tisdag 28 april 2015

Dagens bokutgivning #30


The Girl at Midnight (#1) av Melissa Grey

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Under gatorna i New York City bor the Avicen, en uråldrig ras av människor med fjädrar för hår och magi som löper genom deras ådror. Urgamla förtrollningar håller dem gömda från människorna. Alla förutom en. Echo är en ficktjuv som överlever genom att sälja stulna skatter på svarta marknaden, och the Avicen är den enda familj hon någonsin känt till.
Echo är smart och vågande, och ibland kan hon vara fräck, men framför allt är hon oerhört lojal. Så när ett århundradens gammalt krig kammar på gränsen till hennes hem, bestämmer hon sig för att det är dags att agera.
Enligt legenderna finns det ett sätt att få slut på konflikten en gång för alla: hitta Firebird, en mytisk enhet som tros ha makt vars like aldrig har skådat. Det blir ingen lätt uppgift, men om livet som tjuv har lärt Echo något, så är det att jaga det hon vill ha... och hur hon ska ta det.
Men vissa jobb är inte så enkla som de ser ut. Och den här kanske sätter världen i lågor.

OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.

måndag 13 april 2015

Rebecca recenserar: Den Unga Eliten


Titel: Den Unga Eliten
Författare: Marie Lu
Förlag: Modernista
Rec-ex/vinst/gåva: Rec-ex från Modernista
Sidor: 306
Serie: #1 i Den Unga Eliten
Utläst: 10/4-15






Bokens första mening: I morgon bitti ska jag dö.

Handling:
Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, medan de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt och började kallas för malfetto.
    Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt. Hennes pappa ser henne som ett olycksbarn som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång.
   Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla förmågor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga eliten.
   Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i Dolksällskapet, en hemlig sammanslutning som letar upp andra inom Den unga eliten innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de krafter som de aldrig tidigare skådat…
   Adelina har egenskaper som inte är av denna värld. Hon har också ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att krossa alla som vågar trotsa henne.

Min åsikt:
Jag började läsa den här boken med väldigt höga förväntningar. Och det visste jag om, jag hade kollat runt lite vad andra personer gav den här boken för betyg och såg även på goodreads att många gav den här boken toppbetyg. Jag visste redan då att jag på ett eller annat sätt skulle bli besviken så jag får väl skylla mig själv lite. Nästan alla gånger då jag har väldigt höga förväntningar på böcker så blir jag besviken och så även här.
    Jag trodde att den här boken skulle bjuda på väldigt mycket action och med en handling som var spännande från början till slutet men så var det ju inte riktigt. Action var väl något av det som jag saknade mest även om den inte var helt frånvarande i boken så var det inte så mycket som jag hade önskat. Och det är väl mest det som jag blev besviken på. Spänningen i boken, kände jag, byggdes upp allteftersom handlingen fortgick och jag fastnade därför inte för boken förrän efter ett tag och redan där tror jag att mina förväntningar på något vis raserades så därför kände jag att jag behövde ta en liten paus med boken. Men boken var trots detta bra, jag vill inte att du ska misstolka nu och tro att boken är dålig, för det är den verkligen inte utan detta berodde helt på att jag redan förstört det för mig själv innan jag ens påbörjade boken. Det som jag älskade med boken var karaktärerna och relationen mellan Adelina och hennes syster som utvecklade sig mer och mer i handlingen och jag älskade också att vissa hemligheter avslöjades i slutet.
    I övrigt så tycker jag att det var en okej bok det är bara synd att jag hade höga förväntningar. Jag tycker annars att boken följer Marie Lus standard av böcker. Hon brukar ha ett omfång på 300 sidor och trots detta ändå få med så mycket i handlingen och det var något som gjorde att jag först började gillade hennes böcker och detta är något som jag än i dag beundrar.
   Jag hoppas dock och att detta endast var "lugnet före stormen" och att det händer mer i nästkommande böcker, ja, jag börjar väl redan nu bygga upp mina förhoppningar ännu mer inför hennes andra bok men jag har lovat mig själv att inte gå in med för höga förväntningar inför andra boken.

Quote: "Vi är systrar. Trots allt som vi har gått igenom och allt som vi har emot varandra, är vi systrar tills döden skiljer oss åt."

Betyg: 4/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:
Eng utg. 6/10-15














Andra böcker av författaren:

fredag 10 april 2015

Dagens bokutgivning #29


Vit som snö (Lumikki Andersson #2) av Salla Simukka

Handling
Lumikki Andersson befinner sig i ett sommarhett Prag. På ett café kommer en tjej fram till Lumikki, och påstår sig vara hennes halvsyster. Eftersom Lumikki misstänker att föräldrarna döljer något om släktens historia för henne, blir hon intresserad.
Tjejen lyckas lura med sig Lumikki till ett religiöst möte, och hon blir indragen i en sekt som är mitt uppe i planeringen av sitt kollektiva självmord. Lumikki tvingas springa för livet genom Prags gator och kyrkogårdar för att förhindra den stora tragedin. I uppföljaren till Röd som blod är oskulden allt annat än vit som snö.

Från författaren av...


OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.


tisdag 7 april 2015

Dagens bokutgivningar #28


Miss Mayhem (Rebel Belle #2) av Rachel Hawkins

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Livet är nästan tillbaks till det normala för Harper Price. The Ephors har varit tysta efter deras dödliga attack i Cotillion för några månader sedan, och bästa vännen Bee har kommit tillbaks efter att mystiskt ha försvunnit. Nu kan Harper gå tillbaks och fokusera på de viktiga sakerna i livet: skolan, kela med David, hennes nemesis pojkvän, och till och med tävla i Miss Pine Grove pageant.
Olyckligtvis är övernaturliga sysslor aldrig färdiga. The Ephors har beslutat att de hellre vill träna David än döda honom. Haken: Harper måste följa med, men hon kan inte stanna som Davids förkämpe om inte hon genomgår en forntida rättegång som antingen dödar henne... eller anknyter henne till David för evigt.

Från författaren av...













~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


'

Empire of Night (Age of Legends #2) av Kelley Armstrong

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Deras by är borta. Deras vänner har svikit dem. Och nu har kejsaren skickat dem på ett uppdrag, att rädda barnen i Edgewood - i åtföljd av Prins Tyrus och en liten trupp av kejserliga krigare.
Men resan visar sig vara mer farofylld än de kunnat föreställa sig. Med förräderi och oroligheter i kejsardömet. Moria och Ashyn måste utnyttja allt sitt inflytande och makt för att övervinna dödliga fiender - inte alla av dem människor - och till och med förhindra ett fullskaligt krig.


Från författaren av...














OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.

onsdag 1 april 2015

Dagens bokutgivning #27



En Värld av Is och Eld av George R.R. Martin 

Lär mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Upptäck George R.R. Martins magiska värld. Ett historiskt epos om tiden före tv-serien Game of Thrones och Kampen om Järntronen och de andra böckerna i Sagan om is och eld: från gryningsåldern och fram till dess att Robert Baratheon blir kung i Västeros. Här finns episka slag, släktfejder, vinnare och förlorare, rivaler, rebeller och upprorsmakaer, svek och intriger.
Lär känna skogens barn och kättarna, de första människorna, andalerna, det gamla Norden med vinterns kungar, murens uppkomst, nattens väktare och rövarna. Läs om Svartfyr, Bitterstål och Gyllene kompaniet, om Järnöarna och deras urgamla grymma seder, Starks och Robert Baratheons kärlekssaga.
Få reda på hur Valyrien gick under och den första draklorden kom till Västeros, liksom varför Tywin Lannister lämnade Kungshamn och ämbetet som hand. Läs om prins Rhaegar och Elia av huset Martell, om huset Targaryens drakar och slaget vid Rödgräsfältet.
Med sina mer än 170 illustrationer, fantasieggande bilder och detaljrika kartor är boken omistlig för alla Martin-fans.

Från författaren av...

OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.

Book Haul: Mars


Rebeccas böcker:
  • The Alloy of Law (Mistborn #4) av Brandon Sanderson
  • We Should Hang Out Sometime av Josh Sandquist
  • Crown of Midnight (Throne of Glass #2) av Sarah J Maas
Rec-ex från Modernista:
  • Den Unga Eliten (#1) av Marie Lu
  • Den Röda Pyramiden (#1) av Rick Riordan