tisdag 19 januari 2016

Dagens Bokutgivning #57


The Isle (The Ward #2) av Jordana Frankel

Torrsäsongen är påväg…
  The Ward har problem - dess gator är fyllda av havsvatten efter en förödande översvämning och dess utarmade invånare lider av en dödlig sjukdom som kallas the Blight.
   Ren har, med hjälp av hennes forskarvän, Callum, och hennes tävlingskompis, Derek, upptäckt ett botemedel - mirakulöst vår vatten - och administrerar det till sin sjuka syster, Aven. Men när Aven kidnappas av guvernör Voss, den illvilliga diktatorn av the United Metro Isles (UMI), måste Ren gå på ett farligt uppdrag för att rädda sin syster, igen.
Det mystiska helande vattnet är den enda källan till sötvatten i hela UMI - vatten som Ren hade fått i uppgift av guvernören att upptäcka. Fast hon vägrar att avslöja var vattnet finns, guvernören Voss har sina egna själviska anledningar för att vilja ha det. Och han kommer att göra allt för att tillfredsställa sin törst efter outsläcklig kraft.
  Men Ren och Aven har mer fiender än guvernören. En forntida ordning, the Tétai, har vaktat det magiska vattnet i hundratals år. Och dem kommer att döda för att skydda det. Med the Ward i desperat behov av sötvatten och haveri av sjukdom - och dödliga fiender bakom varje hörn - möter systrarna en farlig resa, som fläckas av mystiska hemligheter och skrämmande sanningar, för att rädda deras vänner och grannar, och en stad.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Capture (The Prey #2) av Tom Isbell

Varje natt var likadan: drömmar av de Less Thans fastkedjade i bunkrar under tennisbanan. Jag kunde inte låta det gå. Hur hemskt minnet än var, gjorde mina drömmar det bara värre…
  Det var därför som vi måste gå tillbaks till Camp Liberty. Och därför vi behövde fria de Less Thans.
  Book, Hope, och Cat kan inte leva med sig själva - dem kan inte bosätta sig i ett nytt fritt liv när de vet att resten av deras gäng Less Thans och systrar fortfarande är fångar. Nu måste tonåringarna spåra sina steg till de
andra, och förstöra föreningen, och omintetgöra de onda planerna från Republiken.
  Med nya fiender som döljer sig - rubbade Crazies och olycksbådande Skull People bland dem - måste gruppen lägga sitt öde i  händerna på de oväntade allierade, inklusive kvinnan med det långa svarta håret och Miranda, dottern av Skull People's överdomare, som dras till Book. Båda kan komma till deras hjälp, men till vilket pris? Medan tonåringarna tävlar mot Camp Liberty, måste dem fråga sig själva vad dem är villiga att gör för att rädda deras vänner, för vägen tillbaks är fylld av ännu större fara när motiv ifrågasätts och relationer sätts på prov.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Burn (Four Sisters #2) av Elissa Sussman

Efter att ha hjälp att rädda Prinsessan Aislynn, har Elanor äntligen återförenat det rebell lägret hon kallar hem. Kidnappad från sina föräldrar vid en väldigt ung ålder och tvingas in i service av the Wicked Queen, nu vill Eleanor inget annat än att se drottningen borttagen från makten. Men Elanor har hemligheter, misstag som hon har försökt att glömma i flera år, och ju närmre rebellerna kommer till tronen, ju svårare blir det för Elanor att hålla hennes förflutna gömt.
   Med andra rebeller på hennes sida - inklusive prinsessan Aislynn, Thackery, och den stilige och mystiska Matthias - är det dags för Elanor att göra ett beslut. Kommer hon att skydda sina hemligheter? Eller riskera allt för att rädda folket hon älskar?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


We Are The Ants av Shaun David Hutchinson

Henry Denton vet inte varför alliens valde att bortröva honom när han var tretton år, och han vet inte varför de fortsatte att stjäla honom från hans säng och ta honom ombord på deras skepp. Han vet inte varför världen kommer att ta slut eller varför alliens har erbjudit honom möjligheten att avvärja den hotande katastrofen genom att trycka på en stor röd knapp.
   Men det har dem. Och dem har bara gett honom 144 dagar att för att bestämma sig.
    Sedan hans pojkvän, Jesse, begått självmord har Henry varit på drift. Han har blivit främmande för sin bästa vän, börjat hänga med sin svurna fiende, och hans familj är omedveten om allt som händer runt omkring dem. Såvitt Henry vet, är en värld utan Jesse en värld som han inte är säker på är värd att räddas.
  Tills han träffar Diego Vega, en artist med ett hemligt förflutet som tvingar Henry att ifrågasätta sin tro, hans plats i universum, och om allting verkligen betyder något. Men innan Henry kan rädda världen, måste han ta reda på hur han kan rädda sig själv, och alliens har inte gett honom en knapp för det.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Sword and Verse (Sword and Verse #1) av Kathy MacMillan

Raisa var bara barnet när hon såldes för att arbeta som en slav i kungariket av Qilara. Trots hennes unga ålder, lärde hennes pappa henne att läsa och skriva, tränat henne att ta sin plats som en Learned One. I Qilara, the Arnathim, som Raisa, är av lägsta klass, och skrivkunnighet är ett huvudstad brott. Vad mer är att endast kungen, prinssen, handledaren, och handledarens lärling har tillåtelse att lära sig den allra högsta ordningen av språket, språket av gudarna. Så när handledarens lärling blir avrättad för att ha lärt slavar detta heliga språk, och Raisa blir vald att ersätta henne, vet Raisa att minsta lilla försägelse från hennes sida kan innebära döden.
  Att behålla sin hemlighet är svårt nog, men kärleken som har börjat växa mellan henne och Prins Mati gör inte saken bättre. Då blir Raisa kontaktad av motståndskraften - en underjordisk armé av rebelliska slavar - för att hjälpa befria Arnath slavar. Hon vill frita sitt folk, men det skulle innebära ett krig mot Mati. Medan Raisa kämpar med vad hon ska göra, upptäcker hon en hemlighet som the Qilarites har gömt i århundraden - en som, om upptäckt, kan bringa kungariket på knä.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Shade Me (Nikki Kill #1) av Jennifer Brown

Nikki Kill ser inte världen som alla andra. I hennes ögon, är glädje rosa, sorg en mix av brunt och grönt, och lögner är grå. Tack vare ett sällsynt fenomen som kallas Synesthesia, överlappar Nikkis sinnen varandra, på ett sätt som både är bekvämt och överväldigande.
  Hon har alltid varit en outsider, bara ett blygt 'D' från att bli kuggad, Nikkis liv är på snabbspår till ingenstans, tills natten då ett mystiskt samtal lyser upp hennes telefon till stark orange - färgen för nödsituationer. Det är det lokala sjukhuset. Dem behöver Nikki för att identifiera en Jane Doe som knappt hänger fatt i livet efter en hemsk attack.
 Offret är Peyton Hollis, en populär flicka från Nikkis skola som Nikki knappast känner. En sak är säker: Någon vill ha Peyton död. Men varför? Och varför var Nikkis nummer det enda i Peytons mobil?
   Medan hon försöker tyda de konstiga ledtrådarna, hittar Nikki sig själv i den mörka, glittrande världen av ultra-rika Hollis familj, och dras till Peytons snygga, storebror Dru. Medan Nikkis färger verkar hjälpa henne att lösa pusslet, vad hon inte kan se är att hon kan vara på väg att falla i en fälla. Den enda sanning hon kan vara säker på är att döden är en djup, pulserande röd.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar