söndag 31 juli 2016

Dagens Bokutgivning #82


Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter) av J.K. Rowling

It was always difficult being Harry Potter and it isn't much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and father of three school-age children.
  While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes darkness comes from unexpected places.

Läs mer om boken HÄR!

söndag 24 juli 2016

Daniella recenserar: Du, bara

Titel: Du, bara
Författare: Anna Ahlund
Förlag: rabén&sjögren
Rec-ex/vinst/Gåva: Recensions exemplar
Sidor: 341
Serie: -
Utläst: 10/7-16




Tack rabén&sjögren för recensions exemplaret!


Bokens första mening: Första gången jag hör talas om Frank är en kväll i mitten av juni när jag sitter på en pinnstol i köket och är rädd att min syster ska klippa mig i örat.

Handling:
Syrendoften ligger som ett täckt över Uppsala och asfalten är varm. John är sexton och ska börja gymnasiet efter sommaren. Föräldrarna har dragit till landet och John och hans storasyster Caroline får klara sig själva i lägenheten där luften står still.
  Då dyker Frank upp och vänder upp och ner på hela Johns värld. Dessvärre är Frank redan tingad av Caroline. Och hon är van att få som hon vill.

Min åsikt: 
Jag ångrar verkligen att jag inte ens gett HBTQ-böcker en chans innan och efter att jag läst denna boken har den öppnat upp en helt ny bokvärld för mig och det är verkligen positivt!
De första 150 sidorna var riktigt bra, just det här med rivaliteten mellan syskonen och de fina ögonblicken mellan John och Frank, dock så hade jag velat ha mer av deras syskon rivalitet. Det var både underhållande, spännande och annorlunda.
  Utöver det så var det en bok som inte går att lägga ner, var bara tvungen att fortsätta läsa och boken stannar kvar hos läsaren efteråt med. Det är en bok som verkligen berör en, riktigt fin berättelse om hur kärleken ibland kan vara svår att förstå och har många uppförsbackar. Även vänskapen i boken är riktigt fin!

Betyg: 3.8

lördag 23 juli 2016

Daniella's Birthday Book Haul

Som det ser ut nu så har min syster övergett mig och åkt till London, därför blir det bara en uppdatering ifrån mig. Både jag och Rebecca fyllde 21 år den 20:e och det firade vi med spa och god mat på kvällen :)

Här nedanför kommer de böcker jag fått och jag längtar tills jag kan läsa dom. just nu håller jag på att läsa själarnas bibliotek och har kommit lite mer än halvvägs, ska läsa ut den så fort som möjligt. För tillfället är det inget bra "läs-väder" för mig, har precis varit sjuk och är inte helt frisk ännu, så att ligga i solen med en bok och steka lockar inte mig ett dugg. Jag sitter hellre och läser på kvällen under en filt med te i handen ;)
The Testing Trilogy av Joelle Charbonneau - som jag fick av min syster
  • Albions Dotter av Ilka Tampke
  • The Doldrums av Nicholas Gannon
  • Summer Days and Summer Nights: Twelve Love Storys av Stephanie Perkins etc.
The Doldrums har så fina illustrationer, längtar till att läsa den. De två pop figurerna fick jag av Rebecca, två mystery mini boxar med tema ifrån den nya filmen om Alice.
Den fina utgåvan av Harry Potter på engelska, ett måste ha i bokhyllan och jag vill läsa om alla böckerna NU, men jag får hejda mig lite. Och till vänster är Jag ger dig solen av Jandy Nelson

torsdag 21 juli 2016

Owlcrate: #13 Royalty & #14 Good vs Evil

Det har varit lite problem med juni-boxen "Royalty" och jag vet inte vad som hände egentligen. Jag vet bara att posten har den och jag kan inte få den så det framstår bara som att Postnord har stulit boxen från mig. Och bättre blir det inte när det ena kontoret från Stockholm skickar ner en till Malmö som sedan skickar tillbaks en till Stockholm osv. osv. Med andra ord, ingen hjälp fanns att få. Det enda som jag kunde göra enligt dem, eftersom paketet inte kommit fram (och fortfarande är mystiskt borta), var att kontakta företaget själv, Owlcrate. Så då gjorde jag det. Och dem var åtminstone snälla nog att hjälpa till och även dem kunde se (genom att spåra mitt paket) att det kommit bort här i Sverige någonstans, så dem¨var snälla nog att skicka ett nytt paket till mig. Tur nog kom det denna gången fram, samtidigt som mitt Juli-paket kom fram! Så nu blir det två-owlcrate-i-en.

Juni Royalty!
Handgjort armand från Rich Love Shoppe inspirerat av Cinder
Magnetiska bokmärken från Craftedvan
Print från Victoria Aveyard's bok Red Queen från Evie Bookish

Juli Good vs Evil



tisdag 19 juli 2016

TTT - Ten Books Set Outside The US

Varje tisdag anordnar The Broke and The Bookish - Top Ten Tuesday - som går ut på att man ska lista sin topp tio inom ett visst valt ämne. 

Denna tisdagens tema är: Top Ten Books Set Outside The US

Vilket blir mycket enklare för oss som inte bor i U.S.A ;)

Daniellas topp tio:
1. The Lights Between Oceans av M.L. Stedman












2. Harry Potter and the Sorcerer's Stone av J.K. Rowling












3. The Monstrumologist av Rick Yancey












4. Knife av R.J. Anderson












5. Mördarens apa av Jakob Wegelius












6. Born Wicked av Jessica Spotswood












7. A Thousand Nights av E.K. Johnston












8. The Cabinet of Curiosities: 36 Tales Brief & Sinister av Stefan Bachmann etc.












9. The Shamer's Daughter av Lene Kaaberbol












10. Du, Bara av Anna Ahlund


Dagens Bokutgivning #81


Imprudence (The Custard Protocol #2) av Gail Carriger

London is in chaos.
  Rue, and the crew of The Spotted Custard returned from India with revelations that shook the foundations of the scientific community. There is mass political upheaval, the vampires are tetchy, and something is seriously wrong with the local werewolf pack. To top it all off, Rue's best friend Primrose keeps getting engaged to the most inappropriate military types.
  Rue has got personal problems as well. Her vampire father is angry, her werewolf father is crazy, and her obstreperous mother i both. Worst of all, Rue'a beginning to suspect what they all really are... is frigtened.
  When Custard is ordered to Egypt, transporting some highly unusual passengers, Rue's problems go from personal to impossible. Can she get Percy to stop sulking? Will she find the true cause of Primrose's lovesickness? And what is Quesnel hidding in the boiler room?

Läs mer om boken HÄR!


A World Without You av Beth Revis

Seventeen-year-old Bo has always had delusions that he can travel through time. When he was ten, Bo claimed to have witnesses the Titanic hit an iceberg, and at fifteen, he found himself on a Civil War battlefield, horrified by the bodies surrounding him. So when his concerned parents send him to a school for troubled youth, Bo assumes he knows the truth; that he's actually attending Berkshire Academy, a school for kids who, like Bo, have "superpowers."
  At Berkshire, Bo falls in love with Sofia, a quiet girl with a tragic past and the superpower of invisibility. Sofia helps Bo open up in a way he never has before. In turn, Bo provides comfort to Sofia, who lost her mother and two sisters at a very young age.
  But even the strenght of their love isn't enough to help Sofia escape her deep depression. After she commits suicide, Bo is convinced that she's not actually dead. He believes that she's stuck somewhere in time - that he somehow left her in the past, and now it's his job to save her.

Läs mer om boken HÄR!

måndag 11 juli 2016

Daniella recenserar: Poppy Pym och Faraos förbannelse

Titel: Poppy Pym och Faraos förbannelse
Författare: Laura Wood
Förlag: Modernista
Rec-ex/Vinst/Gåva: Recensions exemplar
Sidor: 319
Serie: Poppy Pym #1
Utläst: 8/7-16



Tack modernista för recensions exemplaret!

Bokens första mening: "Det du behöver, Poppy, är lite stabilitet, lite ordning och reda i ditt liv", utropade madame Pym och klappade i händerna, där vi hängde uppochner tolv meter ovanför marken.

Handling:
Poppy Pym var bara ett spädbarn när hon övergavs av sina föräldrar och lämnades till en kringresande cirkus. Som tur är fick hon en underbar uppväxt på cirkusen, omgiven av akrobater, trapetskonstnärer, jonglörer och den karismatiska föreståndarinnan Madame Pym.
  Men när hon fyller elva år bestämmer hennes cirkusfamilj att det är dags för Poppy att få en mer traditionell utbildning - och skickar henne till den tjusiga internatskolan Saint Smithen's. Först trivs hon inte alls. Skolan är raka motsatsen till den härliga tillvaron på cirkusen.
  Men så blir en antik egyptisk ädelsten stulen och det börjar hända saker på skolan... Mystiska saker. Otäcka saker! Poppy kallar samman hela sin cirkusfamilj för att tillsammans med dem leta rätt på ädelstenen och få slut på farligheterna.
  Men kommer de att hinna?
  Eller kommer de alla att drabbas av Faraos förbannelse?

Min åsikt:
Jag tycker att det är en helt okej barnbok men den fascinerade inte mig så mycket. hade höga förväntningar på boken eftersom den är så omtalad och har fått höga betyg, förstå dock inte varför?
Det är en rätt så "ytlig" bok, författaren går inte så mycket in på djupet (karaktärer, omgivning m.m.), med det är som sagt en barnbok.
Annars gillar jag cirkusfamiljen och alla besynnerliga karaktärer och hur stor plats de tar i Poppy Pym's liv. Cirkusfamiljen är de karaktärer som gör boken och bidrar till att boken blir underhållande.
Boken påminner mycket om Harry Potter böckerna, just det här med fyra elevhem och att det dras ifrån och ges ut poäng. Och i slutet av läsåret så har ett elevhem vunnit.
Handlingen framskrider fort, nästan för fort! Berättelsen utspelar sig under två-tre veckor av hela skolans läsår, så man fick i heller inte reda på vilket elevhem som vann.

Betyg: 3.4

tisdag 5 juli 2016

TTT - Top Ten Books We Enjoyed That Have Under 2000 Ratings On Goodreads


Varje tisdag anordnar The Broke and The Bookish - Top Ten Tuesday - som går ut på att man ska lista sina topp tio inom ett visst valt ämne.

Denna tisdagens tema är: Top Ten Books We Enjoyed That Have Under 2000 Ratings On Goodreads.

Rebaccas topp tio:
1. Färjan av Mats Strandberg












2. Expeditionen: Min Kärlekshistoria av Bea Uusma












3. Denna dagen, ett liv av Astrid Lindgren












4. Tid att dö av Anne Cassidy












5. Udda verklighet av Nene Ormes












6. Dina brev lägger jag under madrassen av Astrid Lindgren och Sara Schwardt












7. They all fall down av Roxanne st. Claire












8. 438 dagar av Martin Schibbye & Johan Persson












9. Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp












10. Samlingen av Petrus Dahlin & Lars Johansson












Daniellas topp tio:
Antingen så är böckerna för nya och har inte hunnits bli lästa än, eller så är böckerna svenska och det är inte många som använder goodreads eller så är det andra boken i en serie. Det är dessa tre sakerna jag gissar på kan vara orsaken till att dessa böcker inte har mer än 2000 ratings och jag rekommenderar att ni läser böckerna, ifall ni inte redan har gjort det ;)

1. 13 Minutes av Sarah Pinborough












2. Battle of the Beasts (House of Secrets #2) av Chris Columbus & Ned Vizzini












3. I Am Her Revenge av Meredith Moore












4. The Cabinet of Curiosities: 36 Tales Brief & Sinister av Stefan Bachmann etc.












5. Mördarens Apa av Jakob Wegelius












6. The Whatnot (The Peculiar #2) av Stefan Bachmann












7. "Dina brev lägger jag under madrassen" av Astrid Lindgren & Sara Schwardt












8. Vem som helst utom Ivy Pocket (Ivy Pocket #1) av Caleb Krisp












9. Rebel (Faery Rebels #2) av R.J. Anderson












10. Nil Unlocked (Nil #2) av Lynne Matson