tisdag 26 januari 2016

Dagens Bokutgivning #58


Hollow City: The Graphic Novel av Ransom Riggs och Cassandra Jean

Efter att ha flytt från en armé av hemska monster är Jacob Portman och hans besynnerliga vänner förlorade till havs, men den enda personen som kanske kan hjälpa dem, deras lysande rektor Miss Peregrine, är fast i formen av en fågel! I hopp om att förvandla tillbaka Miss Peregrine till sitt "normala jag" - eller så normal som en besynnerlig kan bli - reser barnen till London. Men vart de än går, finns det trubbel…

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Love That Split the World av Emily Henry

Natalie Cleary måste riskera sin framtid och ta ett blint språng in i det okända för en chans att bygga en helt nya värld med en pojke som hon älskar.
  Natalies sista sommar börjar magiskt i hennes lilla hemstad Kentucky... tills hon ser "fel saker." Till en början är det bara tillfälliga glimtar - hennes ytterdörr är röd istället för sin vanliga gröna färg, det finns en förskola där trädgårdsbutiken borde vara. Men sedan försvinner hela hennes hemstad i flera timmar, bleknar bort till böljande kullar och betande bisonoxar, och Natalie vet att något inte stämmer.
  Det är då hon får en vänlig men mystisk visit från en uppenbarelse som hon kallar "Grandmother," som berättar för henne: "Du har tre månader att rädda honom." Nästa natt, under stadions rampljus från högskolans fotbollsfält, möter hon en vacker pojke som kallas för Beau, och det är som om tiden står still och inget existerar. Inget, utom Natalie och Beau.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Shallow Graves av Kali Wallace

När sjuttonåriga Breezy Lin vaknar upp i en ihålig grav ett år efter sin död, minns hon inte varför eller vem som dödade henne. Allt hon vet är att hon på något sätt är medveten - och inte bara det, hon är kapabel till att känna vem omkring henne som gömmer ett mörkt förflutet. I livet, drogs alltid Breezy till universums elegans och de mystiska stjärnorna. Nu måste hon ge sig av för att hitta svaren och upptäcka vad som kommer att ske med henne i den skitiga, farliga världen som hon nu är en del av - där mördare gömmer sig i klar sikt och en olycksbådande kult är på jakt efter märkliga varelser, som henne. Det hon hittar är kraftfullt, hopplöst och farligt.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Memory of Light av Francisco X. Stork

När Vicky Cruz vaknar upp på mentalsjukhuset i Lakeview, vet hon en sak: Hon kan inte ens göra rätt när hon försöker ta sitt liv. Men för engångsskull fungerar ett misstag bra för henne, då hon träffar Mona, livlinan; Gabriel, helgonet; E.M, den arga; och Dr. Desai, en lugn kraft. Med historier och ärlighet, vänlighet och hårt arbete, driver de henne till att på nytt överväga sitt liv efter Lakeview, och erbjuder henne ett godtagande hon aldrig haft.
  Men Vickys nyfunna lugn är lika skört som roséerna som växer runt om sjukhuset. Och när en kris tvingar gruppen till uppdelning, blir hon tillbaka skickad till livet som drev henne till att försöka begå självmord från början, Vicky måste försöka att hitta en inre styrka för att fortsätta. Hon kanske inte har den. Hon vet inte.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Mystery of Hollow Places av Rebecca Podos

Allt Imogene Scott vet om sin mor är godnattsagorna som hennes far berättade för henne när hon var liten. Det är historien av hur hennes föräldrar först träffades: han, en rättsläkare, och hon, en mystisk kvinna som kom att identifiera en kropp. En kvinna som lämnade Imogene och hennes far när hon var en bebis, en kvinna som alltid var besatt av en kraftfull ensamhet, en kvinna som många pratade om som trubbel.
  När Imogene fyller sjutton år, ger sig hennes far, som nu en berömd författare av medicinska mysterier, av mitt i natten och kommer inte tillbaka.
  Varken Imogenes styvmor eller polisen vet var han kan ha tagit vägen, men Imogene är övertygad om att han letar efter hennes mor. Hon bestämmer sig för att använda de kunskaper som hon har inhämtat från en livstid av hennes fars böcker, att spåra upp en kvinna hon aldrig har träffat, med syfte att hitta sin far och, kanske, hitta svaren till alla frågor hon har burit med sig i hela sitt liv.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Year We Fell Apart av Emily Martin

Det är bara få saker som kommer naturligt för Harper som episka misstag. Under de senaste åren har hon blivit sparkad från simlaget, förtjänat ett rykte som Carson High's enklaste ligg, och officiellt blivit det svarta fåret i sin familj. Men hennes värsta misstag var när hon förstörde relationen med sin bästa vän, Declan.
  Nu, efter två semestrar av tystnad, är Declan hemma från internatskolan för sommaren. Allt om honom är annorlunda - han är längre, starkare... mer stilig. Även Harper har förändrats, speciellt från chocken av cancerdiagnosen som hennes mamma har fått.
  Declan vill inte  ha något att göra med Harper, men han är ändå Declan, hennes Declan, och den enda personen som hon verkligen vill prata med om vad som egentligen försiggår. Men han är också den sista personen hon har förlorat rätten att söka tröst från.
  Medan deras gemensamma vänner och delade historier förenar dem igen, måste Harper och Declan bestämma vilken del av deras förflutna som fortfarande går att rädda, och vilka delar de måste släppa taget om en gång för alla.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Dark Days Club (Lady Helen #1) av Alison Goodman

London, april 1812. På aftonen av Lady Helen Wrexhalls artonårsdag blir hon presenterad inför drottningen, en av hennes familjs hjälpredor försvinner - och Helen dras in i skuggorna av Regency London. Där träffar hon Lord Carlston, en av få som kan stoppa förövarna: demoner som infiltrerar alla plan av samhället. Vågar hon be honom om hjälp, när hans rykte nästan är lika svart som hans långvariga ögon? Och kommer hennes intelligens och envisa nyfikenhet leda henne till en dödsfälla?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Bands of Mourning (Mistborn #6) av Brandon Sanderson

Nu, med The Bands of Morning, fortsätter Sanderson historien. The Bands of Mourning är de mytiska metalminds som ägs av Lord Ruler, sägs att bevilja de som bär de befogenheter som Lord Ruler hade på hans befäl. Nästan ingen tror att de existerar. En kandra forskare har återvänt till Elendel med bilder som verkar skildra the Bands, såväl som skrifter i ett språk som ingen kan läsa. Waxillium Ladrian blir rekryterar till att resa söder om staden av New Seran för att undersöka det. Längs vägen upptäcker han ledtrådar som pekar mot det riktiga målet av hans farbror Edwarn och den mystiska organisationen känd som The Set.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Siren av Kiera Cass

Boken finns ute sedan innan, men kommer nu ut med ett nytt omslag!

En flicka med en hemlighet.
Pojken från hennes drömmar.
Ett hav mellan dem.
  För flera år sedan blev Kahlen räddad av havet från att drunkna. För att återbetala sin skuld har hon arbetat som en Siren ända sedan dess, använt sin röst för att fånga oräkneliga främlingar till deras död. Fastän ett enda ord från Kahlen kan döda, kan hon inte stå emot att spendera sina dagar på land, att studera vanliga människor och längta efter dagen då hon kan prata och skratta och leva fritt runt omkring dem igen.
 Kahlen är undergiven till att avsluta sin dom i ensamhet... tills hon träffar Akinli. Snygg, omtänksam, och vänlig, Akinli är allt Kahlen någonsin har drömt om.
  Att bli kär i en människa bryter alla havets lagar. Men för första gången under sin livstid av att följa alla regler, är Kahlen fast besluten att följa sitt eget hjärta.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Night Study (Soulfinders #2) av Maria V. Snyder

Ända sen hon blev kidnappad som barn från Illiais Jugle, Har Yelena Zaltanas förenats med fara. Men den senaste förlusten av hennes Soulfinding förmåga har äventyrat henne mer än någonsin tidigare. Medan hon desperat söker efter ett sätt att få tillbaka sin magi, kommer hennes fiender närmare, och varken Ixia eller Sitia är säkra för henne längre. Särskilt nu när oenigheterna växer mellan de båda länderna och chanserna för ett krig hotar alla Jelena håller kärt.
  Valek är fast besluten att skydda Yelena, men han får snabbt slut på valmöjligheter. The Commander misstänker att hans lojalitet är splittrad, och han har hemligheter som Valek inte vet om... hemligheter som sätter honom, Yelena och alla deras vänner i fruktansvärd fara. När de upptäcker de olika skikt av Commanders mystiska planer, inser de att det är så mycket ondskefullare än de kunnat föreställa sig.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


All the Birds in the Sky av Charlie Jane Anders

Barndomsvännerna Patricia Delfine och Laurence Armstead förväntade sig inte att se varandra igen, efter att ha gått skiljda vägar under mystiska omständigheter på gymnasiet. När allt kommer omkring, kan utvecklingen av magiska krafter och uppfinningen av en två sekunders tidsmaskin knappast misslyckas med att varna ens kamrater och familj.
  Men nu är de båda två vuxna och bor i San Francisco, och planeten håller på att falla sönder omkring dem. Laurence är ett ingenjörs geni som arbetar med en grupp som siktar mot att förhindra katastrofala sammanbrott genom teknisk ingripande i det föränderliga globala klimatet. Patricia är en akademisk student från Eltisley Maze, den dolda akademin för världens magiskt begåvade, och arbetar med en grupp av andra magiker för att i hemlighet reparera världens ständigt växande sjukdom. De inser inte att något större än dem, något som började för år sedan när de var yngre, är fast besluten att återförena dem - till att antingen rädda världen, eller störta den till en ny mörk tid.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Front Lines (Soldier Girl #1) av Michael Grant

Andra Världskriget, 1942. Ett domstolsbeslut tvingar kvinnor som omfattas av konceptet och som är lämpliga till tjänsten. Den obevisade amerikanska armen är på väg att möta den största stridsstyrkan som någonsin skapats, de beväpnade styrkorna av Nazi Germany.
  Tre flickor skriver upp sig för att strida. Rio Richlin, Frange Marr, och Rainy Schulterman är genomsnittliga flickor, flickor med drömmar och ambitioner, i början av sina liv, i början av sina kärlekar. Var och en av dem har sina egna orsaker för att ha anmält sig frivilligt: Rio strider för att hedra sin syster; Frangie behöver pengar för sin familj; Rainy vill döda tyskarna. För första gången lämnar de sina hem och familjer - för att gå ut i krig.
  Dessa tre djärva kvinnor kommer att spela sin roll i kriget för att besegra ondskan och rädda mänskligheten. Då världens öde står på spel kommer de att upptäcka sina roller som definierar dem på frontlinjen. De kommer att strida i det största kriget världen någonsin har känt till.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar