tisdag 25 augusti 2015

Dagens Bokutgivningar #45


Mechanica av Betsy Cornwell

Nicolettes förfärliga styvsystrar kallar henne Mechanica för att förringa henne, men smeknamnet passar: hon lärde sig att vara en uppfinnare vid hennes mammas knän. Hennes mamma är borta nu, och styvsystrarna har gjort henne till en hushållerska i hennes egna hem.
Men på hennes sextonde födelsedag, upptäcker Nicolette en hemlig verkstad i källaren och vågar drömma om ett nytt liv för sig själv. Kan de mystiska böckerna och verktygen som är gömda där - och den mekaniska djursamlingen, ledd av en liten metall häst som heter Jules - vara nyckeln till att fly sin trista tillvaro? Med en teknisk utställning och en kunglig bal vid horisonten, kan tidpunkten vara perfekt för Nicolette att äntligen förtjäna sig frihet.


Läs mer om boken på engelska HÄR!Another Day (Every Day #2) av David Levithan

Varje dag är densamma för Rhiannon. Hon har accepterat sitt liv, övertygat sig själv att hon förtjänar sin avlägsna, temperamentsfulla pojkvän, Justin. Hon har till och med fastställt riktlinjer att leva vid: Var inte allt för behövande. Undvik att göra honom upprörd. Få aldrig upp dina förhoppningar.
Tills morgonen då allting förändras. Justin verkar se henne, vilja vara med henne för första gången, och dem delar en perfekt dag tillsammans - en perfekt dag som Justin inte ens kan minnas nästa morgon. Förvirrad, deprimerad, och desperat efter en till dag lika underbar som den förra, börjar Rhiannon ifrågasätta allt. Men så, en dag, berättar en främling för henne att den Justin som hon har spenderat den dagen med, den som fick henne att känna sig som en riktig person… inte var Justin alls.

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Until Friday Night (The Field Party #1) av Abbi Glines

Till alla som känner honom, West Ashby har alltid varit den killen: den kaxiga, populära, alldeles-för-snygg-för-sitt-eget-bästa fotbolls guden som ledde Lawton High till state championships. Men medan West kanske är Big Man på Campus på utsidan, slåss han på insidan mot en sorg som kommer från att se sin far långsamt dö i cancer.
För två år sedan, föll Maggie Carletons liv samman när hennes far mördade hennes mor. Och efter att hon berättade för polisen vad som hände, slutade hon prata och hon har inte pratat sedan dess. Inte ens flytten till Lawton, Alabama kunde dra ut Maggie igen. Så hon fortsatte vara tyst, bärandes på sin sorg och sitt brustna hjärta undangömt.
Medan Wests smärta blir för mycket för att hantera, vet han att han måste prata med någon om sin pappa - så i de mörka skuggorna av en efterfest, öppnar han upp sig för en flicka som han vet inte kommer säga något till någon annan.
West förväntade sig att genom att prata om sin pappa skulle han känna lättnad, eller åtminstone en flod av känslor han inte kunde kontrollera. Men han förväntade sig aldrig att den tysta tjejen skulle svara, och avslöja en smärta ännu djupare än hans egen - eller att dem skulle skapa en gemenskap så stark att han aldrig kunde släppa henne...

Läs mer om boken på engelska HÄR!


Lair of Dreams (The Diviners #2) av Libba Bray

Efter en övernaturlig uppgörelse med en seriemördare, har Evie O'Neill kommit ut som en Diviner. Nu när världen vet om hennes förmåga att "läsa" objekt, och därför, läsa det förflutna, har hon blivit en media älskling, och förtjänat titeln, "Amerikas sötnos siare". Men inte alla är så accepterande av Diviners förmågor…
Samtidigt har mystiska dödsfall dykt upp i staden, offer av en okänd sömnsjuka. Kan Diviners sjunga in i drömvärlden och fånga mördaren?


Läs mer om boken på engelska HÄR!


George av Alex Gino

Var dig själv.
När folk ser på George, tror dem att de ser en pojke. Men hon vet att hon inte är en pojke. Hon vet att hon är en tjej.
George tror att hon måste hålla den här hemligheten för alltid. Men så tillkännager hennes lärare att deras skolpjäs blir Charlotte's Web. George vill verkligen, verkligen, VERKLIGEN spela rollen som Charlotte. Men läraren säger att hon inte ens kan försöka spela rollen… för hon är en pojke.
Med lite hjälp från sin bästa vän, Kelly, kommer George på en plan. Inte bara så att hon kan vara Charlotte -- men så att alla kan veta vem hon är, en gång för alla.

Läs mer om boken på engelska HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar