tisdag 7 oktober 2014

Dagens bokutgivningar #7


Idag kommer två efterlängtade böcker ut!


The Young Elites (#1) av Marie Lu

Du kan läsa mer om boken, på engelska, HÄR!

Enda sedan vi fick hem ett recensions exemplar av Modernista på boken Legend så har jag älskat den serien! Och att få läsa en annan serie av Marie Lu är verkligen något som jag ser fram emot och handlingen verkar vara väldigt bra också!

Handling på svenska
Adelina Amouteru är en överlevare av blod febern. För ett årtionde sedan drabbades hennes nation av den dödliga sjukdomen. De flesta av de insjuknade omkom, medan flera av barnen som överlevde lämnades med konstiga märken. Adelinas svarta hår färgades silver, hennes fransar blev bleka, och nu har hon endast hackiga ärr där hennes vänstra öga en gång varit. Hennes grymma pappa säger att hon är avskyvärdig och missbildad, att hon förstör sin familjs goda namn och står i vägen för deras förmögenheter. Men enligt rykten finns det överlevare av febern som besitter mer än endast ärr - de tros ha mystiska och mäktiga gåvor, och även om deras identiteter är hemliga, så kallas dem för the Young Elites.
Teren Santoro arbetar för kungen. Som ledare, för Inquisition Axis, är det hans jobb att leta upp the Young Elites, och förstöra dem innan de förstör nationen. Han tror att the Young Elites är farliga och hämnande, men det är Teren som kan besitta den mörkaste hemligheten av alla.
Enzo Valenciano är en medlem i the Dagger Society. Denna hemliga sekt av Young Elites letar upp andra som dem innan Inquisition Axis gör det. Men när the Daggers hittar Adelina, upptäcker de någon med krafter som de aldrig sett förut. 
Adelina vill tro att Enzo är på hennes sida, och att Teren är den sanna fienden. Men deras vägar kommer att kollidera på oväntade sätt, när var och en bekämpar sin egna och personliga kamp. Men en sak är de alla säkra på: Adelina har förmågor som inte borde finnas i denna världen. En hämndlysten svärtan i hennes hjärta. Och en längtan efter att krossa alla som försöker krossa henne. 

Från författaren av...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

The Blood of Olympus (#5) av Rick Riordan

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Handling på svenska
Även om de grekiska och romerska besättningsmedlemmar av Argo II har gjort framsteg i deras många uppdrag, verkar de inte ha kommit närmare att besegra jord mammanGaea. Hennes jättar har stigit - allihop - och de är starkare än någonsin. De måste stoppas innan the Feast of Spes, då Gaea planerar att ha två demigods offrade i Athens. Hon behöver deras blod - blodet från Olympus - för att kunna väckas.
Demigods har alltmer förekommande visioner som visar en fruktansvärd kamp på Camp Half-Blood. De romerska legionerna från Camp Jupiter, som leds av Octavian, är nästan inom slående avstånd. Även om det är frestande att ta Athena Partenos till Athens för att använda som hemligt vapen, så vet vännerna att den stora statyn hör hemma på Long Island, där det "kan" vara i stånd att stoppa ett krig mellan två läger. 
Athen Partenos kommer gå västerut; the Argo II kommer gå österut. Gudarna, som fortfarande lider av multipel personlighetsstörning, är värdelösa. Hur kan en handfull av unga demigods härda ut mot Gaeas armé av kraftfulla jättar? Hur farligt det än är att bege sig till Athens, så har de inget annat val. De har offrat för mycket redan. Och om Gaea väcks, så är det game over.

Från författaren av...


OBS: Utgivningsdatumen är endast preliminära och kan ändras! Speciellt de svenska böckernas utgivningsdatumen har visat sig ändras flera gånger. Inläggen är tidsinställda och vi som äger bloggen har inte alltid tid att följa upp böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar