tisdag 5 januari 2016

Dagens Bokutgivningar #54Passenger (Passenger #1) av Alexandra Bracken

Under en förödande natt, förlorar fiol barnet Etta Spencer alla hon känner och älskar. I en obekant värld av främlingar med en farlig agenda, är Etta säker på endast en sak: hon har rest inte bara mil utan år hemifrån. Och hon har ärvt ett arv som hon inte vet någonting om, från en familj som hon aldrig har hört av. Förrän nu.
  Nicholas Carter är nöjd med sitt liv till havs, fri från Ironwoods - en mäktig familj i kolonierna - och träldomen på deras händer. Men med ankomsten av en ovanlig passagerare på hans skepp kommer den påträngande knuffen från det förflutna han inte kan fly och familjen som inte låter honom gå så lätt. Nu letar Ironwoods efter ett stulet objekt av oräkneligt värde, en som det tror att bara Etta, Nicholas passagerare, kan hitta. För att kunna skydda henne, måste han försäkra sig om att hon ger tillbaks det till dem - vare sig hon vill eller inte.
  Tillsammans, går Etta och Nicholas ombord på en farlig resa genom årtionden och kontinenter, pusslar ihop ledtrådar som den resande har lämnat bakom sig och som gör allt för att hålla objektet utanför Ironwoods grepp. Men när dem kommer närmare sanningen av deras sökande, och det dödliga spelet Ironwoods spelar,  hotar förrädiska krafter att separera Etta inte bara från Nicholas men från hennes väg hem… för alltid.

Läs mer om boken på engelska HÄR!Truthwitch (The Witchlands #1) av Susan Dennard

På en kontinent som styrs av tre imperium, föds vissa med "witchery", en magisk färdighet som skiljer dem från de andra.
  I the Witchlands, finns den nästan lika många typer av magi som det finns sätt att hamna i trubbel - det vet två desperata unga kvinnor allt för väl.
  Safiya är en Truthwitch, hon kan skilja sanning från lögn. Det är en kraftfull magi om många hade dödat för att ha på sin sida, speciellt bland de adla, som Safi föddes med. Så Safi måste hålla sin gåva gömd, om inte hon vill bli använda som en bricka i kampen mellan imperiumen.
   Iseult, är en Threadwitch, kan see de osynliga band som binder och snärjar liv runt om henne - men hon kan inte se banden som rör hennes eget hjärta. Hennes osannolika vänskap med Safi har tagit henne från ett liv som utböling till ett av hänsynslös äventyr, där hon är en cool, försiktig balans till Safis hetlevrade impulsivitet.
    Safi och Iseult vill bara vara fria att leva deras egna liv, men krig är på väg till Witchlands. Med hjälp av den listiga prinsen Merrik (en Windwitch och skeppskapten) och hindret för en Bloodwitch böjd på hämnd, vännerna måste bekämpa kejsare, prinsar, och legosoldater likväl, som inte skyr för några medel för att lägga vantarna på en Trutwitch.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Impostor Queen (Untitled #1) av Sarah Fine

Sextonåriga Elli var ett litet barn när de Elders av Kupari valde henne att efterfölja the Valtia, drottningen som utövar oändlig kraftfull is och eld magi. Sedan dess, har Elli levt i templet, omgiven av lyx och lärd av magiska präster, medan hon förbereder sig för den dagen när the Valtia förgås och magin hittar ett nytt hem i henne. Elli är ämnad att bli den mest kraftfulla Valtia att styra någonsin.
  Men när drottningen dör genom att försvara sitt kungarike från invaderande krigare, går magin inte vidare till Elli. Den finns inte någonstans.
  Vanhedrar, flyr Elli till outland, hemmet av de förvisade kriminella - några som hade älskat att se templet brinna med alla sina präster inuti. Medan hon finner sig själv träda in i denna nya världen, upptäcker Elli förödande ny information om the Kupari magin, dem som utövar den, och profetian som förutsade hennes öde. Kluven mellan kärleken hon har för sitt folk och hennes växande lojalitet till de förvisade, kämpar Elli för att förstå den sanna rollen hon var ämnad att spela. Men medan krig hägrar, måste hon ansluta sig till den rätta sidan - innan kungariket och dess magi är fullkomligt förstört.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Thief of Lies (Library Jumpers #1) av Brenda Drake

Gia Kearns slåss hellre mot pojkar än kysser dem. Det vill säga, tills Arik, en läder klädd snygging i Boston Athenaeum, plötsligt försvinner. Genom att genomsöka böckerna av Världsbibliotek han övergav, talar Gia omedvetet nyckeln som suger in henne och hennes vänner i ett fotografi och transporterar dem in i ett bibliotek i Paris, där Arik och hans Sneinels - en magisk riddare med uppdrag att skydda människor från varelserna som över gateway böckerna - rädda dem från en demonisk hund.
  Att hoppa in i några av världens mest vackraste bibliotek vore en dröm som blev sann för Gia, om hon inte var så upptagen av att motsätta sitt hjärta eller ducka en exil trollkarl som söker efter hämnd på både Mystik och den mänskliga världen. Lägg till en fransk flört besatt av Arik och en flört med en ung trollkarl, och Gia måste välja mellan hjärta och huvud, mellan Ariks värld och hennes egen, innan båda är förstörda.

Läs mer om boken på engelska HÄR!Thicker Than Water av Kelly (Fiore) Stultz

Cecilia Price dödade sin bror. Det är i alla fall vad polisen och den allmänna åklagare säger. Och trotts att Cecelia nu är inlåst och tvingad till behandling, vet hon att den riktiga historien är mycket mer komplicerad.
  Curys var inte alltid det drog-ruttna monstret han blev. Han var en framgångsrik atlet, men när en skada tvingade honom att sluta från fotbollsplanen och gå på smärtstillande medicin, blev hans liv en dimma av ilska, missbruk och våld. Allt CeCe kunde göra var att stå och kolla på, tills hon insåg en effektiv väg att ta ifrån hennes brors droger och samtidigt tjäna pengar som hon behövde till college: sälja pillerna.
   Snart blir Cece delvis av knarklangare, delvis heders student. Men när allt hon vill är att göra saker rätt, lär hon sig att ibland är det de bästa intentionerna som leder till de värsta möjliga resultaten.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar