tisdag 6 oktober 2015

Dagens Bokutgivningar #53


Carry On av Rainbow Rowell

Simon Snow vill bara koppla av och njuta av sitt sista år på Watford School of Magicks, men ingen vill låta honom göra det. Hans flickvän gjorde slut med honom, hans bästa vän är som pesten, och hans mentor fortsätter försöka gömma honom i bergen där han kanske är säker. Simon kan inte ens njuta av det faktum att hans rumskamrat och sedan länge fiende är försvunnen, för han kan inte sluta oroa sig för det onda. Plus att det finns spöken. Och vampyrer. Och verkligt onda saker som försöker tysta ner Simon. När du är den mest kraftfulla magikern världen någonsin skådat, får du aldrig slappna av eller njuta av någonting.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


A Thousand Nights av E.K. Johnston

Lo-Melkhiin dödade trehundra flickor innan han kom till hennes by, i sökandet efter en fru. När hon ser damm moln i horisonten, vet hon att han har anlänt. Hon vet att han vill ha den vackraste flickan: hennes syster. Hon lovar att hon inte ska låta henne bli den nästa.
    Och så tas hon i sin systers ställe, och hon tror att döden snart kommer. Lo-Melkhiins hov är en farlig plats fylld med söta saker: intrikata statyer med eländiga ögon, utsökta trådar att väva de mest vackraste kläder. Hon ser allt som om det var den sista gången. Men den första solen stiger och går ner, och hon är inte död. Natt efter natt, kommer Lo-Melkhiin till henne och lyssnar på historierna hon berättar, och dag efter dag vaknar hon till soluppgången. Hon utforskar palatset, och börjar låsa upp år av rädsla som har plågat och tystat ett kungarike. Lo-Melkhiin har inte alltid varit en grym härskare. Något gick fel.
   Långt borta, i deras by, sörjer hennes syster. Genom hennes smärta, kallar hon på öken vindar, åkallar en subtil osedd magi, och något förutom död rör om luften.
  Tillbaks på palatset, orden hon uttalar till Lo-Melkhiin varje natt ges ett märkligt eget liv. Små saker, till en början: en klänning hemifrån, en vision av hennes syster. Med varje saga hon snurrar, växer hennes krafter. Snart drömmer hon större, mer fruktansvärd magi: kraft att rädda en kung, om hon kan göra slut på härskaren av ett monster.

Läs mer om handlingen på engelska HÄR!


A Madness So Discreet av Mindy McGinnis

Grace Mae känner till galenskap.
  Hon håller det inlåst, tillsammans med hennes röst, fast djupt inne i ett briljant sinne som inte kan glömma fruktansvärda familjehemligheter. De hemligheterna, tillsammans med bulan i hennes mage, för henne till ett dårhus i Boston.
  När hennes röst återvänder i en skur av våld, är Grace förvisad till de mörka källarna, där hennes sinne är upptäckt av en besökande doktor som plaskar i den nya studien av kriminell psykologi. Med hennes ivriga ögon och skarpa minne, kommer Grace bli en perfekt assistent på brottsplatser. Flyende från Boston till säkerheten av en etisk Ohio fristad, hittar Grace vänskap och hopp, får hintar av ett liv hon kunde ha haft. Men kusliga nätter för Grace och doktorn till cirkeln av en mördare som stalkar unga kvinnor. Grace, fortsätter att fungera under kloaken av galenskap, måste jaga en mördare samtidigt som hon konfronterar demoner från sitt eget förflutna.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The White Rose (The Lone City #2) av Amy Ewing

Violet är på rymmen. Efter att Duchess of the Lake hittat Violet tillsammans med Ash, den hyrda följeslagaren på Palace of the Lake, har Violet inget annat val än att fly från the Jewel eller möta en säker död. Tilsammans med Ash och hennes bästa vän, Raven, flyr Violet från hennes outhärdliga liv av slavdom.
  Men ingen sa att lämna the Jewel skulle vara lätt. Medan de tar sig igenom cirklarna av Lone City, spårar Regimentals varje steg de tar, och trion klarar knappt att ta sig ut helskinande och in till den säkra delen som dem blev lovade - ett mysteriskt hus på Gården.
Men det finns en växande rebellgrupp, och Violet finner sig själv mitt i smeten. Vid sidan av en ny allierad, upptäcker Violet att hennes Auguries är kraftfullare än hon någonsin kunnat tänka sig. Men är hon stark nog att stå upp mot the Jewel och allt hon någonsin känt till?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Spinning Starlight av R.C. Lewis

Sextonåriga arvtagerskan och paparazzi älsklingen Liddi Jantzen hatar att vara i centrum. Men som den enda dottern i den mest kraftfulla tekniska familjen i galaxen, är det svårt att fly. Så när en grupp av män dyker upp vid hennes hus oinbjudna, antar hon att det bara är den vanliga media-gruppen. Tills skott avfyras.
  Liddi flyr, bara för att dras in i en interplanetarisk konspiration mer komplex än hon någonsin kunnat föreställa sig. Hennes äldre bröder har blivit tillfångatagna, fast i ledningar mellan planeterna. Och när deras tillfångatagare inplanterar en apparat i Liddis stämband för att kontrollera hennes röst, ligger deras liv i hennes händer: Ett ord och hennes bröder är döda.
  Desperat att rädda familjen från en ödelagd framtid, reser Liddi till en annan värld, där hon möter en person som kanske har rätt kunskaper till att hjälpa henne att föra hem sina åtta bröder - en snygg dignitär som heter Tiav. Men utan hennes röst, måste Liddi använda all sin styrka och kvickhet till att övertyga Tiav att hennes uppdrag stämmer. Men den svaga balansen av planeternas djupa sammanfläning med hennes bröders överlevnad, exakt hur långt är Liddi beredd att offra för att få tillbaka dem?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Dreamstrider av Lindsay Smith

Livia är en dreamstrider. Hon kan leva i en individs kropp medan de sover och, för en kort stund, röra sig runt i deras skinn. Hon använder sin talang till att arbeta som en spion för Barstadt Empire. Men hennes partner, Brandt, har på den senaste tiden blivit mer frånvarande, och när Marez anländer från ett angränsande kungarike för att ansluta sig till deras team, erbjuder han Livia valet till ett liv hon aldrig kunnat föreställa sig. Livia vet inte om det finns andra dreamstrider som har överlevt kraften av Mardrömmar. Endast hon förstår vad som står på spel när en grupp som är mot Empire anländer och hotar att förtära både den drömmande världen och den vakna med elände och raseri.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


We'll Never Be Apart av Emiko Jean

Mord.
Eld.
Hämnd.
   Det är allt sjuttonåriga Alice Monroe tänker på. Ansluten till en mental avdelning på Savage Isle. blir Alice plågad av minnen från elden som dödade hennes pojkvän, Jason. En flamma hennes tvillingsyster Cellie låg bakom. Men när Chase, en mysterisk, karismatisk patient, går med på att hjälpa henne att söka hämnd, börjar Alice tänka om. Hon skriver ut historian från sitt oroliga förflutna i sin dagbok, hon måste konfrontera de dolda sanningarna.
Berättar den enda personen hon kan lita på endast halva sanningen? Inget är som det verkar i denna debut.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Future Perfect av Jen Larsen

Varje år på hennes födelsedag, får Ashley Perkins ett kort från hennes mormor - ett kort som alltid innehåller ett löfte: gå ner tillräckligt i vikt, och jag kommer att köpa din lycka.
  Ashley tycker inte att det är något fel på hur hon ser ut, men ingen argumentation kan övertyga hennes mormor om att "fet" inte är ett fult ord - att Ashley är lycklig med sitt liv, och sin kropp, som det är.
  Men Ashley räknade inte med att få sina drömmar serverade på ett silverfat på hennes senaste födelsedagsfest.
  Hon tvekar när hennes mormor erbjuder den enda sak hon alltid velat ha: handledning för att komma in på Harvard University - i utbyte mot att genomgå en fettsugning.
  Medan Ashley brottas med valet som det lilla vita kortet gett henne, känner hon sig pressad av sina vänner, sin familj, till och med administratörer på skolan. Men vad ska en flicka göra när hennes spegelbild verkar störa alla andra utom henne själv?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


A Step Toward Falling av Cammie McGovern

Emily har alltid varit den flickan som försöker göra den rätta saken - tills en natt när hon gör det värsta tänkbara. Hon ser Belinda, en klasskamrat med utvecklingsstörning, som blir attackerad. Oförklarligt nog, gör hon ingenting alls.
  Belinda räddar däremot sig själv. När deras skola får reda på vad som har hänt, Emily och Lukas, en fotbollsspelare som också var där den natten, blir tvingade till samhällstjänst på ett hem för handikappade människor. Snart, börjar Lucas och Emily känna att dem kanske börjar göra en skillnad. Som att de kan göra det rätta om de hade fått leva om natten igen. Men kan de göra något för att faktiskt hjälpa den personen som sårades mest?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Harry Potter och De Vises Sten av J.K. Rowling (illustrerad utgåva)

De fantastiska, och makalöst framgångsrika böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och de fortsätter att förtrolla nya generationer. Sexton år efter utgivningen av den första Harry Potter boken i Sverige kommer nu en alldeles ny, genomillustrerad utgåva med mängder av illustrationer i svartvitt och fyrfärg av Jim Kay.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Shadows of Self (Mistborn #5) av Brandon Sanderson

Trilogins hjältar är nu gestalter från mytologin och legenderna, även objekt från religiös vördnad. De är efterträdda av underbara nya karaktärer, chefen bland dem är Waxillium Ladrian, också känd som Wax, arvtagaren till Lord of House Ladrian men också, tills nyligen, en sheriff i den ovaktade gränsunionen känd som the Roughs. Där arbetade han med hans excentriska men effektiva kompis, Wayne. De är "twinborn," som betyder att de har förmågan att använda både Allomantic och Feruchemical magi.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


She Walks In Shadows av Silvia Moreno-Garcia & Paula R. Stiles m.fl.

De kommer ut ur skuggorna, för att ta över natten...
  Kvinnor från runt om i världen gräver sig djupt ner i Lovecraftian, skriven och illustrerad med en variation av konstiga fasor. Den bleka och hemlighetsfulla Lavinia vandrar genom skogen, Asenath är en dyrbar tonåring med en attityd, och den antika Egyptiska faraon Nitocris har hittat en ny kropp i det avlägsna Amerika. Och har du tid att höra ett ord från vår älskade moder Shub-Niggurath?
  Trotsig, destruktiv, skräckinjagande, och upprörande, kvinnorna i She Walks in Shadows är monster och mödrar och hjältar. Observera dem i all dess glans.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Sword of Summer (Magnus Chase and the Gods of Asgard) av Rick Riordan

Magnus Chase har alltid varit ett problem barn. Sedans hans mor dog mysteriskt, har han levt ensam på gatorna i Boston, överlevt genom hans kunskap, att vara ett steg före polisen.
  En dag blir han spårad av en man han aldrig mött förut - en man som hans mor sade var farlig. Mannen avslöjar en omöjlig hemlighet: Magnus är sonen av en asagud.
  Vikinga myterna är på riktigt. Gudarna från Asgard förbereder sig för krig. Troll, jättar och mycket värre monster förbereder sig för domedagen. För att förhindra Ragnarok, måste Magnus söka efter ett vapen i the Nine Worlds, ett vapen som har varit förlorat i tusentals år.
  När det sker en attack från fire giants blir Magnus tvungen till att göra ett dödligt beslut, ett val mellan hans egen säkerhet och livet av hundratals oskyldiga.
  Ibland är det enda sättet att börja ett nytt liv, att dö...

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar