unmatched for originality and audacity.

Min åsikt:
Den här boken är mindblowing! Det är ett väldigt bra avslut på serien och jag gissade väl nästan rätt på hur det skulle sluta.[Jag visste att en av dem skulle dö i slutet, dock trodde jag faktiskt bara att antingen Vin eller Elend skulle dö och sedan skulle den andre leva vidare och föra vidare legenden om the Hero of Ages osv. Även om båda dog så är jag väldigt nöjd med slutet.] Jag lyckades dock aldrig lista ut vem the Hero of Ages var. [Jag trodde ju blint att det skulle vara Vin hela tiden och så visade det sig vara Sazed].
   Jag älskar verkligen den här boken, den är bättre än the Well of Ascension för det hände inte lika mycket i den boken. Men min favorit är nog fortfarande den första boken, the Final Empire, främst för att Kelsier är med i den och förutom Vin, Elend, Sazed, TenSoon och OreSeur så är Kelsier en av mina favoritkaraktärer.
   En utav mina favoritscener i boken är [när Kelsier kommer tillbaks och visar sig för Spook, jag trodde verkligen att det var Kelsier som var tillbaka och jag fattade ingenting men jag var bara så glad. Och sedan förstod jag ju, när jag läste vidare att det inte var Kelsier utan att det var precis som med Zane, som hörde en röst i huvudet och då fattade jag att det var Ruin. Men tanken på att Kelsier räddade Spook ur det brinnande huset var verkligen häftigt.] Sedan gillar jag generellt att följa Spook mer i den här boken, Spook är en karaktär som inte synts eller hörts så mycket i de tidigare böckerna så att få lära känna Spook i den här boken och följa honom och se hur han följer lite i Kelsiers spår var väldigt intressant och roligt.
   Så sorgligt att detta var sista boken om Vin och Elend men det finns ju flera böcker på gång i serien, och jag har redan läst ena fortsättningen, de andra har inte kommit ut än. Och även om det inte fanns någon Vin och Elend så var den riktigt rolig att läsa. Mer om detta i min recension av fjärde boken, The Alloy of Law!

Betyg: 5/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:

2 kommentarer:

  1. Hej! :) Jag har precis taggat er i en tag - Liebster award. Det hade varit kul ifall ni skulle vilja göra den :)

    SvaraRadera
  2. Rebecca & Daniella7 maj 2015 17:00

    Nämen vad kul! Tack så mycket, klart vi vill göra den =D

    SvaraRadera