tisdag 4 augusti 2015

Dagens Bokutgivningar #39


Crystal Kingdom (Kanin Chronicles #3) av Amanda Hocking

Hon är utkastad från sitt kungarike och långt hemifrån, men hon är Kanin folkets ända hopp.
Bryn Aven - orättvist anklagad för mord och förräderi - är på flykt. Den enda personen som kan hjälpa henne är hennes största fiende, den gåtfulla Konstantin Black. Konstantin är hennes enda allierade mot dem som har tagit över hennes kungarike och som hotar att förstöra allt hon håller kärt. Men kan hon lita på honom?
Medan Bryn slåss för att rentvå sitt namn, kommer Kanin härskarens mörkaste hemligheter fram… och nu är hela Troll världen på kanten till krig. Kommer det att slita upp Bryns relation med Ridley Dresden, den enda kille hon någonsin älskat? Och kan hon ansluta sina krafter med Finn Holmes och hela Trylle kungariket? En sak är säker: en episk strid är på väg - och när den är klar, kommer inget att vara detsamma…

Läs mer om boken på engelska HÄR!The Bone Artists (Asylum #2.5) av Madeleine Roux

När Dan, Abby, och Jordan träffar Oliver, i Catacomb - tredje boken, är han en mystisk ung antikhandlare med ett mörkt förflutet. Men innan han var fast i Amerikas  mest hemsökta stad, var han en tonåring med en ljus framtid framför sig. I den här historien, hittar vi Oliver, som sparar pengar för att kunna gå på sitt dröm college på hösten och lämna sin familjs New Orleans antikaffär för gott. Och om hans jobb bara råkar involvera att råna gravar för en grupp som kallar sig själva för the Bone Artists, tja - pengar är pengar, och det är bara för nu. Men Oliver lär sig snart att the Bone Artists inte ser med blida ögon på desertörer. Och det finns några skulder som aldrig kan bli återbetalda.

Läs mer om boken på engelska HÄR!Matt's Story: A Night We Said Yes Novella av Lauren Gibaldi

Sjuttonåriga Matt hade det perfekta livet i Orlando. Han träffade flickan av hans drömmar, rockade på bas i ett häftigt band, och hängde med den bästa gruppen av vänner. Men sedan får hans familj ett samtal och han måste flytta tillbaks till Texas - genast. Nu är han fast utan några möjligheter att någonsin träffa sina vänner i Orlando igen, Matt är redo att ge upp. Men kan han öppna upp sitt hjärta till nya vänner och en andra chans?

Läs mer om boken på engelska HÄR!Daughter of Dusk (Midnight Thief #2) av Livia Blackburne

Efter att ha lärt sig sanningen om henne bloodlines, kan Kyra inte hjälpa att hon känner sig som ett monster.
Även om hon har format en trevande allians med the Palace, måste Kyra fortsätta hålla sin identitet hemlig eller riskera att bli jagad som resten av hennes Demon Rider släkt. Tristam och den fängslade mördaren James är bland de få som vet om hennes arv, men när Tristam avslöjar en hjärtkrossande hemlighet om sig själv, är Kyra inte säker på att hon kan lita på honom. Och med James öde i händerna på the Palace, är Kyra rädd för att han kommer att avslöja henne för att rädda sig själv.
Medan spänningen stiger inom Forge's Council, och onda Demon Rider attacker fortsätter i närliggande byar, vet Kyra att hon måste göra något för att rädda sin stad. Men hon går en farlig väg mellan motståndararméer: kommer hon att kunna använda sin länk till Demon Riders för något gott, eller kommer hennes Makvani blod visa sig vara dödligt?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Not After Everything av Michelle Levy

Tyler har ett fotboll stipendium på Stanford, en het flickvän, och en pålitlig armé av vänner att festa med. Sedan tar hans mamma livet av sig. Och Tyler släpper allt. Nu måste han undvika vad hans pappa erbjuder (verbala tirader och misshandel) och tjäna vad hans pappa inte gör (pengar). Tyler hittar ett jobb som kraschar honom in i Jordyn, hans tidigare barndoms vän som blev en arg- ensam goth-tjej. Hon ger Tyler en oväntad frist från det oändliga självömkande party hans liv har blivit. Hur kunde han inte falla för henne? Men med hans pappa mer brutalt oförutsägbar än någonsin, vet Tyler att han inte kan riskera att ta med Jordyn för djupt in i kaoset. Så när våldet snurrar hans värld igen, kommer det vara Jordyn som visar honom vägen till en hoppfull framtid? Eller, efter allting, kommer Tyler behöva hitta sig själv?

Läs mer om boken på engelska HÄR!


What You Left Behind av Jessica Verdi

Allt är Rydens fel. Om han inte hade gjort Meg gravid, hade hon aldrig slutat sin cellgiftsbehandling och fortfarande varit vid liv. Istället misslyckas han med sitt föräldrarskap en smutsig blöja i taget. Och det är inte som att han har haft tid att sörja: samtidigt som han kämpar för att ta hand om deras spädbarns dotter, börja sitt sista år i skolan, och tjäna det fotbolls stipendium han behöver för att kunna gå på college.
Den enda personen som får Ryden att känna sig som sitt gamla jag är Joni. Hon är rolig och energisk - och vet inte att han har en bebis. Men ju mer tid de spenderar tillsammans, ju svårare blir det att hålla hans två liv separerade. Att hitta en av Megs dagböcker rör bara upp de gamla känslorna, och Ryden är övertygad att Meg lämnade andra dagböcker för honom att hitta, några meddelanden som gör hans nya liv vettigt. Men hur ska han kunna ha en framtid om han inte kan släppa taget om det förflutna?

Läs mer om boken på engelska HÄR!Never Always Sometimes av Adi Alsaid

Dejta aldrig din bästa vän.
Var alltid originell.
Ibland är regler till för att brytas.

Bästa vännerna Dave och Julia var beslutsamma om att aldrig bli kliché high school ungar - de som sitter vid samma lunchbord varje dag, dissekerar drama från klassrummen och som gör reklam för deras kampanj till balens kung och drottning. Dem till och med skrev deras egna Never List av allting dem svor att dem aldrig skulle göra i high school.
Vissa av reglerna har varit lätta att följa, som #5, färga aldrig håret som en regnbåge, eller #7, bli aldrig kär i en lärare. Men Dave har en hemlighet: han har brutit regel #8, tråna aldrig tyst efter någon under hela high school. Det är antingen det eller att bryta regel #10, dejta aldrig din bästa vän. Dave har älskat Julia så länge han kan minnas.
Julia är vacker, vild och häftig. Så när hon föreslår att de gör allting på Never listan, spelar Dave gärna med. Han till och med färgar sitt hår i en olycklig nyans av grönt. Det börjar som ett skämt, men sedan händer en komisk sak: Dave och Julia upptäcker att genom att skippa klichés har dem faktiskt gått miste om något från high school. Och kanske till och med kärlek.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar