onsdag 1 juni 2016

Daniella recenserar: 2 minirecensioner


Titel: Rebel
Författare: R.J. Anderson
Förlag: Orchard Books
Rec-ex/Vinst/Gåva: Gåva
Sidor: 295 
Serie: Faery Rebels #2
Utläst: 9/4-16

Bokens första mening: The Queen is dying.

Handling:
The faeries of the Oak are dying, and it's up to a lone faery named Linden to find a way to restore their magic. Linden travels bravely into dangerous new territory, where she enlists the help of an unlikely friend - a human named Timothy, Soon they discover something much worse than the Oakenfolk's loss of magic: a potent evil that threatens the fate of all faeries. In a fevered, desperate chase across the country, Timothy and Linden risk their lives to seek an ancient power before it's too late to save everyone they love.

Min åsikt:
I den första boken, Knife, blir man introducerad inför älvornas liv i ett träd. De har ingen jättestor kontakt med människorna och det finns bara kvinnliga älvor. Men i den andra boken så blir man introducerad inför ett mycket större samhälle. Eftersom älvornas magi håller på att ta slut behöver de hitta fler älvor som kan hjälpa dem. Det är första gången en älva lämnar det stora trädet och utforskar den stora världen runt omkring. Som läsare får man då följa både en älva som heter Linden och en pojke som heter Timothy, de både beger sig ut på ett stort äventyr och har varandra som hjälp på vägen.
  De får lära sig att det faktiskt finns manliga älvor och att de älvor de stöter på inte alls har någon kontakt med människor eftersom de ser ner på människorna. Det finns även en älva som anser sig vara drottning och som styr över alla andra.

Betyg: 3.8
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Titel: Arrow
Författare: R.J. Anderson
Förlag: Orchard Books
Rec-ex/Vinst/Gåva: Gåva
Sidor: 357
Serie: Faery Rebels #3
Utläst: 24/5-16

Bokens första mening: 'Faeries of the Oak,' said Rob, 'we are at war.'

Handling:
Rhosmari has lived her whole life on a sheltered chain of faery islands. But with the Empress's power growing, and her desire to enslave the entire faery race becoming reality, Rhosmari knows she must fight back.

Min åsikt:
I den avslutande boken i serien handlar det om att rädda Älvorna som bor i trädet och vinna ett krig. I Arrow får man följa huvudkaraktären Rhosmari som är uppvuxen på en ö bland älvor som kallar sig för "Children of Rhys", i bok två var deras folk endast en legend som de, i slutet av boken, hittade. Det jag gillar är att man får en större inblick i hur de har det på sin ö och hur de tänker. Rhosmari håller inte med de andra älvorna och beger sig ut på ett stort äventyr för att försöka hindra att det ska bli krig.
  Jag anser att den första boken är den bästa i hela trilogin, de andra två har inte hållit samma mått som den första. Det hade räckt med att den första boken varit fristående eftersom det var den enda boken som berörde mig som mest.

Betyg: 3.3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar