tisdag 1 september 2015

Dagens Bokutgivningar #48


Queen of Shadows (Throne of Glass #4) Sarah J Maas

Alla som Celaena Sardothien har älskat har tagits ifrån henne. Men hon har tillslut återvänt till riket - för hämnd, för att rädda hennes en gång ärofulla kungarike, och  för att konfrontera skuggorna av hennes förflutna…
  Hon kommer att slåss för hennes kusin, en krigare förberedd för att dö enbart för att se henne igen. Hon kommer att slåss för hennes vän, en ung man fångad i ett obeskrivligt fängelse. Och hon kommer att slåss för sitt folk, förslavade av en brutal kung och som väntar på att deras försvunna drottning ska återvända.


Läs mer om boken på engelska HÄR!

Catacomb (Asylum #3) av Madeleine Roux

Ibland är det bäst att låta det förflutna vara.
  Sista året är äntligen slut. Efter att de har gått igenom, är Dan, Abby och Jordan glada över att åka en sista bilresa tillsammans, och dem vill bara inte tänka på vad som kommer hända när den här sommaren tar slut. Men på deras väg att besöka Jordans farbror i New Orleans, upptäcker de tre vännerna att dem uppenbarligen blir förföljda… Och Dan börjar få meddelanden på sin mobil från någon han inte hade förväntat sig att höra något från, någonsin igen - någon som dog förra Halloween.
 Medan konstiga saker fortsätter och eskalerar, tvingas Dan att acceptera att allting som har hänt honom det senaste året kanske inte är en tillfällighet, utan ödet - ett öde som binder Dan till en grupp som kallas för the Bone Artists, som har en olycksbådande förbindelse med en ökänd mördare från det förflutna. Nu hoppas Dan bara att han kan ta sig ur sin senior resa levande.


Läs mer om boken på engelska HÄR!

The Copper Gauntlet (Magisterium #2) av Cassandra Clare & Holly Black

Callum Hunts sommarlov är inte som andra barns. Hans närmaste följeslagare är en kaos-riden varg, Havoc. Hans pappa misstänker att han i hemlighet är ond. Och, självklart, åker de flesta barnen inte tillbaks till den magiska världen Magisterium på hösten.
  Det är inte lätt för Call… och det blir ännu svårare efter att han kollat sin källare och upptäcker att hans pappa kanske försöker förstöra både honom och Havoc.
  Call flyr till Magisterium - men saker blir endast intensivare där. Alkahest - en koppar handske, som är kapabel att separera vissa magiker från sin magi - har blivit stulen. Och i deras sökan efter att upptäcka den skyldige, väcker Call och hans vänner Aaron och Tamara uppmärksamhet av några väldigt farliga fiender - och kommer närmare en ännu farligare sanning.


Läs mer om boken på engelska HÄR!

Hello, Goodbye and Everything in Between av Jennifer E. Smith

Natten före dem lämnar College, har Clare och Aidan endast en sak kvar att göra: lista ut om dem borde hålla ihop eller göra slut. Under tolv timmar, kommer dem att spåra stegen i deras relation, försöka hitta något i deras förflutna som kanske kan hjälpa dem att välja vad deras framtid borde vara. Natten kommer att leda dem till vänner och familj, välbekanta landmärken och oväntade ställen, svåra sanningar och överraskande avslöjanden. Men medan klockan tickar och morgonen närmar sig, närmar sig också deras oundvikliga adjö. Frågan är, kommer det att vara adjö för tillfället eller adjö för alltid?


Läs mer om boken på engelska HÄR!

Firewalker (Worldwalker #2) av Josephine Angelini

Lily är tillbaks i sitt eget universum, och hon är redo att starta ett nytt liv med Rowan vid hennes sida. Sant, hon dog nästan i Pyre när de flydde från New Salem, och måste gömma sin magi för säkerhetskull för alla hon bryr sig om, men jämfört med att slåss Woven, de enorma varelserna som bebor den alternativa Salem, livet ser ganska bra ut.
 Olyckligtvis, är Lillian, hänsynslös härskare av de 13 Städerna, inte villig att låte Liy gå så enkelt. Om hon inte kan övertyga Lily att återvända till hennes värld, kommer hon att tvinga henne att komma tillbaks genom att ta bort de som hon älskar.


Läs mer om boken på engelska HÄR!

Everything, Everything av Nicola Yoon

Min sjukdom är lika sällsynt som den är känd. I grund och botten, jag är allergisk mot världen. Jag lämnar inte mitt hus, har inte heller gjort det på sjutton år. De enda människor jag någonsin sett är min mamma och min sjuksköterska, Carla.
  Men så en dag, anländer en flyttbil till grannen. Jag kollar ut genom mitt fönster, och ser honom. Han är lång, smal och bär bara svart - svart T-shirt, svarta jeans, svarta sneakers, och en svart stickad mössa som täcker hans hår helt och hållet. Han ertappar mig när jag kollar ut och han stirrar på mig. Jag stirrar rakt tillbaks. Hans namn är Olly.
  Kanske kan vi inte förutse framtiden, men vi kan förutse andra saker. Till exempel, jag kommer säkert att bli kär i Olly. Det kommer alldeles säkert att vara en katastrof.


Läs mer om boken på engelska HÄR!

The Fate of Ten (Lorien Legacies #6) av Pittacus Lore

Under flera år har Garde slagits mot Mogadorians i hemlighet. Nu har allt det förändrats. Invasionen har börjat. Om Garde inte kan hitta ett sätt att stoppa Mogs, kommer mänskligheten att lida av samma öde som Lorien: förintelse.
   Men det finns fortfarande hopp. När de Äldre sände Garde till jorden, hade dem en plan - en som Garde äntligen börjar förstå. Under höjdpunkten av The Revenge of Seven, reste en grupp av Garde till de antika pyramiderna i Mexico kända, av folket, som en fristad. Där väckte dem en kraft, som hade varit gömd i vår planet i flera generationer. Nu kan denna kraft rädda jorden... eller förstöra den. Allt beror på vem som tar hem det.


Läs mer om boken på engelska HÄR!

Vengeance Road av Erin Bowman

När Kate Thompsons pappa blir dödad av de ökända Rose Riders på grund av en mystisk journal som avslöjar den hemliga platsen för en guldmina, förklär sig den artonåriga flickan till en pojke och flyr till grusiga slätter i sökandet efter svar och rättvisa. Det hon hittar är slingrande främlingar, sandstormar, och ett par bröder som vägrar följa efter henne. Men medan Kate kommer närmare hennes familjehemligheter, kommer hon närmare sanningen om sig själv och måste välja om där finns rum för kärlek i ett hjärta fullt av hat.Läs mer om boken på engelska HÄR!

A Whole New World (Twisted Tales #1) av Liz Braswell

Välkommen till en ny YA-serie som återberättar klassiska Disney sagor på oväntade nya sätt. Varje bok frågar frågan: Tänk om varje nyckelögonblick från en liknande Disney film ändrats? Den här mörka och vågade versionen av Aladdin vrider på original historian med frågan: Tänk om Jafar var den första att kalla på Genie?
    När Jafar stjäl Genie's lampa, använder han sina första två önskningar till att bli en sultan och den mest värdefulla trollkarlen i världen. Agrabah lever i fruktan, väntar på sin tredje och sista önskan. För att stoppa den maktgalna härskaren, måste Aladdin och den avsatta prinsessan Jasmine förena folket i Agrabah till uppror. Men snart hotas deras kamp för frihet av ett sönderrivet rike, som kan leda till ett kostsamt inbördeskrig.
   Vad händer sedan? En gaturåtta blir en ledare. En prinsessa blir revolutionär.Och läsarna kommer aldrig att se Aladdin på samma vis, igen.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar