måndag 11 juli 2016

Daniella recenserar: Poppy Pym och Faraos förbannelse

Titel: Poppy Pym och Faraos förbannelse
Författare: Laura Wood
Förlag: Modernista
Rec-ex/Vinst/Gåva: Recensions exemplar
Sidor: 319
Serie: Poppy Pym #1
Utläst: 8/7-16Tack modernista för recensions exemplaret!

Bokens första mening: "Det du behöver, Poppy, är lite stabilitet, lite ordning och reda i ditt liv", utropade madame Pym och klappade i händerna, där vi hängde uppochner tolv meter ovanför marken.

Handling:
Poppy Pym var bara ett spädbarn när hon övergavs av sina föräldrar och lämnades till en kringresande cirkus. Som tur är fick hon en underbar uppväxt på cirkusen, omgiven av akrobater, trapetskonstnärer, jonglörer och den karismatiska föreståndarinnan Madame Pym.
  Men när hon fyller elva år bestämmer hennes cirkusfamilj att det är dags för Poppy att få en mer traditionell utbildning - och skickar henne till den tjusiga internatskolan Saint Smithen's. Först trivs hon inte alls. Skolan är raka motsatsen till den härliga tillvaron på cirkusen.
  Men så blir en antik egyptisk ädelsten stulen och det börjar hända saker på skolan... Mystiska saker. Otäcka saker! Poppy kallar samman hela sin cirkusfamilj för att tillsammans med dem leta rätt på ädelstenen och få slut på farligheterna.
  Men kommer de att hinna?
  Eller kommer de alla att drabbas av Faraos förbannelse?

Min åsikt:
Jag tycker att det är en helt okej barnbok men den fascinerade inte mig så mycket. hade höga förväntningar på boken eftersom den är så omtalad och har fått höga betyg, förstå dock inte varför?
Det är en rätt så "ytlig" bok, författaren går inte så mycket in på djupet (karaktärer, omgivning m.m.), med det är som sagt en barnbok.
Annars gillar jag cirkusfamiljen och alla besynnerliga karaktärer och hur stor plats de tar i Poppy Pym's liv. Cirkusfamiljen är de karaktärer som gör boken och bidrar till att boken blir underhållande.
Boken påminner mycket om Harry Potter böckerna, just det här med fyra elevhem och att det dras ifrån och ges ut poäng. Och i slutet av läsåret så har ett elevhem vunnit.
Handlingen framskrider fort, nästan för fort! Berättelsen utspelar sig under två-tre veckor av hela skolans läsår, så man fick i heller inte reda på vilket elevhem som vann.

Betyg: 3.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar