tisdag 2 februari 2016

Dagens Bokutgivning #60


Salt to the Sea av Ruta Sepetys

År 1945 börjar Andra Världskriget dra mot sitt slut i East Prussia, och tusentals flyktingar är på en desperat vandring mot friheten, nästan varenda en av dem gömmer något. Bland dem finns Joana, Emilia och Florian, vars banor kommer att slås ihop på vägen till fartyget som lovar frälsning, Wilhelm Gustloff. De blir förenade av en tvingad omständighet, alla tre finner sin styrka, mod, och tron sätts på test ju närmare de kommer till säkerheten.
  Precis när friheten är inom räckhåll, slår tragedin till. Varken land, kultur eller ställning betyder något då alla tiotusen människor ombord tvingas slås för samma sak: överlevnad.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Unhooked av Lisa Maxwell

Så långt Gwendolyn Allister kan minnas har hon aldrig haft en plats att kalla för hem - bara för att hennes mamma tror att det finns monster som är ute efter dem. Nu har dessa vanföreställningar fört dem till London, långt från det liv som Gwen hade börjat bygga upp. Den enda frälsningen är hennes bästa vän, Olivia, som följer med dem över sommaren.
  Men när både Gwen och Olivia blir kidnappade av mystiska varelser och förd till en värld full med köttätande havsvarelser och farliga Fey, inser Gwen att hennes mamma kanske inte alls var sinnessjuk som hon alltid trott.
  Världen Gwen befinner sig i kallas för Neverland, men det är inte alls som berättelserna. Här förlorar gott och ont sin mening och minen glider ut som vatten mellan fingrarna. Medan Gwen har problem med att minnas var hon kommer ifrån och hitta en väg hem, måste hon välja mellan att lita på den bedårande sagohjälten som säger allt hon vill höra eller den unga skurkaktiga piraten som lovar att beskydda henne.
  Tiden rinner ut och hennes fiender kommer närmre, Gwen blir tvungen till att möta sanningen hon gömt för så länge. Kommer hon klara av att rädda Neverland utan att förlora sig själv?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Stars Above (The Lunar Chronicles 0.5, 0.6, 1.5, 3.1, 3.6) av Marissa Meyer

Förtrollningen fortsätter...
  Universumet av The Lunar Chronicles gömmer berättelser - och hemligheter - som är underbara, grymma och romantiska. Hur kommer det sig att Cinder anländer i New Beijing? Hur kommer det sig att den sonande varg soldaten förvandlas från en ung man till en mördare? När insåg prinsessan Winter och palatsvakten Jacin deras öde?
  Med nio berättelser - fem som aldrig har publiserats - och en aldrig-tidigare-sedd utdrag från Marissa Meyers nya novel, Heartless, som handlar om hjärter dam från Alice i Underlandet, Stars Above är väsentlig för fans av den bästsäljande och älskade Lunar Chronicles.
  The Little Android: En återberättelse av Hans Christian Andersens "Lilla Sjöjungfrun", som utspelar sig i The Lunar Chronicles världen.
  Glitches: I denna förhistoria till Cinder ser vi resultatet av pestens utbrott, och hur det påverkar Cinder känslomässigt. Något som kan, eller inte kan vara, ett tekniskt fel...
  The Queen's Army: I denna förhistoria till Scarlet, blir vi introducerade för armen som Queen Levana sätter ihop, och en speciell soldat som kommer att göra allt för att inte bli monstret de vill han ska vara.
  Carswell's Guide to Being Lucky: Trettonåriga Carswell Thorne har stora planer som innefattar ett Rampion rymdskepp och en engångsresa ut från Los Angeles.
  The Keeper: En förhistoria till the Lunar Chronicles, som visar en ung Scarlet och hur prinsessan Selene hamnade hos Michelle Benoit.
  After Sunshine Passes By: I denna förhistoria till Cress får vi se hur den nioåriga Cress hamnade själv på en satellit och spionerade ner på jorden efter Luna.
  The Princess and the Guard: I denna förhistoria till Winter får vi se ett spel som kallades för The Princess.
  The Mechanic: I denna förhistoria till Cinder får vi se Kai och Cinders första möte från Kais perspektiv.
  Something Old, Something New: I denna uppföljaren till Winter samlas vänner för århundradets bröllop...

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Starflight (Starflight #1) av Melissa Landers

Livet i den yttre sfären är laglös, skitig, hård existens och Solora Brooks hungrar för det. Hon har precis kommit utan från barnhemmet och behöver en ny start på en plats där ingen bryr sig om motorfettet under hennes fingernaglar eller brott-tatueringarna tvärs över hennes knogar. Hon är så desperat att komma till den värld att hon är villig till att göra ett avtal till Doran Spaulding, den rika och populära försvarsspelaren som gjorde hennes gymnasieliv eländigt, i utbyte till en plats ombord på rymdfartyget Zenith.
  När ödet istället för dem till Banshee, ett fartyg med ett tvivelaktigt rykte, inser Doran att han har blivit ditt satt för konspiration på jorden. Medan han jagar efter en mängd mystiska koordinater med rykte att ha nyckeln till att röja hans namn, han och Solara måste komma förbi deras fientlighet för att kunna samarbeta och undvika de som vill arrestera dem. Livet ombord på Banshhe kan vara överväldigande, medan Solora och Doran blir tvungna att ifrågasätta allt de trott om deras värld - och varandra - blir skeppet deras nya hem, och den excentriska besättningen. Men det Solora och Doran upptäcker på den mystiska planeten X har inte bara kraften att förändra deras liv, utan tillvaron av alla i universum...

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Assassin's Heart (Assassin's Heart #1) av Sarah Ahiers

I kungariket Lovero, finns nio lagliga lönnmördare rivaliserande familjer som dödar människor för ett pris. Som högutbildad medlem i en av dessa kraftfulla klaner, har sjuttonåriga Lea Saldana alltid litat på hennes familjs styrka, Tills hon vaknar upp för att hitta hennes familj mördad och hennes hem i lågor. Familjen Da Vias, Saldanas största fiende, måste vara de skyldiga - och Lea borde ha vetat vad som skulle hända. Men hennes hemliga relation till  familjen Da Vias son, Val, har distraherat hennes annars vanliga mördarinstinkt - och gett familjen Da Vias ännu fler orsaker till att vilja eliminera hennes familj.
  Lea beger sig ut för att jämna till det, plågad av skuld och krossad av Vals möjliga svek, med hennes hjärta fylld av hämnd och bara en tanke tydlig i sitt sinne; Familjen Da Vias ska betala för det här.
  Med skymtar från The Godfather och Rome & Juliet, är Sarah Ahiers debut rikt med fantasi och en berättelse om kärlek, lögner och den ultimata hämnden.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar