lördag 30 januari 2016

Book Haul - Januari

Daniellas böcker:


Stående böcker:
  • Passenger (Passenger #1) av Alexandra Bracken 
  • Nil Unlocked (Nil #2) av Lynne Matson
Liggande böcker:
  • Dödens Trubadur av Fredrik Lindblom
  • I Am Her Revenge av Meredith Moore
  • Rebel (Faery Rebels #2) av R.J. Anderson
  • Arrow (Faery Rebels #3) av R.J. Anderson
  • Överlevarna av Wendy Holden
  • Rovdjurens tid (TimeRiders #2) av Alex Scarrow
  • Den skarpa eggen (His Dark Materials #2) av Philip Pullman
  • Guldkompassen (His Dark Materials #1) av Philip Pullman
Denna månaden har jag använt min julklapp på Adlibris och köpt fyra böcker (Nil Unlocked, I am her revenge, Rebel och Arrow), sedan har jag fått en bok (Passenger) av min syster vilket var snällt av henne <3. Jag fick även en sen julklapp av författaren själv, Fredrik Lindblom som var väldigt generös och gav mig ett signerat exemplar av Dödens Trubadur. Blev så överraskad när jag läste hans meddelande på min hotmail, det kom verkligen från ingenstans och det var det minsta jag förväntat mig. Tack så mycket Fredrik Lindblom! :)


Rebeccas böcker:


  • The Dark Days Club av Alison Goodman
  • The Queen of the Tearling av Erika Johansen
  • Truthwitch av Susan Dennard
  • Färjan av Mats Strandberg (julklapp)
  • Sju Dagar Kvar Att Leva av Carina Bergfeldt (julklapp)
  • Snow Like Ashes av Sara Raasch
  • Poirots Jul av Agatha Christie (recensionsexemplar från Bookmark)
  • Döden på Nilen av Agatha Christie (recensionsexemplar från Bookmark)
  • M varken mer eller mindre av Petra Backström (recensionsexemplar från rabén&sjögren)

Daniella recenserar: Hemsökelsen

Titel: Hemsökelsen
Författare: Shirley Jackson
Förlag: Replik
Rec-ex/Vinst/Present: -
Sidor: 204
Serie: -
Utläst: 9/1-16





Bokens första mening: Ingen levande organism kan i längden förbli mentalt frisk om den måste leva uteslutande i verkligheten; somliga påstår att till och med lärkor och gräshoppar drömmer.

Handling:
Fyra sökare har kommit till det övergivna, sällsamma Hill House.
  Doktor Montauge, forskare på jakt efter bevis för existensen av övernaturliga fenomen. Theodroa, hans levande glada assistent. Eleanor, en ensam kvinna på jakt efter ett skäl att leva. Luke, Hill Houses nyckfulle framtida ägare.
  De tror alla att de är ensamma i Hill House.


Min åsikt:
Min mormor håller på att rensa i sin bokhylla och ska sälja ett par böcker, men innan dess fick vi chansen att gå igenom alla böcker vi ville ha. Jag hittade denna boken, älskar allt som har med skräck att göra så självklart var jag bara tvungen att ha den. Upptäckte också att denna boken blev till film 1999.
  I början av boken får man följa Eleanor och hennes liv i sin hemstad, väldigt humoristisk då hon kivades med sin syster om vems bilen var, hennes syster hörde inte efter ett dugg. Det var nog det roligaste med boken, deras konversation.
  Jag har alltid svårt för att hitta läskiga böcker, och det hände inte alls så mycket som det gjorde i filmen. Det negativa jag gjorde var att jag läste ungefär halva boken och kunde inte vänta med att se filmen. Så jag såg filmen innan jag läste ut boken. Vilket vill säga att första halvan av boken är bättre än filmen och den andra halvan av boken är sämre än filmen.
  I början av filmen får man se Eleanor bråka med sin syster, precis som i boken. Dock så fångar de inte systerns envisa och intoleranta karaktär, de har inte samma relation i filmen som i boken. För jag älskade början av boken och de förstörde det i filmen!
  Sedan fanns det ännu en karaktär de förstörde i filmen, Mrs Dudley, ägaren av Hill House. Hon är väldigt märklig och upprepar sig mycket i boken, hon vet saker om huset som inte de vet. Dock så får man bara se henne i början av filmen, medan hon kommer och går genom hela boken.
  Slutet av boken är en helt annan sak än vad det är i filmen. Filmen slutar med att Eleanor dör genom att skydda sina vänner ifrån det märkliga huset och förenas med alla barn som har dött i huset, för att sedan leva ett lyckligt slut. I boken kortar de verkligen ner det som händer i filmen. Hon dör förtidigt innan allt annat hunnit ske och tar självmord.
  En annan sak jag också lade märke till var att filmen fångar verkligen husets mystiska och märkliga skönhet, den bilden som jag tror författaren försökte förmedla i boken. Författaren lyckades inte så bra med att få fram hur märkligt och stort huset verkligen är.

Betyg: 3.2

fredag 29 januari 2016

Rebecca recenserar: Sju dagar kvar att leva

Titel: Sju dagar kvar att leva
Författare: Carina Bergfeldt
Förlag: Norstedts förlag
Rec-ex/vinst/gåva: Julklapp
Sidor: 226
Serie: Nej
Utläst: 11/1-16





Bokens första mening: Wesley Shields parkerar bilen och går mot de döda kropparna vid Canyon Lakes Drive.

Handling:
Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig.
  När den prisbelönta reportern Carina Bergfeldt möter Vaugn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I tio år, nio månader och tio dagar har han väntat på att dö.
   Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor som hört fasansfulla hemligheter, en fängelsedirektör som lett åttionio personer till döden, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras. Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.

Min åsikt:
Jag hade bara snabbt hört/sett, den här boken på nyheterna en morgon. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde men jag minns att jag inte hade tid att kolla på intervjun och jag hörde bara kortfattat vad boken handlade om och tänkte "den vill jag läsa". Men sedan lyckades jag glömma bort det och släppte boken helt från mina tankar.
  Så en dag på jobbet nu i början av januari hörde jag om boken igen på radion, radion är alltid på, på mitt jobb, och jag tror att det just idag var P3 som vi lyssnade på. Och då var Carina där och berättade om boken och ju mer jag hörde henne berätta om bokens innehåll, ju mer kom jag på att det kanske var just denna boken som jag sett på TV för ganska länge sedan. Så jag försökte komma ihåg namnet på boken och helgen därpå åkte jag ut till bokhandeln, hittade boken och köpte den. Det var det värt!
   Detta är såklart en rörande bok med inblandning av flera människors liv och öden, vad som är värst vet jag verkligen inte. Att ens syster blir brutalt mördad, att du själv ska dö om endast 7 dagar eller helt enkelt att vara den personen som injicerar sprutan i den som ska dö. Alllas historia berörde verkligen mig på helt olika sätt men det fanns ändå ingen historia som jag kände inte borde finnas med. För alla bidrog verkligen till den här helhetsbilden av hur dödsstraffet verkligen drabbar människor, både de som jobbar där samt fångens familj och offrets familj. Jag önskar då allt att jag hade haft den här boken under skoltiden, då dödsstraffet skulle debatteras. Fy vilka bra argument jag kommit med då efter att ha läst denna, för mig är det lättare att kunna argumentera om något om jag själv har en inblick innan som berört mig, och det har just denna boken givit mig, en ny insikt om hur det faktiskt kan se ut.
   Jag älskar ju att läsa sådana här böcker, som de flesta redan vet som läser, men den här borde verkligen fler läsa oavsett om du brukar läsa sådana här böcker eller inte. Jag har sett några få andra bloggare som recenserat boken men jag tycker att den fått allt för lite uppmärksamhet tyvärr.

Citat: "Livet är en gåva. Slösa inte bort det. Gottgör det du kan gottgöra. Förlåt det du kan förlåta. Och när du har gjort det, gå vidare. Vare sig i det här livet eller nästa." - Jim Brazzil

Betyg: 4/5

torsdag 28 januari 2016

Rebecca recenserar: The Heart of Betrayal


Titel: The Heart of Betrayal
Författare: Mary E. Pearson
Förlag: Henry Holt and Co.
Rec-ex/vinst/present: Julklapp från syster
Sidor: 470
Serie: The Remnant Chronicles #2
Utläst: 27/1-16



Bokens första mening: One swift act.

Handling:
Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape. Desperate to save Lia's life, her erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komizar that she has the gift, and the Komizar's interest in Lia is greater than anyone could have foreseen.
   Meanwhile, nothing is straightforward: There's Rafe, who lied to Lia but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom Lia always believed to be savages. Now that she lives among them, however, she realizes that may be far from the truth. Wrestling with her upbringing, her gift, and her sense of self, Lia must make powerful choices that will affect her country… and her own destiny.

Min åsikt:
För mig kändes detta som en klassisk "mellanbok". Ni vet en sådan bok som är uppföljare till en redan bra bok men som tonar av lite för att sedan avsluta stort. Detta kändes som en sådan avtoning då det inte skedde så mycket, istället låg fokus mer på att fördjupa sig i karaktärerna och händelser som förbereder ett, förhoppningsvis, fantastiskt slut på trilogin.
  Handlingen utspelade sig på ett och samma ställe, bortsett från då vi inte följde de personer som befann sig i Venda (staden som Lia, Kaden & Rafe befann sig i). Trots att det inte sker så mycket i händelserna så var det ändå aldrig tråkigt att läsa. Och detta beror på att jag verkligen älskar huvudkaraktärerna Lia och Rafe, älskar delarna då Lia predikar samt de få stunder då hon går på äventyr, dessa små saker, samt hemligheter som tisslas och tasslas om fram och tillbaks gör att det ändå ständigt finns en spänning där. För antingen kan allt gå fel eller så kan allt gå rätt. Det var just detta som gjorde att jag var tvungen att fortsätta läsa för jag ville verkligen veta hur det skulle gå, skulle det lösa sig, skulle allt skita sig, osv.
   Precis som förra boken avslutar även denna i en cliffhanger, det var vad jag misstänkte, men jag kunde ändå inte hålla fingrarna borta och var tvungen att veta hur det skulle gå för huvudkaraktärerna. Nu måste jag dock vänta flera månader på nästa. Funderar du på att påbörja denna serien, så gör det när alla böckerna kommit ut! För jag lovar, du kommer hungra efter mer så fort du läst ut den första (och den andra) boken.
  Kort och gott, detta är en bok som leder upp till The Big Ending som vi får se i sista boken The Beauty of Darkness (utkommer i augusti) och som förhoppningsvis kommer att vara helt fantastisk!

Betyg: 4.3/5

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:

Dagens Bokutgivning #59


Clash of the Worlds (#3) av Chris Columbus & Ned Vizzini

Den tredje och sista boken i den episka House of Secrets serien. Var beredd på ännu en bergochdalbana fylld med äventyr!

Precis när barnen Walker tror att allting kommer att bli normalt igen, förstår de att deras äventyr är långt från över. De kommer att stöta på dinosaurier, aliens, mördarrobotar, och såklart självaste Wind Witch - med både gamla och nya vänner- och ställas inför några av de dödligaste valen de någonsin kommer att göra. Det läskigaste av allt kan vara att bestämma vem de kan lita på, eftersom alla gömmer något...

Läs mer om boken på engelska HÄR!


We Are All Made of Stars av Rowan Coleman

Tänk om du bara hade en chans, ett brev du kunde lämna kvar till personen du älskar?

Vad skulle du skriva?

Stella Carey har goda anledningar till att endast arbeta natt på härbärget som sköterska. Gift med en krigsveteran som har återvänt från Afghanistan brutalt skadad, ämnar Stella huset varje natt då hennes man Vincent, låser in sig själv, oförmögen att sova då han lider av posttraumatiskt stressyndrom.
  Under hennes nätter på härbärget skriver Stella brev för hennes patienter som innehåller deras sista önskningar, tankar och känslor - från hur man använder en tvättmaskin, till råd om hur en bra förälder  ska vara - och vanligtvis levererar hon varje brev till mottagaren när han eller hon har gått bort
  Tills Stella skriver ett brev som hon känner sig tvungen att leverera i tid för att ge sin patient en sista chans till en gottgöring.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

onsdag 27 januari 2016

Daniella recenserar: Fractured & Shattered

Titel: Fractured
Författare: Teri Terry
Förlag: Orchard Books
Rec-ex/Vinst/Present: -
Sidor: 421
Serie: Slated #2
Utläst: 4/1-16





Bokens första mening: Rain has many uses.

Handling:
Kyla shouldn't remember anything from before she was Slated, but dark secrets of her past will not stay buried. Caught in a tug of war between Lorder oppression and the fight for freedom, her past and present race towards a collision she may not survive. While her desperate search for Ben continues, who can she trust in this world of secrets and lies?

Min åsikt [SPOILER]:
En fartfylld fortsättning på den första boken i serien Slated!
Den första boken slutade med att Ben försökte ta bort sin Levo, och blev sedan bortförd av Lorders. Även en nya karaktär blev introducerad - Nico. En mystisk man från Kylas förflutna, men det fanns något med honom som jag inte gillade, jag visste att han inte var att lita på.
  I denna boken får vi veta mer om Kylas förflutna och vi får även veta mer om vem Nico var i Kylas tidigare liv. Huvudämnet i denna boken är verkligen; vem kan du lita på?
  Förutom den nya karaktären Nico, så börjar det även en ny kille i Kylas skola. En kille som Kyla tror sig kunna lita på, men jag visste direkt vilken roll han skulle spela genom hela boken.
  Under hela boken väntade jag på att Kyla och Ben skulle återförenas, och jag väntade verkligen i onödan. Ben är bara med mot slutet av boken då Kyla försöker ta kontakt med honom, men hon misslyckas eftersom Ben inte känner igen henne. Han var också med när de skulle undersöka och se ifall det verkligen var honom de hittat, vilket det var. Sedan nämns Ben lite här och där genom boken. Men tyvärr så blev det inte ett riktigt kärt återförening mellan Ben och Kyla, saknar deras kärlek för varandra i boken. Därför hoppas jag att de i nästa bok slutar med att de får ett lyckligt slut tillsammans!
  Fractured slutade även väldigt spännande, ser framemot nästa bok.

Betyg: 4.1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Titel: Shattered
Författare: Teri Terry
Förlag: Orchard Books
Rec-ex/Vinst/Present: -
Sidor: 402
Serie: Slated #3
Utläst: 5/1-16





Bokens första mening: It doesn't look much from the outside.

Handling:
Kyla was Slated: her mind wiped clean by the oppressive Lorder government. When forbidden memories of a violent past began to surface, so did doubts: could she trust those she had come to care for, like Ben? Helped by friends in MIA, she goes undercover, searching for her past and evading the authorities who want her dead. But the truth Kyla desperatly seeks is more shocking than she ever imagined.

Min åsikt [SPOILER]:
I den sista boken i serien tar Kyla verkligen tag i sitt förflutna. I de andra två böckerna har hon bara fått förnimmelser och drömmar om hur hennes tidigare liv såg ut. Men i Shattered tar hon steget och kontaktar sin mor under täckmantel och flyttar tillbaks till staden där hon växte upp. I sökandet om vad som hände för flera år sedan får hon reda på några chockerande nyheter som jag verkligen inte var beredd på. Det visar sig att den familjen hon växt upp hos egentligen inte heller är hennes riktiga föräldrar, hennes föräldrar dog efter hon föddes.
  Första delen av boken handlar om hur Kyla försöker återknyta relationen till sin mor och utforska människorna och staden samt få reda på vad som hände då hon försvann. Den andra delen åker hon tillbaka till sina vänner i hopp om att visa landet hur verkligheten ser ut när det kommer till samhället och Lorders.
 Bokserien slutar så himla bra! Kyla byter ju namn precis som vi byter kläder. I den första boken är hon Kyla, i den andra Rain och i denna boken både Lucy och Riley (hennes täckmantel). Så i slutet får hon reda på sitt riktiga namn, det namnet som hennes biologiska mor gav henne innan hon dog.
  Tyvärr så slutar inte denna boken med att Kyla (...eller Rain eller Lucy eller Railey?) och Ben blir ett par och lever lyckliga i alla sina år. Alla böcker kan tyvärr inte sluta så och det är nog första boken jag önskar att den hade slutat så, blev besviken. Men det blir ett lyckligt slut för alla, i princip, vilket jag gillar. Kommer nog läsa fler böcker av författaren i framtiden, har spanat in en ny bokserie och får se om jag köper den.

Betyg: 4.2
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Alla böcker i serien:











tisdag 26 januari 2016

Dagens Bokutgivning #58


Hollow City: The Graphic Novel av Ransom Riggs och Cassandra Jean

Efter att ha flytt från en armé av hemska monster är Jacob Portman och hans besynnerliga vänner förlorade till havs, men den enda personen som kanske kan hjälpa dem, deras lysande rektor Miss Peregrine, är fast i formen av en fågel! I hopp om att förvandla tillbaka Miss Peregrine till sitt "normala jag" - eller så normal som en besynnerlig kan bli - reser barnen till London. Men vart de än går, finns det trubbel…

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Love That Split the World av Emily Henry

Natalie Cleary måste riskera sin framtid och ta ett blint språng in i det okända för en chans att bygga en helt nya värld med en pojke som hon älskar.
  Natalies sista sommar börjar magiskt i hennes lilla hemstad Kentucky... tills hon ser "fel saker." Till en början är det bara tillfälliga glimtar - hennes ytterdörr är röd istället för sin vanliga gröna färg, det finns en förskola där trädgårdsbutiken borde vara. Men sedan försvinner hela hennes hemstad i flera timmar, bleknar bort till böljande kullar och betande bisonoxar, och Natalie vet att något inte stämmer.
  Det är då hon får en vänlig men mystisk visit från en uppenbarelse som hon kallar "Grandmother," som berättar för henne: "Du har tre månader att rädda honom." Nästa natt, under stadions rampljus från högskolans fotbollsfält, möter hon en vacker pojke som kallas för Beau, och det är som om tiden står still och inget existerar. Inget, utom Natalie och Beau.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Shallow Graves av Kali Wallace

När sjuttonåriga Breezy Lin vaknar upp i en ihålig grav ett år efter sin död, minns hon inte varför eller vem som dödade henne. Allt hon vet är att hon på något sätt är medveten - och inte bara det, hon är kapabel till att känna vem omkring henne som gömmer ett mörkt förflutet. I livet, drogs alltid Breezy till universums elegans och de mystiska stjärnorna. Nu måste hon ge sig av för att hitta svaren och upptäcka vad som kommer att ske med henne i den skitiga, farliga världen som hon nu är en del av - där mördare gömmer sig i klar sikt och en olycksbådande kult är på jakt efter märkliga varelser, som henne. Det hon hittar är kraftfullt, hopplöst och farligt.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Memory of Light av Francisco X. Stork

När Vicky Cruz vaknar upp på mentalsjukhuset i Lakeview, vet hon en sak: Hon kan inte ens göra rätt när hon försöker ta sitt liv. Men för engångsskull fungerar ett misstag bra för henne, då hon träffar Mona, livlinan; Gabriel, helgonet; E.M, den arga; och Dr. Desai, en lugn kraft. Med historier och ärlighet, vänlighet och hårt arbete, driver de henne till att på nytt överväga sitt liv efter Lakeview, och erbjuder henne ett godtagande hon aldrig haft.
  Men Vickys nyfunna lugn är lika skört som roséerna som växer runt om sjukhuset. Och när en kris tvingar gruppen till uppdelning, blir hon tillbaka skickad till livet som drev henne till att försöka begå självmord från början, Vicky måste försöka att hitta en inre styrka för att fortsätta. Hon kanske inte har den. Hon vet inte.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Mystery of Hollow Places av Rebecca Podos

Allt Imogene Scott vet om sin mor är godnattsagorna som hennes far berättade för henne när hon var liten. Det är historien av hur hennes föräldrar först träffades: han, en rättsläkare, och hon, en mystisk kvinna som kom att identifiera en kropp. En kvinna som lämnade Imogene och hennes far när hon var en bebis, en kvinna som alltid var besatt av en kraftfull ensamhet, en kvinna som många pratade om som trubbel.
  När Imogene fyller sjutton år, ger sig hennes far, som nu en berömd författare av medicinska mysterier, av mitt i natten och kommer inte tillbaka.
  Varken Imogenes styvmor eller polisen vet var han kan ha tagit vägen, men Imogene är övertygad om att han letar efter hennes mor. Hon bestämmer sig för att använda de kunskaper som hon har inhämtat från en livstid av hennes fars böcker, att spåra upp en kvinna hon aldrig har träffat, med syfte att hitta sin far och, kanske, hitta svaren till alla frågor hon har burit med sig i hela sitt liv.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Year We Fell Apart av Emily Martin

Det är bara få saker som kommer naturligt för Harper som episka misstag. Under de senaste åren har hon blivit sparkad från simlaget, förtjänat ett rykte som Carson High's enklaste ligg, och officiellt blivit det svarta fåret i sin familj. Men hennes värsta misstag var när hon förstörde relationen med sin bästa vän, Declan.
  Nu, efter två semestrar av tystnad, är Declan hemma från internatskolan för sommaren. Allt om honom är annorlunda - han är längre, starkare... mer stilig. Även Harper har förändrats, speciellt från chocken av cancerdiagnosen som hennes mamma har fått.
  Declan vill inte  ha något att göra med Harper, men han är ändå Declan, hennes Declan, och den enda personen som hon verkligen vill prata med om vad som egentligen försiggår. Men han är också den sista personen hon har förlorat rätten att söka tröst från.
  Medan deras gemensamma vänner och delade historier förenar dem igen, måste Harper och Declan bestämma vilken del av deras förflutna som fortfarande går att rädda, och vilka delar de måste släppa taget om en gång för alla.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Dark Days Club (Lady Helen #1) av Alison Goodman

London, april 1812. På aftonen av Lady Helen Wrexhalls artonårsdag blir hon presenterad inför drottningen, en av hennes familjs hjälpredor försvinner - och Helen dras in i skuggorna av Regency London. Där träffar hon Lord Carlston, en av få som kan stoppa förövarna: demoner som infiltrerar alla plan av samhället. Vågar hon be honom om hjälp, när hans rykte nästan är lika svart som hans långvariga ögon? Och kommer hennes intelligens och envisa nyfikenhet leda henne till en dödsfälla?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Bands of Mourning (Mistborn #6) av Brandon Sanderson

Nu, med The Bands of Morning, fortsätter Sanderson historien. The Bands of Mourning är de mytiska metalminds som ägs av Lord Ruler, sägs att bevilja de som bär de befogenheter som Lord Ruler hade på hans befäl. Nästan ingen tror att de existerar. En kandra forskare har återvänt till Elendel med bilder som verkar skildra the Bands, såväl som skrifter i ett språk som ingen kan läsa. Waxillium Ladrian blir rekryterar till att resa söder om staden av New Seran för att undersöka det. Längs vägen upptäcker han ledtrådar som pekar mot det riktiga målet av hans farbror Edwarn och den mystiska organisationen känd som The Set.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Siren av Kiera Cass

Boken finns ute sedan innan, men kommer nu ut med ett nytt omslag!

En flicka med en hemlighet.
Pojken från hennes drömmar.
Ett hav mellan dem.
  För flera år sedan blev Kahlen räddad av havet från att drunkna. För att återbetala sin skuld har hon arbetat som en Siren ända sedan dess, använt sin röst för att fånga oräkneliga främlingar till deras död. Fastän ett enda ord från Kahlen kan döda, kan hon inte stå emot att spendera sina dagar på land, att studera vanliga människor och längta efter dagen då hon kan prata och skratta och leva fritt runt omkring dem igen.
 Kahlen är undergiven till att avsluta sin dom i ensamhet... tills hon träffar Akinli. Snygg, omtänksam, och vänlig, Akinli är allt Kahlen någonsin har drömt om.
  Att bli kär i en människa bryter alla havets lagar. Men för första gången under sin livstid av att följa alla regler, är Kahlen fast besluten att följa sitt eget hjärta.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Night Study (Soulfinders #2) av Maria V. Snyder

Ända sen hon blev kidnappad som barn från Illiais Jugle, Har Yelena Zaltanas förenats med fara. Men den senaste förlusten av hennes Soulfinding förmåga har äventyrat henne mer än någonsin tidigare. Medan hon desperat söker efter ett sätt att få tillbaka sin magi, kommer hennes fiender närmare, och varken Ixia eller Sitia är säkra för henne längre. Särskilt nu när oenigheterna växer mellan de båda länderna och chanserna för ett krig hotar alla Jelena håller kärt.
  Valek är fast besluten att skydda Yelena, men han får snabbt slut på valmöjligheter. The Commander misstänker att hans lojalitet är splittrad, och han har hemligheter som Valek inte vet om... hemligheter som sätter honom, Yelena och alla deras vänner i fruktansvärd fara. När de upptäcker de olika skikt av Commanders mystiska planer, inser de att det är så mycket ondskefullare än de kunnat föreställa sig.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


All the Birds in the Sky av Charlie Jane Anders

Barndomsvännerna Patricia Delfine och Laurence Armstead förväntade sig inte att se varandra igen, efter att ha gått skiljda vägar under mystiska omständigheter på gymnasiet. När allt kommer omkring, kan utvecklingen av magiska krafter och uppfinningen av en två sekunders tidsmaskin knappast misslyckas med att varna ens kamrater och familj.
  Men nu är de båda två vuxna och bor i San Francisco, och planeten håller på att falla sönder omkring dem. Laurence är ett ingenjörs geni som arbetar med en grupp som siktar mot att förhindra katastrofala sammanbrott genom teknisk ingripande i det föränderliga globala klimatet. Patricia är en akademisk student från Eltisley Maze, den dolda akademin för världens magiskt begåvade, och arbetar med en grupp av andra magiker för att i hemlighet reparera världens ständigt växande sjukdom. De inser inte att något större än dem, något som började för år sedan när de var yngre, är fast besluten att återförena dem - till att antingen rädda världen, eller störta den till en ny mörk tid.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Front Lines (Soldier Girl #1) av Michael Grant

Andra Världskriget, 1942. Ett domstolsbeslut tvingar kvinnor som omfattas av konceptet och som är lämpliga till tjänsten. Den obevisade amerikanska armen är på väg att möta den största stridsstyrkan som någonsin skapats, de beväpnade styrkorna av Nazi Germany.
  Tre flickor skriver upp sig för att strida. Rio Richlin, Frange Marr, och Rainy Schulterman är genomsnittliga flickor, flickor med drömmar och ambitioner, i början av sina liv, i början av sina kärlekar. Var och en av dem har sina egna orsaker för att ha anmält sig frivilligt: Rio strider för att hedra sin syster; Frangie behöver pengar för sin familj; Rainy vill döda tyskarna. För första gången lämnar de sina hem och familjer - för att gå ut i krig.
  Dessa tre djärva kvinnor kommer att spela sin roll i kriget för att besegra ondskan och rädda mänskligheten. Då världens öde står på spel kommer de att upptäcka sina roller som definierar dem på frontlinjen. De kommer att strida i det största kriget världen någonsin har känt till.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

TTT - Freebie Week

Varje tisdag anordnar The Broke and The Bookish - Top Ten Tuesday - som går ut på att man sk lista sina topp tio inom ett visst valt ämne.

Denna tisdagens tema är: Freebie vilket betyder att vi får själva välja vilket ämne vi vill ha, och vi väljer:

Top Ten Books On My Shelf That I've Not Read

Daniellas topp tio:

1. Dangerous Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl
Dangerous Creatures (Dangerous Creatures, #1)

2. Briar Rose av Jana Oliver
Briar Rose

3. Harry Potter och den flammande bägaren (#4) av J.K. Rowling
Harry Potter och den flammande bägaren (Harry Potter, #4)

4. The Lightning Thief av Rick Riordan
The Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians, #1)

5. Mardrömmar (#2) av Emma Andersson
Mardrömmar

6. Guldkompassen av Philip Pullman
Guldkompassen

7. UFO: Spökraketer, ljusglober och utomjordingar av Clas Svahn

8. Steampunk: Frankenstein av Mary Shelley, Zdenko Basic & Manuel Sumberac
Steampunk: Frankenstein

9. Spells (#2) av Aprilynne Pike
Spells (Wings, #2)

10. Hades (#2) av Josephine Angelini
Hades (Starcrossed, #2)

Rebeccas topp tio:

1. A Clash of Kings (#2) av George R.R: Martin
A Clash of Kings (A Song of Ice and Fire, #2)

2. City of Glass (#3) av Cassandra Clare
City of Glass (The Mortal Instruments, #3)

3. Gone av Michael Grant
Gone (Gone, #1)

4. Panic av Lauren Oliver
Panic

5. Seraphina av Rachel Hartman
Seraphina (Seraphina, #1)

6. Sagan om de två tornen (#2) av J.R.R. Tolkien
The Two Towers (The Lord of the Rings, #2)

7. Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson
Analfabeten som kunde räkna

8. Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger
Själens osaliga längtan

9. Sveket av Ursula Poznanski
Sveket (Sveket, #1)

10. Löftet (#4) av Richelle Mead
Löftet (Vampire Academy, #4)

lördag 23 januari 2016

Tips om tävling!

CRM Nilsson firar bloggens 4 års dag, stort grattis! :) Då ni har chansen att välja vilken bok ni vill vinna, antingen Ung i ghettot av David Safier eller En dröm ifrån att dö av Emelie Kalén Loxi. För att läsa mer om tävlingen och själva delta klicka HÄR!

födelsedagstårta