lördag 11 juni 2016

Daniella recenserar: Harry Potter och den flammande bägaren

Titel: Harry Potter och den flammande bägaren
Författare: J.K. Rowling
Förlag: Rabén&Sjögren
Rec-ex/Vinst/Gåva: -
Sidor: 752
Serie: Harry Potter #4
Utläst: 5/6-16

Bokens första mening: Byborna i Little Hangleton kallade det fortfarande Dolderhuset, trots att det var många år sedan familjen Dolder hade bott där.

Handling:
En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten.
  Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp!
  Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren...

Min åsikt:
Vi har alla sett filmerna tusentals gånger och vi tröttnar nog aldrig på Harry Potter, iallafall inte jag. Det slog mig av förvåning hur lik boken är i förhållande till filmen, för det mesta helt in i detalj. Men boken erbjuder ändå så mycket mer äventyr och intriger.
  Detta är nog den bästa boken av alla böcker som jag läst hittills. Måste bara säga att det krävs väldigt mycket fantasy och kreativitet till att skriva en sådan här boken, eller hela Harry Potter bok-serien för den delen. Jag förstår inte hur J.K. Rowling gör det, men hon är en väldigt skicklig och kreativ författare.

Betyg: 4.7
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar