tisdag 29 januari 2013

Tag: Happy Bookaholic

Okej, så för ett tag sedan blev jag taggad av Theresa på Tessans bokblogg men har haft lite mycket i skolan så har inte hunnit svara på den. Nu kan jag i alla fall andas ut och svara på denna ;)

1. Vad älskar du med att köpa nya böcker?
Jag älskar känslan man får när man vet att det är en riktigt bra bok man håller i handen och jag älskar att få komma hem och ställa in boken i sin bokhylla! Men jag måste nog erkänna, jag är oftare i bokaffärer för att "kolla in" böckerna än att köpa. Men då vet jag i alla fall vad jag vill ha sedan när jag har pengar till att köpa!

2. Hur ofta köper du nya böcker?
Kanske en gång i månaden, ibland två. Jag har precis kommit hem från en runda i bokaffären (book haul kommer senare nästa månad) och köpt lite böcker på rea. Men jag försöker dra ner lite på handlandet och "spara" som jag inte är så bra på ^^

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?
Det har blivit så nu att jag handlar mer på internet, om det inte är någon bokrea affären så klart. Men oftast blir det på nätet för det är ju dessutom mycket billigare där!


4.  Har du någon favorit bokaffär?
Det finns ju SF-bokhandeln i Malmö, dit åker jag väl en gång varannan månad eller så. Jag tycker om deras utbud av böcker plus att man kan få det mesta där till ett bra pris också.

5. Brukar du förbeställa böcker?
Jag har aldrig förbeställt en bok, kommer nog inte göra det heller. Ser inte någon mening i att förbeställa, om jag vill ha en bok så kommer jag ju ändå köpa den till slut och kanske till ett bättre pris, så nej. Förbeställning, inget för mig.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Njae, jag har ju min månadspeng som jag får varje månad och när de är slut så blir det inget mer handlande. Så det gäller för mig att försöka hålla i pengarna så länge som möjligt ;p

7. Bokköpstopp - är det något för dig?
Jag har aldrig haft bokköpstopp, om jag skulle ha det så tror jag inte det blir så lätt för mig att hålla det heller. Men vem vet, jag kanske måste införa det snart och spara till Bokmässan i Göteborg istället!

8. Hur stor är din bokönskelista? 
Enorm! ^^ Det säger nog allt.

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret av Brian Selznick
Harry Potter-böckerna (alla böckerna)
The summoning av Kelley Amstrong

10. Vem taggar du vidare?
Jag taggar alla som vill, känns som att alla redan har blivit taggade så.. ^^

1 kommentar: