onsdag 23 september 2015

Daniella recenserar: Spökstaden

Titel: Spökstaden
Författare: Ransom Riggs
Förlag: Rabén & Sjögren
Rec-ex/Vinst/Present: Nej
Sidor: 430
Serie: #2 Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
Utläst: 18/9-15Bokens första mening: Vi rodde ut från hamnen, förbi guppande jollar som blödde rost från fogarna, förbi tysta sjöfåglar som satt i högtidliga församlingar bland havstulpanerna på resterna av sjunkna bryggor, förbi fiskare som sänkte sina nät och stirrade när vi kom glidande, osäkra på om vi var verkliga eller inbillade.

Handling:
Fortsättningen på Miss Peregrines hem för besynnerliga barn tar vid där den första boken slutar.

Efter att ha klarat sig från Miss Peregrines ö, flyr Jacob med sina nya vänner till den märkliga staden London. Där träffar de en farlig galning som heter Caul. Han visar sig vara bror till Miss Peregine och han är ute efter barnens krafter. Jacob är den enda som kan rädda sina vänner från en säker död.

Precis som den första boken är Spökstaden full av spöklika foton som författaren har hittat hos olika samlare. Spökstaden är en besynnerlig historia med märkliga foton, ett äventyr som kan läsas av alla från 12 år och upp.

Mån åsikt:
Jag hade inga höga förväntningar på Spökstaden, dock så visste jag, innan jag började läsa, att Spökstaden sägs vara bättre. Och det var den verkligen!
Det hände någonting nästan hela tiden och där var många aha-upplevelser samt chockerande nyheter och mysterier. Boken slutar väldigt intressant!
  Jag gillar när det finns ett udda element i böcker och det hela blir mer intressant med kusliga bilder. Precis som den första så har alla böcker i serien gamla bilder och det är alltid kul och spännande och se vilka bilder som kommer härnäst. Ransom Riggs böcker är väldigt speciella och unika. Jag gillar serien och ser mycket framemot att få läsa nästa bok med nya bilder och allt. Det ska bli så spännande att få reda på hur serien slutar. Längtar!!! =)

Betyg: 4/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar