tisdag 1 mars 2016

Dagens Bokutgivning #64


Into the Dim (Into the Dim #1) av Janet B. Taylor

När den sköra sextonåringen Hope Walton förlorar sin mamma av en jordbävning utomlands, faller hennes isolerade värld sönder. Hon går med på att spendera sin sommar i Skottland, där upptäcker Hope att hennes mor var mer än bara en lysande akademisk, hon var även en medlem i en hemlig förening av tidsresenärer. Fast i det tolfte århundradet i åldern av Eleanor av Aguintaine, Hope har sjuttiotvå timmar på sig att rädda sin mor och komma tillbaka till deras tid igen. Längs vägen kolliderar hennes väg med en mystisk pojke som kan vara avgörande för hennes uppdrag... eller nyckeln till Hopes undergång.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


The Girl Who Raced Fairyland All the Way Home (Fairyland #5) av Catherynne M. Valente

September har blivit ,helt av en slump krönt till drottning av Fairyland - men hon ärver ett kaotiskt kungarike. Magin av ett Dodo ägg har fört varje kung, drottning och Markis tillbaka till livet, alla med ett rättvist och gott anspråk på tonen, alla med sina egna planer och egendom och hemska, roliga, hungriga historier. För att kunna förstå det hela och rädda sina vänner från ett jobb hon inte ville ha, måste A-Thorugh-L och Saturday anordnar ett Royal Race, ett monarkisk maraton, där varje främmande blivande härskare över Fairyland kommer att jaga Stoat of Arms över hela nationen - och den första som fångar den stackars varelsen får kronan. Fångade i galenskapen finns trollen Hawtorn och Tamburlaine, strids pungdjuret Blunderbuss, grammofonen Scratch, Den Gröna Vinden och Septembers föräldrar, som har passerat universum för att hitta sin dotter...

Läs mer om boken på engelska HÄR!Burning Glass (Burning Glass #1) av Kathryn Purdie

Sonya föddes med den sällsynta förmågan att känna vad alla runtomkring henne känner - både fysiskt och psykiskt - en gåva som hon har hållit gömd från riket i sjutton långa år. Efter ett vårdlöst misstag utplånas alla andra flickor med liknande förmågor, Sonya forslas bort till palatset och blir tvingad till att tjäna kejsaren som hans enastående Auraseer.
  Med uppdrag av att känna av blivande mördares intentioner är Sonya under konstant tryck för att skydda kejsaren. Ett misstag, ett litet fel kan kosta hennes liv och livet av de få personer kvar i världen som fortfarande litar på henne.
  Men Sonyas kraft är otämjbar och hänsynslös, hennes känslor kan lätt bemäktiga sig och ibland kan hon inte tyda var andras impulser slutar och var hennes börjar. I ett palats fullt med stridande känslor och hotande mörker, Sonya fruktar att den största faran för riket kan var hon själv. Medan hon kämpar för att kontrollera sin förmåga, söker Sonya tillflykt i hennes obetydliga allians med den instabila Kejsaren Valko och hans idealistiska yngre bror, Anthon, kronprinsen. Men när hot om revolution sätter de två bröderna mot varandra, måste Sonya välja vilken bror hon kan lita på - och vilken hon ska förråda.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar