måndag 24 juni 2013

Recension: Vid din sida


Titel: Vid din sida (org. Killing Rachel)
Författare: Anne Cassidy
Förlag: rabén&sjögren
Rec-ex/vinst/present: Ja, recensions ex!
Sidor: 288
Serie: #2 i En mördares anteckningar
Utläst: 16/6-13


Bokens första mening: Rose gömde sig

Handling:
Efter fem år har polisen nu lagt ner utredningen. Men Rose är övertygad om att de fortfarande är vid liv. Hennes mamma och Joshuas pappa kan bara inte ha försvunnit spårlöst.
  Så får hon ett brev från sin gamla internatskola. Först ett och sedan ytterligare två, tre. Brev efter brev med desperata rop på hjälp. Brev efter brev från någon som ljugit så många gånger att inget längre kan vara sant. Brev efter brev från någon som säger sig ha sett hennes mamma...

Vad jag tycker:
Wow, Anne Cassidy är verkligen bra på att skriva thriller-böcker! Det är ju som sagt inte första boken jag läst av Anne Cassidy och ju mer jag läser ju mer börjar jag gilla henne som författare. Hon är väldigt skicklig i att fånga läsarens intresse och skapar hela tiden nya mysterium som måste lösas, även om de ibland verkar olösbara. Vid din sida är ju fortsättningen på Tid att dö, alltså andra boken i den här serien och jag tycker att denna boken var ännu bättre än den första boken. Vilket beror på att denna boken har mer övernaturliga inslag. Och jag älskar allt vad heter spöken och skräckisar. Denna är dock inte läskig, jag vill inte skrämma er från att läsa den, Josh och Rose följer upp där det tog av i första boken, de fortsätter med att försöka lösa försvinnandet av deras föräldrar men samtidigt dyker (igen) ett nytt fall upp. Samma sak var det i bok ett, det fanns ett fall vid sidan av som Rose ville lösa samtidigt som det "stora fallet" de ska lösa. Och där emellan, med det nya fallet finns inslagen av det övernaturliga. En annan sak som jag också gillar starkt med denna boken är att man här får reda på mer om Roses bakgrund, hur hon hade det på internatskolan innan hon flyttade hem till sin mormor, Anna. Och det påminner mig också om den första boken jag läste av Anne Cassidy, Glöm mig inte, där hon på ett skickligt sätt blandade in nutid och dåtid. Men det faktum att man äntligen fick reda på mer om Rose, äntligen, har varit lite otålig kan man säga..
 På det stora hela så var boken bra, det föräldrars försvinnande har kommit ett steg närmre att lösas och jag kan knappt vänta på att verkligen få reda på vad som hänt dem, efter att ha läst det spännande slutet i denna boken!

Betyg: 4,5/5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andra böcker i serien:


Andra (fristående) böcker av författaren:


3 kommentarer:

 1. hej! gör också en recension om livet efter dig (en skoluppgift) jag undrar om du har något tips hur jag kan beskriva personerna, Rose och Joshua. inre/yttre egenskaper, utseende osv.

  SvaraRadera
 2. Hejsan, vet inte om jag kommer ihåg så mycket om deras yttre utseende men jag kan i alla fall sammanfatta lite om deras egenskaper =)
  De kompletterar varandra ganska mycket, medan Joshua är den lite försiktiga av sig är Rose den som tar flest risker.
  Rose är väldigt nyfiken och modig av sig (trots de saker hon gått igenom, vet ej om du läst boken). Hon är också väldigt bestämd av sig, hon har t.ex. bestämt sig för att hitta Roses och Joshuas pappa och ger inte upp förrän hon hittar honom. Hennes egenskaper skulle jag säga passar väldigt bra in på hur en detektiv borde vara, hon har ett bra öga för detaljer om man säger så.
  Joshua är den lite mer avvaktande personligheten och han är lite mer försiktigare av sig. Medan Rose går "all-in" för att hitta deras pappa så tycker han först att det är en dåligt idé och är inte med på det. Men efter lite övertalning från Roses sida så är han med på det. Fast fortfarande lite tveksam till om det är en så bra idé. Han är nog vad man skulle säga den förnuftiga av de två och ser till att Rose inte blir alltför upptagen av sin idé, han ser till att hon inte hamnar i allt för mycket trubbel. Han tänker gärna till lite extra medan Rose gärna agerar först och tänker sedan.

  Hoppas det hjälpte till lite, jag kommer som sagt inte ihåg så mycket om vad som beskrivs i deras utseende men om det verkligen är viktigt så kan jag se om jag hittar något =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte mycket! det är lungt, ska försöka leta lite också. Men nu har jag iallafall fått en inblick om det:)

   Radera