tisdag 16 februari 2016

Dagens Bokutgivning #61


The Shadow Queen (Ravenspire #1) av C.J. Redwine

Kronprinsessan och flyktingen Lorelai Diederich har ett uppdrag: Döda den onda drottningen som både tog Ravenspire tronen och hennes fars liv. För att lyckas med sitt uppdrag måste Lorelai använda det enda vapnet som hon och drottningen har gemensamt - magi. Hon måste vara starkare, snabbare och kraftfullare än Irina, den farligaste trollkvinna som Ravenspire någonsin har skådat.
  I det angränsande kungariket Eldr blir prins Kols far och äldre bror dödade av en invaderande armé av magiska troll, plötsligt får prinsen ansvaret att rädda sitt kungarike. För att lyckas behöver Kol magi - och det enda är att sluta ett avtal med drottningen som härskar över Ravenspire, att lova att bli hennes personliga jägare... och ge drottningen Lorelais hjärta.
  Men Lorelai är inte den personen som Kol förväntade sig - vacker, häftig och omöjlig att stoppa - och trots den mörka magin dras Lorelai till den passionerade och bekymmersamma kungen. Lorelai gör allt i sin makt för att förgöra den onda drottningen och kämpa för att ligga ett steg före jägaren - som hon gillar mer än hon borde. Men Irina går inte under utan strid, och hennes sista drag kan kosta prinsessan det enda hon har kvar att förlora.

Läs mer om boken på engelska HÄR!Calamity (Reckoners #3) av Brandon Sanderson

När Calamity lyste upp himlen blev Epics födda. Davids öde har knutits till deras skurkaktighet ända sedan den historiska natten. Steelheart dödade hans far. Firefigt stal hans hjärta. Och nu har Regalia vänt hans närmaste allierade till en farlig fiende.
  David visste Profs hemlighet och höll det för sig själv även när Prof kämpade med att kontrollera effekterna av hans Episka krafter. Men att möta Obliteration i Babiloar var för mycket. Innan var han Reckoners ledare, men Prof har nu omfamnat sitt Epic öde. Han har försvunnit i de dunkla skuggorna av Epics är ökända för hela världen, och alla vet att det inte finns någon återvändo...
  Men alla har fel. Botgöring är möjligt för Epics - Megan bevisade det. De är inte förlorade. Inte helt. Och David är galen nog att möta den mest kraftfulla High Epic av alla för att få sin vän tillbaka. Eller dö när han försöker.

Läs mer om boken på engelska HÄR!The Girl From Everywhere (The Girl From Everywhere #1) av Heidi Heilig

Sextonåriga Nix Song är en tidsresenär. Hon, hennes far och deras besättning av tids flyktingar reser världen runt ombord på The Temptation, ett ärofullt piratskepp fylld med skatter både typiska och mytiska. Gamla kartor gör det möjligt för Nix och hennes far att inte bara navigera sig till fjärran länder, utan till avlägsna tider - fastän en kartan bara tar dig ditt en gång. Och Nixs far är bara intresserad av en tid, och en plats: Honolulu 1868. En tid förre Nix var född, och hennes mor levde. Något som sätter Nixs existens i en ganska farlig situation...
  Nix har vant sig vid hennes fars besatthet, men bara för att hon är övertygad om att det kan funka. Men sedan hamnar en karta i hennes fars händer som förändrar allt. Och när Nix vägrar att hjälpa hotar hennes far att överge Kashmir, hennes enda vän (och kanske, enda kärlek) i en tid där Nix aldrig kommer kunna att hitta honom. Och om Nix har lärt sig en sak, så är det att förlora den du älskar mest en plåga ingen kan uthärda. Nix måste räkna ut vad hon vill, vem hon är och var hon verkligen hör hemma innan tiden rinner ut för alltid.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar