tisdag 11 augusti 2015

Dagens Bokutgivning #40


Reawakened (Reawakened #1) av Colleen Houck

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
När sjuttonåriga Lilliana Young träder in på Metropolitan Museum of Art en morgon under påsklovet, är det sista hon förväntar sig att hitta en levande egyptisk prins med gudalika krafter, som har återuppväckts efter tusen års mumifiering. 
Och hon kan verkligen inte föreställa sig att bli vald till att hjälpa honom på hans episka uppdrag som leder dem tvärs över jorden för att hitta hans bror och färdigställa en stor ceremoni som ska rädda mänskligheten.
Men ödet håller fast Lily, och hon, tillsammans med hennes sol prins, Amon, måste resa till the Valley of the Kings, resa upp hans bror, och stoppa en ond, skepnadsskiftande gud, Seth, från att ta över världen.

Från författaren av…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


You're Never Weird On the Internet (Almost) av Felicia Day

Lär mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Från online underhållning mogulen, skådespelerska, och "drottning över nördarna" Felicia Day, en rolig, knäpp, och inspirerande memoar om hennes ovanliga uppfostran, hennes framkomst till Internets-stjärnstatus, och omfamnar hennes individualitet att finna framgång i Hollywood.
Internet är inte bara kattvideor. Där finns också Felicia Day - violinist, filmskapare, internet entreprenör, tvångsmässig spelare, hoagie specialist, och före detta ensam hemskolad flicka som överkom sin isolerade barndom för att bli härskare av en ny värld… eller åtminstone semi-inflytelserik i världen av Internet nördar och Goodreads bokklubbar. 
Efter att ha växt upp i söder där hon was "hemskolad av en hippie anledning", flyttade Felicia hemifrån för att fullfölja sin dröm om att bli en skådespelerska och blev omedelbart typecast som en galen kattdam sekreterare. Men Felicias missöde i Hollywood ledde henne till att producera hennes egna web-serie, på hennes egna produktions företag, och bli en internetstjärna. 
Felicias korta(-typ) liv och hennes från fattig-till-rik ökning till Internet kändis lanserade hennes karriär som en av de mest inflytelserika skaparna i nya media. Nu är Felicias konstiga värld fylld med tankar på kreativitet, videospel, och en skvätt av mild feminism aktivism - precis som hennes memoar.

1 kommentar:

  1. Reawakened har ett fint omslag och handlingen verkar också intressant! :)

    SvaraRadera