tisdag 23 februari 2016

Dagens Bokutgivning #63


The Forbidden Wish av Jessica Khoury

När Aladdin upptäcker Zahras andelampa, blir Zahra återförd tillbaka in i en värld hon inte sett på hundratals år -- en värld där magi är förbjuden och Zahras existens är olaglig. Hon måste maskera sig själv för att överleva med hjälp av urgammal formskiftnings magi, fram tills hennes nya mästare valt ut sina tre önskningar.
  Men när kungen av Jinn erbjuder Zahra en chans att bli fri från sin lampa för alltid, tar hon tillfället i akt - blott för att upptäcka att hon är kär i Aladdin. När rädda sig själv betyder att hon sviker honom, måste Zahra bestämma sig en gång för alla: är det värt att förlora sitt hjärta när hon vinner sin frihet?

Läs mer om boken HÄR!


Firstlife (Everlife #1) av Gena Showalter

Ett val.
Två världar.
Ingen andra chans.
  Tenley "Ten" Lockwood är en genomsnittlig sjuttonårig tjej.. som har tillbringat de senaste tretton månaderna inlåst på Prynne Asyl. Anledningen? Inte hennes besatthet med siffror, utan hennes vägran att låta föräldrarna bestämma var hon ska bo - efter att hon dör.
  Det finns en evig sanning som större delen av världen har kommit att acceptera: Det första livet är endast ett genrep, och det verkliga livet börjar efter att du dör.
  I Everlife finns det två riken som har makt: Troika och Myriad, länge sedan fiender och dödliga rivaler. Båda gör vad som helst för att rekrytera Ten, inklusive att skicka sina bästa arbetare för att locka henne till sin sida. Snart finner Ten sig på flykt, fångad i en vild dragkamp mellan de två världarna som gör vad som helst för att vinna rätten till hennes själ. Vem kan hon lita på? Och vad händer om världen hon dras till inte är hemmet till pojken hon faller för? Hon måste bara hålla sig vid liv länge nog för att ta ett beslut...

Läs mer om boken på engelska HÄR!After the Woods av Kim Savage

Skulle du riskera ditt liv för att rädda din vän?
  Julia gjorde det. När ett rovdjur attackerade Liv i skogen slogs Julia tillbaka och blev fångad. Liv flydde och lämnade Julia kvar i skogen i skräckfyllda 48 timmar som hon bara minns i tillbakablickar. Ett år senare har Liv ett självförstörande beteende, svälter sig, tar droger och är ihop med en våldsam pojkvän. En död flicka hittas i samma skog och Julias minnen kommer tillbaka till ytan, tillsammans med ledtrådar uppgrävt av en ambitiös reporter som länkar flickan till Julias kidnappare. När den förödande sanningen blir tydligare, inser Julia att efter skogen var bara början.

Läs mer om boken på engelska HÄR!The Smell of Other People's Houses av Bonnie-Sur Hitchcock

I Alaska, 1970, n tonåring här är inte som att vara en tonåring någon annanstans . Ruth har en hemlighet som hon inte kan gömma sig från. Dora undrar om hon någonsin verkligen kan fly där hon kommer ifrån, även med tur. Alyce försöker att förena hennes begär att dansa, med livet hon alltid har känt till på hennes familjs fiske båt. Hank och hans bror bestämmer sig för att det är säkrare att att fly än att stanna hemma - tills någon av dem hamnar i en fruktansvärd fara.
  Fyra väldigt olika liv är på väg att trassla sig in i varandra.

Läs mer om boken på engelska HÄR!A Gathering of Shadows (A Darker Shade of Magic #2) av V.E. Schwab

Fyra månader har passerat sedan skugg stenen föll i Kells ägodel. Fyra månader sedan hans väg korsades Delilah Bards. Fyra månader sedan Rhy blev sårad och Dane tvillingarna föll och stenen kastades med Hollands döda kropp genom sprickorna i Black London.
  Allt har blivit normalt igen på många sätt, fast Rhy är fortfarande nykter och Kell plågas av sin skuld. Rastlös och efter att ha gett upp smugglingen, Kell hemsöks av drömmar om olycksbådande magiska händelser och när han vaknar upp tänker han bara på Lila, som försvann från hamnen som hon alltid tänkt göra. Medan Red London slutför förberedelserna inför Element Games - en extravagant internationell tävling med magi, som är menad att underhålla och hälsosamt behålla banden mellan grannländerna - ett speciellt piratskepp närmar sig, som för tillbaka gamla vänner till hamnen.
  Men medan Red London försöker hinna med sitt prål och drill inför spelet, kommer ett annat London tillbaka till livet och de som var tänkt att vara för evigt borta har återvänt. När allt kommer om kring så är en skugga som var borta på natten tillbaka på morgonen, och det verkar som att Black London har återuppstått igen - vilket betyder att en annan London måste försvinna.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar