måndag 3 augusti 2015

Rebecca recenserar: Du är aldrig ensam


Titel: Du är aldrig ensam
Författare: Sarah Dessen
Förlag: rabén&sjögren
Rec-ex/vinst/gåva: Rec-ex
Sidor: 462
Serie: Nej
Utläst: 26/6-15


Bokens första mening: "Och till sist", sa Jamie medan han sköt upp dörren, "har vi det allra viktigaste. Ditt rum."

Handling:
Ruby Cooper förväntar sig alltid det värsta. Då slipper hon bli besviken. Och hennes liv vänds uppochner när hennes mamma en dag sticker hemifrån och lämnar kvar Ruby i det fallfärdiga huset de bott i. Ruby vill bo kvar, men eftersom hon är under arton får hennes storasyster vårdnaden om henne och hon måste flytta dit.
   Det är bara det att systern lever ett helt annat liv än Ruby och hennes mamma gjort. Hon har gift sig rikt, hon bor i ett välbärgat, flott område, och hon skickar Ruby till privatskola. Men hur ska hon passa in?

Min åsikt:
Nu är sommaren komplett! Även om vädret inte har varit det bästa i sommar så har den här boken verkligen dragit igång min sommarkänsla. Förra årets Dessen bok tyckte jag inte var någon direkt höjdare. I år däremot är den betydligt bättre, den här boken har allt man kan önska sig av Sarah Dessen. Den är spännande, varm och har en poäng, precis som med hennes tidigare böcker.
     Det ligger alltid något i vad författaren vill ha fram och i den här boken handlar det om: FAMILJ. Vad är en familj? Vilka personer ingår i tolkningen av en familj? Svaret som huvudkaraktären kom fram till tyckte jag var det bästa. Och vad är väl en bra bok utan en bra huvudkaraktär? Huvudkaraktären, Ruby, tyckte jag verkligen om och speciellt att få se hur hon utvecklas från att komma från en (destruktiv)familj till en annan (betydligt bättre) familj. Även karaktärerna omkring henne, hennes syster och hennes man samt grannen tyckte jag verkligen om. Underbara karaktärer till en underbar bok helt enkelt!

Citat: "Det är aldrig någon stor grej som förändrar allt, utan en pytteliten detalj som ohjälpligt petar universum ur balans medan man är upptagen med att fokusera på helheten."

Betyg: 5/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker av författaren:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar