onsdag 10 augusti 2016

Daniella recenserar: Själarnas bibliotek

Titel: Själarnas bibliotek
Författare: Ransom Riggs
Förlag: rabén&sjögren
Rec-ex/Vinst/Gåva: Recensions exemplar
Sidor: 507
Serie: Miss Peregrines besynnerliga barn #3
Utläst: 23/7-16Tack rabén&sjögren för recensions exemplaret!

Bokens första mening: Monstret stod en tunglängd bort med ögonen fästa vid våra halsar och den förtorkade hjärnan full av mordiska fantasier.

Handling:
En pojke med övernaturliga krafter. En armé av livsfarliga monster, Ett avgörande slag om de besynnerliga barnens framtid.
  Äventyret som började med Miss Peregrines hem för besynnerliga barn och fortsatte med Spökstaden, avslutas nu med den spännande tredje delen, Själarnas bibliotek.
  Nu är de här igen de besynnerliga barnen! Tiden håller på att rinna ut. En galning är på jakt efter dem och miss Peregine befinner sig fortfarande i fara. Jacob Portman och Emma Bloom tvingades genomföra det allra farligaste av räddningsuppdrag. De färdas genom ett landskap märkt av krig, träffar nya vänner och utsätts för större fara än någonsin tidigare. Kommer Jacob att bli sig själv igen? Blir han åter den hjälte som han en gång var?

Min åsikt [Spoiler!]:
Har inte så mycket att säga om boken, älskar som vanligt bilderna vilket gör hela boken. Det var inte den bästa i hela serien, men den var ändå riktigt bra. Älskar karaktärerna och speciellt mysteriet med Jacobs förmåga. Den tredje boken går in på djupet och man får veta mer om Jacobs förmåga att kontrollera monstren, han måste verkligen få kontroll på sin förmåga för att lyckas i slutet av boken!
På tal om slutet av boken, jag ÄLSKAR slutet! Då Jacob tvingas välja mellan en familj till en annan och han har mycket att förklara för sina föräldrar. Ska inte avslöja för mycket, ni får helt enkelt läsa boken och själva ta reda på varför slutet är så himla bra!

Betyg: 3.7
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar