måndag 1 augusti 2016

Rebecca recenserar: Harry Potter and the Cursed Child


Titel: Harry Potter and the Cursed Child: Parts One and Two
Författare: J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne
Förlag: Little, Brown
Rec-ex/vinst/gåva: Nej
Sidor: 330
Serie: Harry Potter #8
Utläst: 1/8-16


Bokens första mening: A busy and crowded station, full of people trying to go somewhere.

Handling:
The Eighth Story, Nineteen Years Later...
It was always difficult being Harry Potter and it isn't much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and a father of three school-age children.
  While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse omniously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Min Åsikt:
Först och främst, jaaaaaa en till Harry Potter bok!!!!! Har längtat i evigheter (känns det som) på att den här boken ska komma ut. Boken kom ut igår och jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna köpa boken i London, eftersom jag befann mig på flygplatsen med min pojkvän och inte hade möjligheten att sticka iväg till en bokaffär innan vi åkte mot flyget. Så därför blev jag såååå glad när jag hittade boken på flygplatsen, att jag köpte den direkt och sedan började läsa boken direkt på planet.
   Så till boken, jag älskar verkligen karaktärerna i boken, dock speciellt Albus och Scorpius. Dock tyckte jag att saker skedde lite för snabbt i början av boken och Albus år på Hogwarts bara flyger förbi så därför var det lite svårt att fastna för handlingen. Men bara till en början. Sedan börjar handlingen ta fart och jag kunde inte sluta läsa, jag ville bara läsa mer och mer och mer. Jag tänker inte avslöja något, av respekt till er som inte läst boken än, mer än att jag inte blev besviken. Boken levde verkligen upp till sina förväntningar och jag vill så himla gärna se pjäsen nu, bara för att se hur allt utspelar sig på scen. Jag tänkte gå och se pjäsen med min kille i London men då det endast eventuellt kunde finnas retur biljetter från folk som kanske inte kunde komma och om man hade tur, kunde få, så bestämde vi oss för att inte se den. Och jag tror ändå att det var smart, att först läsa boken, och sedan, efter det gå och se pjäsen (om man kan), för då är det nästan roligare att se allt man läst komma till liv framför ens ögon i motsvarigheten till att först se pjäsen och sedan gå in och läsa boken med bilden av pjäsen i huvudet. Jag föredrar i alla fall det första alternativet det är ju olika från person till person.
   I alla fall, jag har ingen kritik eller något negativt att säga om den här boken. Det enda som jag kanske hade önskat är att den hade varit skönlitterär istället för endast ett manus, då det inte finns så mycket beskrivningar i boken utan en massa repliker. Dock är jag så otroligt glad att få ta del av den på det här viset ändå. Men det är ändå en liten hjärte-önskning.

Betyg: 5/5

1 kommentar: